9 luni înainte, 9 luni înăuntru- Nașterea lui Tudor

După nașterea lui Radu, voiam ceva asemănător. Nu sunt în niciun caz, dar în niciun caz o fanatică a nașterii naturale cu orice preț, departe de mine gândul ăsta, dar nici o cezariană gratuită nu voiam. În sensul că nu îi vedeam rostul, fie și numai pentru recuperarea rapidă de după..

Da’ stai așa, că nici epiziotemie pe nepusă masă parcă n-as vrea…mai bine fac cezariană!

Dar dacă fac cezariană, cum îl mai iau pe Radu în brațe după?

Ah, mai bine rămâneam în Olanda, până făceam și al doilea copil.

Și totuși, parcă aș fi mai liniștită cu o monitorizare ceva mai atentă. Dar nici ecografii lunare și stres nejustificat nouă luni de zile, nu vreau!

Mmmmdaa, hai că-i complicat!

O prietenă, mi-l recomandă pe dr. Marius Romilă, ea doar ce născuse la Regina Maria, fusese foarte mulțumită de colaborare.

Pare ce vrei tu!

Mă duc atunci!

0

Probabil, dacă ai mai născut o dată, ai anticorpii făcuți, dacă nu le ai, le facem, asta ca o pregătire înainte de sarcină. Analizele uzuale: hemoleucograma, coagulograma, dozare anticorpi citomegalovirus, rubeola, toxoplasmoza, testare chlamydia, listeria, examen bacteriologic al secreţiei, urocultură, Papanicolau

o
-Au iesit bine! Ne auzim cand obtineți sarcina!
0
Aici, spre deosebire de Olanda, sarcina  s-a confirmat la 8 săptămâni dar prin ecografie transvaginală. Îmi recomandă ecografii morfologice în fiecare trimestru, deci 3, analize de sânge în trimestru 2 si 3, nimic ieșit din comun, un fier, un calciu, urocultura ceva mai des, screening diabet gestațional indiferent de valorile mici ale glicemiei, Streptococ B neapărat, în săptămâna 36.
0
-Nu iei vitamine decât dacă reiese vreun dezechilibru major din analizele de sânge.
0
La 12 săptămâni am făcut screeningul pentru detectarea anomaliilor cromozomiale: dublu test+ecografie, tot la Regina Maria. 
0
Veștile au fost proaste: ”sarcină oprită în evoluție de vreo 2 săptămâni, va urma avortul spontan sau provocat” Să știi că în primul trimestru de sarcină, avortul spontan este, din pacate foarte frecvent! Nu înseamnă nimic! Cel mai probabil a fost o anomalie cromozomială incompatibilă cu viața. Va fi bine data viitoare.
0
Dacă vrei să facem investigații, sigur…dar ele, teoretic se recomandă dupa 3 sarcini pierdute! Sunt costisitoare atât din punct de vedere financiar cât și ca timp! Dureaza! Daca nu vrei, după 4-6 săptămâni, poți încerca obținerea sarcinii.
0
Și așa am făcut, am obținut o nouă sarcină în 2 luni de la episodul de mai sus.
0
În pofida veștilor neplăcute de acum câteva luni, tot la dr. G. Marinescu, am făcut ecografia de 12 săptămâni. Evident, eram ceva mult mai stresați decât ultima dată, mai ales după constatarea lui Paris din lift, înainte să intram în cabinet:
0
-Pfaaoi, nu-mi vine să cred, eu sunt îmbrăcat fix la fel ca data trecută!’ 
0
Dar, de data asta totul a fost în regulă, chiar dacă P. era îmbrăcat fix la fel.
0
-Cel mai probabil o să aveti un băiețel!
0
De născut, mă gandesc să nasc la Medicover sau la Sanador. 
0
Am vizitat ambele maternități, nu am semnat cu niciuna contractul de naștere. Am așteptat Baby Expo, din septembrie, unde Sanador avea o reducere de 1000lei. Deci, nasc la Sanador.
0
La muncă m-am mai dus până în săptămâna 36, pentru că oricum eram convinsă că nasc repede de data asta.
0
Ce bine că  am ajuns în săptămâna 37 ca să nu mai fie așa prematur.
Reținusem de la ecografia de 30 săptămâni un col scurtat.
0
Hai că sun să-mi fac programare și pentru consultul preanestezic la Sanador.
 0
-Sigur, când e programată nașterea? Vă întreb pentru că trebuie să facem consultul cu 2 zile înainte!
-Teoretic poate fi oricând, va fi naștere spontană, sunt la termen.
-Păi și nu v-a zis dr. când va fi? Că dacă pun consultul preanestezic prea devreme nu-și mai are rostul!
-Reiau: e naștere spontană, sunt la termen!
-Mda, eu nu știu ce să vă zic, vorbiți cu medicul să vedeți când e.
-Ok, să zicem că nasc peste 5 zile, deci programați-mă la consult în 3 zile de acum.
-A, îmi pare rău, primul loc liber este peste 18 zile!
 0
Am ajuns în săptămâna 38, a venit și 39.
0
-Gata, hai că nasc. E suficient, mai ales că la ultima ecografie, doctorul, mi-a zis că acum degeaba mai stă, e ok, are lichid, dar nici de crescut nu mai crește. 
Ok, hai că nasc atunci. Dar mai pot? P. nu se poate da jos din pat, o durere cruntă de spate îl ține imobilizat în pat. Ia calmante, își face RMN de urgență, merge la neurochirurg.
 0
-Nu aveți ce să îi faceți acum, o să cedeze în câteva zile, o săptămână, luați antiinflamatoare.
0
El lua, dar asta nu înseamnă că putea sta în picioare. De durere! Se ducea la Floreasca, dimineața și seara, să facă injecții, să fie cât de cât pregătit.
0
-Ah, Anca, ce linștit eram dacă nășteai prin cezariană programată! Ne culcam liniștiți, îi explicam frumos lui Radu că a doua zi, cât e el la grădiniță, eu mă duc cu tine la spital și apoi ajung să-l iau și pe el. E mai ușor cu cezariana!
0
Urmează săptămâna 40, apoi 41 și mai avem puțin până în 42. 
 0
Dar ce te faci că, exact în zilele alea în Piata Victoriei erau proteste după tragedia de la Colectiv. Hai, reconfigurăm traseul, ocolim, cumva ajungem noi și cu masina. Mamă, ce mă oftic că nu putem merge și noi în piață! Sunt plină de resentimente pentru ai noștri guvernanți, cum naiba să mai nasc? 
 0
Ziua cu pricina: 4 noiembrie 2015 
 0
Fusese o noapte mai agitată, ceva, ceva se întampla. 
 0
ora 10. P. ma anunță:
0
-Ia uite, Anca, pică guvernul Ponta. Hai, poate se hotărăște și Tudor azi, tot muncesc de acasa, tot e de referință data asta și o să o ținem minte, să nu ne mai încărcăm memoria și cu altă dată. Zi-i!’
Tuuuudoooor, hai afară, there is hope! Ai protestat, te-au asculat, a plecat Ponta cu ai lui! Hai, cică vin tehnocrații! Hai să vezi cu ochii tai!
0
ora 11. dr. gineco Marius Romila, conform agendei mele telefonice, îmi scrie pe WhatsApp:
0
-Deci nimic, nimic?
-Ba da, contracții care devin regulate
-Ok, răbdare, ne auzim!
0
Hmmm, și acum ce să fac, nu-mi place să încurc lumea. P. muncește,  hai că încerc să mă încadrez în pauza lui de masă.
0
Ora 12. Plecăm la spital.
0
Dacă am vrut să nasc în centru, ia și stai în trafic acum.
0
-Haideti să vă vedem! Urcați acolo, facem iar și streptococul B, hai să vedem despre ce e vorba! Cum? Dilatație ooooopt? Vă rog duceti-o în sala de travaliu! Îl sun eu pe dr. dvs, dar vă spun sincer că nu are cum să ajunga. Într-o oră, dvs cred că terminați cu totul!
Asta e, nasc cu medicul de gardă! Normal că nu are cum să ajungă. În București nu ajungi într-o oră nici dacă locuiești pe aceeași stradă. Mai ales dacă e în Băneasa, la Medicover, cred că ajunge la fix, peste 3 zile, să-mi semneze fișa de externare!
0
Și de aici, l-am pierdut și pe tatăl copilului, m-au urcat în scaunul cu rotile, m-au scos pe altă ușă, fără nimic la mine, P. era prins până-n gât cu treburi administrative la recepție: plată, card sănătate, trebuie neapărat să plătiți diferența acum/ Stați un pic să văd ce face soția mea! /Nu putem să-i facem internarea, dacă nu achitați!…cu de astea era ocupat P. 

Am ajuns în sala de travaliu, m-a ajutat moașa cu una cu alta, când intră pe ușă și dr. 
0
-Pfoa, cum ai ajuns așa repede? Eram convinsă că nasc cu medicul de gardă!
-Am venit cu bicicleta!
0
Și de aici, s-a derulat repede fimul.
 0
Dilatație 10, hai în sala de nașteri. Aici, strict la etapa asta cu dusul în sala de nașteri, mi-a placut infinit mai mult în Olanda, cand a venit sala de nașteri la mine, după cum povesteam! Deși erau una langa alta, mi s-a părut tare greu să ajung.
0
-Te rog, să mă asculți, ca să minimizăm traumele! Împingi când îți zic eu, stai când îți spun eu!
0
A fost foooarte rapid….vreo 2 minute etapa de expulzie propriu-zisă…n-am știut atunci să estimez timpul, dar am vazut apoi scris pe foaie și mi-a reconfirmat, a doua zi și asistenta care mă ajuta cu toaleta locală.
0
-Sunteți foarte ok! Totul e foarte în regula!
0
Bebelușul mi-a fost pus pe piept imediat, dar, lăsat mult mai puțin decât la nașterea precedentă.
0
-Să stii, că nu pot să-l las mai mult! Trebuie neapărat aspirat! A fost merconiu în lichid! Și știi că la ultimele ecografii ne ieșea și vasodilatație! Trebuie neapărat examinat!
0
Ora13.45. Scor apgar 10! Felicitări! Hai că m-am încadrat și în pauza de masă a lui P.!

About the Author

Anca Arau
Author with 428 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives