Ce am studiat, unde am lucrat, ce am făcut, ce fac

Ca să ne cunoaștem și mai bine decât ne cunoaștem 🙂

Că eu scriu mai mult despre copii și despre viața de familie, în general, mai râdem, mai glumim și noi ca tot omul.

Și aceasta este și descrierea blogului care însoțește logo-ul cu tenișii noștri pe o sârmă:

Povești haioase dar întotdeauna serioase despre viața de familie, între roșu și albastru

Și acum vreo 2 ani, la aniversarea blogului de 1 an scriam pe scurt ”ce nu știți despre mine”.

Și enumeram atunci:

➡ Cartea mea preferată este ”Elevul Dima dintr-a șaptea”

➡ Serialul meu preferat din toate timpurile este Friends. Filmul preferat este ”Changeling”, iar desenele animate preferate ”Micuța Sirenă”

➡ Îmi plac cremele de corp cu miros de mango sau papaya.

➡ Îmi vopsesc părul din clasa a-XI-a. Am fost pe rând roșcată ”prună putredă”, brunetă, blondă, șatenă iar acum șaten-arămiu.

➡ Mi-am îndreptat dinții la 30 de ani.

➡ Nu mi-au plăcut niciodată corporațiile.  Lucrez într-o corporație.

➡ Mi-am pierdut verigheta de multe ori până acum. Am găsit-o de fiecare dată, mai repede sau mai târziu, până ultima dată:)

➡ Mi-aș fi dorit să fi avut curajul unui an sabatic înainte de copii.

➡ Primul lucru pe care îl fac când intru în casă este să îmi dau jos cerceii, inelele, ceasul și orice bijuterie.

➡ Îmi plac pastele sub toate formele, pesto-ul, supa cremă de roșii și maslinele negre nesărate.

➡ Nu mă omor dupa dulciuri. Aș prefera oricând o pungă de chipsuri în loc de o prăjitură.

➡ Nu-mi plac sucurile. Singurele băuturi pe care le beau sunt cafeaua, vin/bere, apă și ocazional limonadă.

➡ Deși la nivel logic nu cred în superstiții, dacă-mi trece o pisică neagra calea, îmi fac cruce cu limba 🙂

➡ În afară de vaccinuri și analize de sânge, nu am făcut niciodată injecții.

➡ Combinațiile mele preferate de culori sunt gri cu roz și albastru cu verde.

➡ Am același grup de prieteni apropiați din clasa a-IX-a.

➡ Sunt căsătorită cu cel mai bun prieten al meu. Ne cunoaștem de când aveam 7 ani, am fost colegi de clasă din a-I-a până în a-XII-a. Formăm un cuplu de la 19 ani, ne-am căsătorit acum 9 ani și împreună avem 2 băieți (Radu, aproape 8 ani) și Tudor, 4 ani, pe care îi cunoașteți 🙂


Și acum să o iau cu începutul.

M-am născut în Medgidia, am venit la București în 2002, la facultate și de atunci sunt aici.

➡ Am terminat ASE-ul, facultatea de Marketing și apoi Master, tot în cadrul ASE- Management și piețe de capital. Lucrez din anul III de facultate, că na, ai tot timpul din lume pentru asta dacă ești student la ASE :)) Am lucrat într-o bancă, apoi în încă una.

➡ Și apoi, am făcut o schimbare- am dat banca (care mi-a solicitat o sumă considerabilă de bani dacă plec, pentru că făcusem un program de management trainee și mă angajesem, într-un fel, că rămân la ei 3 ani de zile, cel puțin…dar noroc că nu mă sperii așa de ușor :)) pe o firmă mică, românească.

Și aici, pentru mine, a fost o experiență foarte faină. Am făcut parte din echipa de proiect pentru diverse proiecte mari și foarte mari. La vârsta aia, de 23 de ani eram ca un burete care absorbea toate informațiile, nu mă deranjau weekendurile la birou, nopțile întregi  petrecute acolo. Va rămâne angajatorul de la care am învățat cele mai multe lucruri. Spre deosebire de bancă unde eram fix pe felia mea, nu mă interesa și nu știam ce face nici stânga, nici dreapta, aici am înțeles și un pic de contabilitate și un pic de financiar și drept și comunicare și management de proiect.

➡ De aici am plecat la o firmă de telecom, apoi la o firmă de IT, tot pe  parte de Licitații Publice/ Proiecte (dar pe internațional – că deja pe legislație națională mi se părea că știu totul :)) – proiecte finanțate prin fonduri WoldBank, Nato, IPA, surse proprii)

➡ A urmat concediul de creștere copil și apoi o corporație din domeniul petrolier (tot Tender Coordinator, dar licitații private), unde am stabilit un record: am plecat după 3 luni :))

➡ Mi-am deschis un magazin online de cadouri pentru copii, deși am pornit din start cu ideea că nu mă reprezintă acest tip de afacere/ comerț.

Daaaaaar, chiar și așa, dintr-un magazin extarordinar de mic, am învățat așa de multe: ce înseamnă și cum se înființează un SRL, cum se facturează, cum îți trebuie nervi de oțel ca să scoți niște pachete non-UE de la poștă, cum se ține un stoc, cum se face un site, cum se adaugă produse etc.

➡ Asta era în mai 2018 și hai să ajung la vara 2019, când m-am hotărât că îmi place să lucrez pe partea de ”proiecte” dar că-mi doresc să fac proiecte cu componență socială/ proiecte sociale și eventual și de impact :))

Și asta a fost noul scop din CV-ul meu (”doing business for a social cause”)

➡ În septembrie 2019, în urma unor discuții pe grupul de whatsapp de la școala lui Radu, cum că la ei în școală se intră cu mașinile, m-am apucat să caut informații dacă în școli se face educație rutieră, pentru că lui Radu i se părea absolut firesc că mașinile circulă la un loc cu copiii.

Și așa am ajuns pe pagina unei asociații (EDIT), care derulează deja de 5 ediții (ani școlari) Ora de Educație Rutieră și am văzut că au acoperit tot Bucureștiul (cls III și IVa, cursuri incluse în Programul Național). În fine o să povestesc altădată despre asta, că pe lângă asta au multe proiecte faine în derulare ori în plan.

Ei, și atunci m-am gândit:

Ia că aș putea lucra și eu la ei.

Și despre asta o să mai tot povestesc. Că eu un domeniu frumos de lucrat și povestit 😉

About the Author

Anca Arau
Author with 404 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Magazin online de cadouri. Pentru a fi oferite cu drag unui copil isteț, frumos, poznaș și drăgălaș, așa ca toți copiii.

Archives

Mulțumesc și mulțumesc