Ați văzut și voi că astăzi este ziua internațională a cafelei.
Na, merită sărbătorită clar.
Ne bazăm pe ea mai tare decât pe partener și nu ne credem în stare să articulăm nici 2 cuvinte, înainte de ea. Și de multe ori chiar nu suntem :))
Buuuun, deci ne place cafeaua, este o constantă-n viața noastră, o bem neagră, cu spumă de lapte, cu zahăr, cu sirop de arțar, mai tare sau mai slabă, fiecare după vrere și putere.
Suntem diferiți și așa e și cafeaua noastră cea de toate zilele. De la dulce la amară, de la simplă la complexă.
Ei, și totuși cred că putem face o generalizare.
Spune-mi cum îți bei cafeaua, ca să-ți spun câți ani au copiii tăi.
➡ Cafeaua se face dimineață, se încălzește de 34504 peste zi, la cuptorul cu microunde, și se bea spre seară, rece, după ce o cauți frenetic câteva ore prin casă. Da, era în cuptorul cu microunde.
💡 Dacă ești acest tip de băutor de cafea, atunci cred că vârsta copilului tău este între 0-2 ani.
➡ Cafeaua se face dimineață și se bea-n living, așezată pe covor, cu un picior de păpușă ori o piesă de lego-n mâna stângă. Sorbi din cafea, mai înalți un turn, mai citești o poveste, mai iei o gură de cafea, mai schimbi o păpușă.
Sau mai e și varianta în care nu apuci să o bei deloc, că a ajuns pe jos, în bucătărie, înainte să ajungă-n în living. Cineva a vărsat-o, nu dăm nume, că doar nu arătăm cu degetul aici. Dar urmele de piciorușe oferă un indiciu elocvent.
💡 Dacă ești acest tip de băutor de cafea, atunci cred că vârsta copilului tău este între 3 și 6 ani.
➡ Cafeaua se face dimineața și se bea-n baie, în timp ce încerci, cu ochii mijiți, să-ți pui fața de om, înainte să tragi de copil să se trezească și să-l zorești cu hai, hai, cu variațiunea hai-o-dată sau hai-o-dată-că-întârziem.
💡 Dacă ești acest tip de băutor de cafea, atunci cred că vârsta copilului tău este între 7 și 11 ani, elev în școala primară.
➡ Cafeaua se face dimineață, se bea acasă, în bucătărie în timp ce-i pregătești micul dejun copilui tău, mare, deja.
Nu mai simți, clar, oboseala fizică din anii trecuți, dar ai nevoie de cafea mai mult decât oricând, parcă.
Și-n timp ce sorbi o gură, o mie de gânduri îți trec prin minte.
Cine-l duce la școală, cine-l ia, cine-l duce la pian și apoi la engleză. Când te uiți pe teme, cum vorbești cu el, cum faci să ajungă și la înot. Hai că ai terminat cafeaua și nu ai terminat de planificat decât jumătate de zi.
💡 Dacă ești acest tip de băutor de cafea, atunci cred că vârsta copilului tău este între 12 și 18 ani.
➡ Cafeua se face dimineață, doar dacă vrei tu sau mai târziu dacă așa ai chef, în funcție de programul tău și se bea când, unde și cum vrei tu, într-o liniște deplină. Se numește cafeaua nostalgică, pentru că, la fiecare sorbitură, îți amintești cum ai fost pe rând băutorul 1, băutorul 2, băutorul 3 și așa mai departe.
💡 Dacă ești acest tip de băutor de cafea, atunci cred că ai deja copil major, proaspăt plecat din cuibul părintesc, la facultate. Poate chiar azi.
Tu cum îți bei cafeaua?
Leave a Comment