Prima dată, am aflat despre #PutereaZâmbetelor, de la copiii mei

Când erau copiii mici, povesteam de acești doi urși ai lor.

 

Și de o întrebare pe care mi-au adresat-o:

Mami, ție de care urs îți place mai mult?

-Păi sunt identici Radu, nu știu să zic…

-Mie știi de care îmi place?

-Mnnuu, dar oricum sunt la fel..

-De cel din stânga, mami. Dar știi de ce? 

-Zi-mi!

PENTRU CĂ RÂDE

(Vineri, 10 noiembrie, Radu 5 ani și 9 luni)

 

M-am uitat atent și i-am dat dreptate. Acum nu-mi pot lua ochii nici eu de la ursul stâng.

Dacă stau să mă gândesc mai bine și mie tot de ursul din stânga îmi place mai mult.

Gura lui este desenată mai larg, ochii sunt mai pronunțați și da, pare că râde.

Ursulețul drept pare că e supărat și abătut. Ochii lui maro nu sunt luminoși- sunt mici și acoperiți de puf, iar gura lui desenată zgârcit îți povestește că are o apăsare care-l împiedică să zâmbească. Poate are colici. Poate așa este personalitatea lui.

Cea mai mare fericire și bucurie totodată pentru fiecare părinte este să-și vadă copilul râzând. Să-l știe bine. Vesel. Bucuros. Zâmbind. Și râzând iar și iar. Asta da, fericire.

 

Râzi, copile!

 

Noi, părinții lor, simțim adesea cum toate problemele zilei și neajunsurile vieții și frustrările momentului își pot găși rezolvare într-un zâmbet inocent de copil. Simțim cum cineva ne ia oboseala cu mâna când îi vedem pe ei râzând.

Zâmbetul copiilor noștri este așadar alinare pentru noi. Ne dă putere, energie și o stare de bine. Ne bucură. Ne face fericiți.

Dar v-ați gândit vreodată de câte frustrări au parte într-o zi obișnuită copiii noștri ? De la o îmbinare nereușită de lego la un calificativ prost obținut la școală, de la excluderea din jocul colegilor lui la dorul pe care îl simt pentru noi.

 

Râzi, părinte!

 

Similar, seara, când ajung acasă și ei simt adesea cum toate problemele zilei și neajunsurile vieții și frustrările momentului își pot găsi rezolvarea într-un zâmbet sincer de părinte.

Când supărările vieții și dorințele neîmplinite ale zilei vă împiedică să le zâmbiți copiilor, amintiți-vă că și lor le place tot de ursul din stânga.

Că și ei se simt bine tot alături de oameni care zâmbesc.

Că ei sunt fericiți dacă noi le arătăm că suntem fericiți.

Că ei se simt bucuroși dacă noi suntem bucuroși.

___

Eeeei, și ce credeți? Citeam acum un articol, care spune așa:

Zâmbetul, primul lucru observat de 77% dintre respondente când întâlnesc pe cineva

*Știre

Sub umbrela #PutereaZâmbetelor, DentalMall.ro, furnizor de consumabile pentru cabinete stomatologice și persoane fizice și distribuitor al brandului de sisteme de albire Opalescence, a demarat un sondaj online* prin care își propune să afle ce cred româncele despre procedura de albire dentară, dar și care sunt, în opinia respondentelor, atributele unui zâmbet frumos.

Aproape în unanimitate, participantele la sondaj consideră că zâmbetul influențează starea de spirit (98%), în timp ce 93% sunt de părere că zâmbetul poate spori în foarte mare măsură nivelul încrederii în sine. 6 femei din 10 nu sunt însă mulțumite de nuanța dinților, iar mai mult de jumătate (63%) și-au albit dinții sau iau în calcul o asemenea procedură.


Întrebate care este primul lucru pe care îl observă atunci când se întâlnesc pentru prima dată cu cineva,
77% dintre respondente au răspuns „expresia facială, respectiv zâmbetul”, în timp ce 12% remarcă „vestimentația”. Totodată, când vine vorba de cât de important este un zâmbet alb și strălucitor pentru a avea un aspect fotogenic în fotografii, 88% dintre femei consideră că este important și foarte important, în timp ce 12% consideră că zâmbetul alb este puțin sau deloc important pentru aspectul fotogenic în
fotografii.În ceea ce privește frecvența vizitelor la dentist, 3 femei din 4 ajung la dentist cel puțin o dată pe an, fie pentru tratamente de profilaxie dentară, respectiv detartraj și periaj profesional (79%) și pentru
tratamentul cariilor dentare (68%). 

Și, în continuare:

6 femei din 10 nu sunt mulțumite de nuanța dinților


Potrivit sondajului demarat de DentalMall.ro, 6 femei din 10 nu sunt mulțumite de nuanța actuală a
dinților. Dacă 35% dintre participantele la sondaj sunt decise să-și albească dinții, 28% încă studiază dacă să apeleze la această procedură, în timp ce un sfert dintre respondente și-au albit dinții cel puțin o dată.

Întrebate care sunt așteptările în urma unei proceduri de albire dentară, aproape jumătate (48%) dintre respondente au răspuns „dantura să capete un aspect proaspăt și natural”, în timp ce mai mult de un sfert (26%) se așteaptă „să fie un proces rapid și ușor, cu rezultat vizibil imediat”, iar 20% dintre respondente „să fie o tehnică non-invazivă”.

În ceea ce privește cele mai comune mituri și prejudecăți care circulă despre albirea dentară, 40% dintre
participantele la sondaj au răspuns că cel mai adesea au auzit că „albirea este scumpă”, un procent similar au indicat ca prejudecată „albirea dentară este periculoasă”, în timp ce un sfert dintre respondente au răspuns „procedura este dureroasă”.

____

Deci părinți, ne-părinți, copii, ne-copiii, oameni mari și oameni mici, deopotrivă, tuturor ne plac oamenii care zâmbesc. Pentru că ne fac și pe noi să zâmbim!

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives