CE? CÂT? CUM? UNDE? DE CE? După ce am testat primul program digital cu resurse educaționale complementare programei școlare.

CE?

Este vorba de programul digital educațional, adaptat programei școlare, care se adresează deopotrivă școlarilor, cadrelor didactice și părinților.

Elaborate după pedagogia finlandeză, materialele educaționale sprijină dezvoltarea unor abilități practice, precum scriere și citire, comunicare, matematică, științe ale naturii sau muzică, dar și abilități din zona lifeskills, precum management emoțional, responsabilitate, echilibru sau cooperare.

Vă las mai jos și linkul pentru testare demo, dacă doriți.

CINE?

Editura DPH.

În noul context educațional, Editura Didactica Publishing House lansează o platformă digitală cu pachete de jocuri și activități, adaptate curriculei naționale și omologat de Ministerul Educației și Cercetării. Într-o primă etapă, acestea cuprind materiale educaționale dedicate clasei pregătitoare și elevilor din clasele I – III, realizate în parteneriat cu Edustudio Helsinki.

DE CE?

Un sondaj al Editurii Didactica Publishing House, realizat în luna septembrie arată că 96% dintre cadrele didactice consideră importantă și foarte importantă folosirea unei platforme educaționale în contextul actual al programului educațional.

Potrivit datelor, și părinții simt nevoia unei astfel de platforme (65%), cu condiția ca aceasta să fie intuitivă și ușor de folosit, dar mai ales să nu necesite asistența permanentă a unui adult.

CUM?

Învățare prin joc pentru clasa pregătitoare

Pachetul digital Ghiozdanul din pădure se adresează învățătorilor și părinților care doresc să sprijine învățarea la clasă sau la distanță, a copiilor din clasa pregătitoare.

Acesta cuprinde 8 module care permit o predare și învățare interactivă pentru materiile: comunicare în limba română, matematică și explorarea mediului, dezvoltare personală, muzică și mișcare, arte vizuale și abilități practice.

Cele 8 module tematice se bazează pe o poveste cu 5 personaje ce ghidează învățarea. Aceasta poate fi urmărită în format audio sau poate fi citită de un adult.

Pachetul digital conține peste 200 de activități, 80 de resurse imprimabile, activități de evaluare și auto-evaluare, dar și un ghid pedagogic, cu resurse și idei inspirate din pedagogia finlandeză. 

Fiecare copil are un cont de acces propriu, astfel că învățătorul să poată urmări progresul fiecărui elev.

Pachetul digital este însoțit de un ghid pedagogic imprimabil, cu resurse și idei pentru învățător. Astfel încât acesta să poată urmări progresul individual al fiecărui copil, să facă evaluări și comentarii punctuale și să primească înregistrări video și audio ale proiectelor elevilor. 

Materiale suplimentare pentru o scriere corectă

Pachetul digital Scrie cu Zmeișorii se adresează învățătorilor și părinților care doresc să sprijine învățarea, aprofundarea și evaluarea conținuturilor de ortografie și punctuație la clasă sau la distanță, a copiilor din clasele I- III.

Acesta a fost conceput pe baza competenețelor generale și specifice din curriculumul național, publicat de Ministerul Educației și Cercetării din România. 

Primele 5 module sunt un suport pentru predarea și învățarea interactivă a principalelor conținuturi de scriere și citire la materia Comunicare în limba română: grupuri de litere și sunete, ortograme, scrierea corectă a cuvintelor, punctuație. Modulul 6 include activități de evaluare.

UNDE? 

Ambele pachete sunt operate și utilizate prin intermediul platformei Cloubi, o platformă de învățare finlandeză de tip e-learning, utilizată cu succes în școli din multe țări europene (Finlanda, Germania, Austria, Suedia etc.), dar și în  SUA.

Contextul actual a demonstrat că digitalizarea sistemului educațional presupune mai mult decât adaptarea la un context tehnologic.

Pedagogia digitală nu este un simplu material în format pdf prezentat pe ecran, ci o abordare mult mai complexă.

Prin această platformă educațională oferim un suport real pentru cadrele didactice, dar și pentru părinți, astfel încât achizițiile fundamentale ale copiilor să fie făcute natural, prin joc și printr-o interacțiune facilă, accesibilă, a explicat Florentina Ion, director general și fondator al Editurii Didactica Publishing House.

CÂT?

Cele două programe dezvoltate pe infrastructura educațională Cloubi sunt disponibile pe bază de abonament anual și pot fi achiziționate de aici.

Prețul ambelor abonamente este redus cu 50% în luna noiembrie.

Accesul pentru un an la pachetul Ghiozdanul din pădure costă 280 de lei, redus de la 560 de lei, respectiv 23 de lei/lună.

Acesul pentru un an la pahetul Scrie cu Zmeișorii  este de 88 lei, redus de la 176 de lei, respectiv 7 lei/lună. 

CÂND?

Primele module digitale vor fi lansate pe 13 noiembrie, iar accesul se face în baza unui abonament care pornește de la 7 lei/lună

Pentru a participa la acest webinar sau a testa varianta demo a platformei Cloubi, este necesară înscrierea aici: https://bit.ly/3mQAWdJ

Webinar gratuit 

Pentru a explora beneficiile unei astfel de platforme educaționale, Editura DPH organizează un webinar gratuit vineri, 13 noiembrie începând cu orele 16:00.

În cadrul acestuia, Bianca Biro, pedagog și co-fondator Edustudio Helsinki și Raluca Cenan-Niemi, pedagog și autor al materialor educaționale incluse pe platforma DPH, vor arăta cum se pot folosi instrumentele digitale la clasă sau la distanță, cum și când trebuie acestea folosite și care este impactul lor asupra învățării.

Prezentarea va fi susținută de exemple practice demonstrate prin prisma primelor materiale educaționale digitale care se adresează învățământului primar: Ghiozdanul din Pădure și Scrie cu Zmeișorii, disponibile pe platforma lansată de Editura DPH. 

”TESTUL” MEU

Împreună cu copiii (5 și 8 ani), am intrat și noi pe linkul de mai sus, pentru varianta demo.

Radu, clasa a II-a, m-a întrebat dacă e obligatoriu, e de la școală sau ce, că el nu faee lucruri opționale. Și așa are temele de făcut și numai când se gândește….:))

I-am spus că nu-i obligatoriu și că mă uit un pic doar cu Tudor dar începem cu Zmeișorii lui.

Dar nu trebuie să stai cu noi, sunt eu curioasă, doar…

Iaaaa, ce te învață? Oricum cred că știu tot…

Doamneee, cu ușor

Nici nu mă așteptam altfel, desigur.

Știe tot și de la nivelul 2, 3, nici nu-și mai bate capul :)) 

Dar hai, ia dă să văd

Vrei să vezi și Matematică? 

Tu ce zici? Dacă la CLR știu tot și nici nu-mi place așa materia, la Matematică…

Și pentru clasa pregătitoare?

Eeeei. și aici a fost și mai atent, că sunt sub formă de jocuri. M-a prins și pe mine :))

Capturi din program, cu am exersat, decupat, cântat, aranjat, memorat noi 🙂


Deci dacă este o informație care vă trebuie și un program pe care vreți să-l testați, să știți de el 🙂

About the Author

Anca Arau
Author with 444 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives