Fetele nu-s ca băieții: Moda pentru băieței

Astea sunt șosetele mele? Sunt noi? 
Da, ți le-am luat cand erai la Medgidia.
Oooff, ție ti se pare că eu am haine?
Desigur că ai, Radu!
Exact, am! De ce îmi iei și altele dacă am?!? Vrei să fac o mie de haine?! 
(Radu, 4 ani și 9 luni)
 
Nu știu dacă este mai greu sau mai ușor să crești băieți, dar sigur este mai ieftin. Cel puțin din punct de vedere vestimentar nu ai nicio provocare. O dată pentru că ei nu își doresc niciodată haine, Radu, cel puțin. Bine, este posibil ca Radu să nu-și dorească haine noi și pentru că este tipicar, adică îl scoți greu din ale lui, nu neapărat pentru că este băiat. El poartă aceeași pereche de pantaloni până se rup sau îi rămân mici. Mie îmi este greu să-l conving să nu se imbrace mereu în aceleași haine, aici e provocarea, de faptteva luni mi-au trebuit să-l conving că trebuie să accepte și altă pereche de blugi, că nu e tocmai normal să poarte în fiecare zi aceeași pereche, și el îmi răspunde “nd o să se rupă ăștia luăm alții“. Și așa am făcut, a căzut în genunchi, s-au rupt, am cumpărat altii. 

Așa, deci o dată e mai simplu cu băieții pentru că ei nu vor și nu cer haine și în al doilea rând, nu ai, după cum spuneam nicio provocare din punct de vedere vestimentar, pentru că hainele de băieți nu țipă la tine de pe rafturi în magazin și nici nu te trag de mânecă când treci pe lângă ele. La fetițe, nu știu ce inimă trebuie să ai ca să treci pe lângă ele fără să le mângâi sau fără să le iei acasă.

Toate ca toate, dar să nu se înțeleagă că noi nu cumpăram haine. Ia uitați ce de costume avem, profesioniste, nu așa oricum. Cred că lejer putem deschide un centru de închirieri costume. Avem costumații complete pentru toate gusturile: pompier, polițist, astronaut, bucatăr, cavaler, pirat, șarpe.

Buuun, și dacă ai atâtea costume, la ce să îți mai trebuiască și alte haine? Poți să le îmbraci la plimbare, în parc chiar dacă afară sunt peste 30 grade. Desigur, că poți, și în felul ăsta nu mai ai nevoie nici de șapcă, ca ești protejat. Și dacă totuși te încingi prea rău, nu-i bai, că ești cu extinctorul la purtător. Mănușile sunt de box, da, ați văzut bine!

Și, dacă mama ta te-a născut băiat, atunci n-ai nevoie nici de zorzoane sau haine de gală nici la evenimente mai alese. Cum de ce? Pentru că te poți îmbraca tot într-unul dintre costumele tale. Să zicem că e botezul verișoarei tale și cu doua săptămâni în urmă tocmai fusesei la botezul frățiorului tău, care a plâns și iar a plâns…Păi, mi se pare firesc ca de data asta, să nu te mai ia pe nepregătite evenimentul, să te îmbraci corespunzător, să iei carnetul de amenzi la tine și să-l amendezi pe preot, dacă și verișoara ta va plânge când e scufundată, la fel cum a plâns Tudor. Cel mai bine e să fii pregătit. Da, așa ne-a spus Radu, că el se îmbracă la botez în polițist și îl amendeaza pe preot dacă o face pe Ema să plângă. Faci cum consideri tu, Radu, că-i mai bine pentru tine și pentru Ema.
Și la același eveniment, după ce a terminat de împărțit amenzi în stânga și-n dreapta, Radu s-a schimbat..nu nu, nu în băiețel. S-a schimbat în bucătar, că doar urma servirea mesei.
În bucătar se îmbracă și acasă, de câte ori gătește ceva, adică des..căci lui Radu îi place bucătăria și nu îi plac jumătățile de măsură. Dacă ai treabă în bucătărie atunci trebuie să fii îmbracat corespunzător și neapărat și cu bonetă pe cap.
Și, bineînteles că dacă e Crăciunul te poți îmbraca în astronaut, pentru că nu știi niciodată când aterizează o rachetă direct la bunici în curte. Cel mai bine este, să fii pregătit, nu știi niciodată ce îți rezervă viitorul.

Desigur, nu numai afară, Radu nu are nevoie de alte haine. Și în casă ne salvează aceste costume. V-am spus că sunt bune la casa omului, pentru că nu știi niciodată când situația impune să te faci pirat sau cavaler.

Așa, afară da, în casă da, la joacă da, la distracție da, de Paște sau de Crăciun da..dar chiar și de ziua lui? Da, chiar și de ziua lui. Cei 5 ani l-au găsit, pe Radu șarpe. Mi se pare corect!

Și de la cei 5 ani, încoace a tot fost șarpe copilul meu.  Să vedeți. Cum, mă, să te joci de zor, că mă gândesc, de asta te-ai făcut șarpe, să te oprești din joc și să cazi așa pe ganduri:

Îmi închei pledoaria despre modă, arătându-vă cum un pirat amenință un spiriduș în ziua sfântă de Crăciun, spiriduș devenit peste câteva luni cavaler.

Și, concluzionez iar, din punct de vedere cheltuieli vestimentare să tot ai băieți.

About the Author

Anca Arau
Author with 91 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă fericită de Tudor&Radu și așa mai departe

Despre mine&blog