Și am zis să știți dacă ajungeți în Brașov și căutați o cazare de 5 stele, fix în inima centrului istoric al orașului. Mai exact, pe amplasamentul fostului Palat al Telefoanelor.
Prețurile pornesc de la 125 euro/ noapte. Sunt 110 camere, iar culorile predominante sunt tocmai preferatele mele: albastru, turcoaz, muștar:)
Iar dacă ați observat tabloul de deasupra patului, uitați și povestea din spatele lui:
Ne-am implicat activ în fiecare detaliu al hotelului, pentru a crea un cadru care combină într-un mod inedit istoria cu stilul contemporan. Pentru imaginile din camere, de exemplu, am lucrat cu un designer vestimentar pentru creația unei rochii unicat, inspirată de turnurile cetății Brașovului și am reprodus bijuterii în stilul celor manufacturate de aurarii brașoveni în sec. XVI. Când am descoperit zidul cetății în timpul lucrărilor am decis să modificăm întregul proiect pentru a-l pune în valoare și a-l face accesibil turiștilor. Aproape fiecare colț din acest hotel poate spune o poveste, iar poveștile sunt cele care îi vor crește valoarea peste generații –spune Ramona Neamțu, proprietar Radisson Blu Aurum Brașov.
Ce să vă mai zic?
Are un restaurant cu specific eclectic asiatic
O sală de degustare care găzduiește un fragment vechi de peste 400 de ani din zidul vechii cetăți a Brașovului
executive lounge cu vedere panoramică
sală de conferințe cu capacitate de 170 persoane
și facilități de wellness
Și holuri, bineînțeles:)
Și acum, că v-am făcut turul hotelului și ați văzut și camerele, și holurile, și restaurantul ori preparatele, ia că pun niște poze făcute cu telefonul meu. Cu mâncarea și cu vinul, că dulcele după vin e divin, nah, că am făcut și o rimă.
Da, sțiu că vă întrebați ce e destul acela verde. Vă las o postare de pe instagram (nu a mea:)), a Florentinei Mușat, că explică exact ca să vă facă poftă:)
A, și am mai făcut o poză și când așteptam liftul:)
Iar până la pozele acestea frumoase a fost așa:
Începând cu decopertările clădirii construite în anii 1930, respectiv 1960, au fost evacuate peste 1000 tone de materiale, iar pentru consolidare s-au folosit peste 650 tone fier beton. Dacă ar fi să calculăm toate cantitățile manipulate în proiectul nostru, depășim 3000 tone de materiale și peste 850 livrări cu diferite tipuri de vehicule – a precizat Ramona Neamțu, proprietar Radisson Blu Aurum Brașov.
Sau
De la amplasarea în centrul istoric, ce aduce rigori specifice de arhitectură, la proiectul complex de consolidare a clădirii existente, clădire aflată într-un stadiu avansat de degradare și încadrată în clasa de risc seismic 0, de la conservarea unor vestigii istorice de relevanță în istoria Brașovului, până la faptul că lucrările de execuție au fost afectate de pandemie la doar două luni de la debutul acestora, ei bine, toate acestea demonstrează că suntem la finalul unui parcurs marcat de provocări. Astfel, rezultatul nu avea cum să fie decât o lucrare deosebit de complexă și de pretențioasă din punctul de vedere al designului, atât cel interior, cât și cel exterior. De exemplu, în fiecare dintre camerele hotelului, a fost necesară armonizarea a peste 50 de materiale și produse diferite, pe care oaspeții le pot observa. Multe exemple ca acesta dau o identitate aparte proiectului, ușor de perceput și de experimentat încă de la prima vizită, a precizat George Mihalache, arhitect la Arhi Grup.
Hotelul a fost construit cu obiectivul de a deveni o atracție în sine în Brașov. Zidul vechii cetăți descoperit în subsol a fost pus în valoare și este vizibil și din exterior, printr-un tavan din sticlă. Întregul design al hotelului îmbină elemente vizuale specifice cetății și breslei aurarilor, care au inspirat numele și conceptul Radisson Blu Aurum.
Leave a Comment