O bucurie mică cât 10 cutii de pantofi sau o bucurie mare cât o singură cutie de pantofi

Astăzi la noi a fost o zi cu tematica Crăciun.

Copiii au rămas acasă. Aveam programată de dimineață, o scurtă ședință foto cu tematica ”Crăciun”. Ei nu stau neam la poze, iar anul acesta am zis să încercăm varianta fotograf profesionist să avem la ce poze ne uita peste ani și ani.

Deci de dimineață am făcut pozele de Crăciun. Am ajuns acasă. Radu m-a întrebat iar câte zile mai sunt până la Crăciun. Apoi, și-a confecționat pe loc, un calendar. Pe o foaie A4 a trecut toate zilele începând cu 27 (noiembrie) și terminând cu 25 (decembrie), cu planul ferm de a tăia în fiecare zi, data care trece. Pentru că, el vrea să vină oooo-daaa-tăăăăă Moș Crăciun.

Le-am citit apoi o carte despre Crăciun. Și ascultând povestea, i-a venit lui Radu, ideea că, dacă Ema (fetița din carte) a cerut atâtea cadouri, atunci este și el îndreptățit să completeze scrisoarea către Moș. A mai adăugat 2 poziții la lista existentă:  Căști mari și lego mare. Și îl sfătuiește apoi și pe Tudor să-și treacă mai multe pe listă, nu numai ou Kinder, că aia poate să îi ia și mami. 

Să treacă lucruri mai multe, că nu e ca și cum dăm noi banii pe ele.

Și iar și iar și iar, întrebări despre Moș Crăciun: cum ajunge la toți copiii, cum citește toate scrisorile, cum intră în casă, cum și necum..și de la capăt.

Păi, hai să fim serioși, că nu prea ajunge la toți copiii. Și nu pentru că sunt obraznici, asta în niciun caz. Cine crede în Moș Crăciun știe că acest bătrân darnic nu împarte copiii în cuminți și obraznici. Numai că, viața e cumplit de nedreaptă. Chiar și de Crăciun. Sau mai ales atunci.

Și-n timp ce la unii copii, Moș Crăciun lasă 3 cadouri mari, 5 medii și vreo 7 mai micuțe, la alții nu ajunge nici măcar cu un cadou micuț. Și nu pentru că aceștia au fost obraznici, asta în niciun caz.

Și pentru că noi ne-am făcut mari și cunoaștem adevăratul motiv pentru care Moș Crăciun nu ajunge la toți copiii, niște oameni și mai mari, an de an, de mai bine de 10, schimbă realitatea atâtor copii sărmani cu o simplă cutie de pantofi.

ShoeBox nu este despre Moș Crăciun, reni și alte ființe magice, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune.

Despre cum putem fi parte din acest proiect, găsiți pe site-ul oficial al proiectului SHOEBOX. Informațiile sunt foarte bine structurate și sumarizate dar povestesc succint și eu mai jos.

Pe scurt, se strâng cadouri pentru copiii care nu sunt așa de norocoși pentru a fi vizitați de Moș Crăciun. Copiii sunt între 2-18 ani, fete și băieți. 

Eu, de exemplu, anul trecut am pregătit 2 cutii. Băieți, 2 și 6 ani. Întocmai ca Radu și Tudor. Și, în dimineața de Crăciun, în timp ce se bucurau și copiii mei, desigur, că Moșul a fost darnic, chiar dacă lor li se pare firesc și normal să primească atâtea cadouri, m-am gândit la bucuria celor doi copii care au primit o singură cutie de pantofi. Bucurie, care este este posibil să fi durat mai mult decât entuziasmul din casa noastră.

Pentru că, în anumite situații, 10 cadouri pot însemna o bucurie mică, în timp ce o singură cutie poate însemna o bucurie mare, mare, maaaaare.

Dacă vreți să fiți parte din proiect, aveți nevoie de o cutie de pantofi goală.  Înveliți  cutia și capacul, în hârtie de cadouri și o umpleți cu bucurii pentru copii. Cum ar fi alimente neperisabile, articole școlare, jucării potrivite pentru vârsta și sexul copilului, produse de igienă personală, articole de îmbrăcăminte etc

Important! Toate obiectele trebuie să fie noi și să încapă într-o cutie de pantofi și să fie predate, până cel târziu, 15 decembrie.

Nu trebuie să lipim capacele pe cutii, se vor lipi la momentul în care le predăm în locație. Voluntarii de acolo vor lipi și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia/cutiile.

Lista locațiilor o găsiți tot pe site, aici.

Și cam asta e cu ShoeBox.

Aaaa, și încă ceva..mai cred că dacă lumea ar ști ce ușor este să faci o mare bucurie, ar face-o. Sharing is caring! Povestiți și altora de acest proiect, dăm mai departe și facem, astfel din ShoeBox un bulgăre maaaare, maaaare cât să ajungă pentru toți copiii mai puțin norocoși.

Sursă foto copertă: Unsplash

Sursă foto articol: site SHOEBOX.

About the Author

Anca Arau
Author with 444 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

2 Comments

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives