Sarea celtică-studii, beneficii & 20 de tone cumpărate

Ca sa incep cu inceputul, am comandat si eu acum 5 pachete:)) Dups ce am citit ca a avut o ascensiune remarcabila in preferintele consumatorilor- sarea celtica a devenit in 2023 produsul- vedeta al gamei de produse NIAVIS, romanii achizitionand aproape 100.000 de pachete de 250G de sare celtica Niavis. Cum ar veni 20 de tone de sare, aproape 2 pe luna:D.

Cunoscută și sub numele de sare gri, datorită culorii sale care o diferențiază de alte tipuri de sare cum sunt cele de Himalaya sau sarea obișnuită de mare, sarea celtică este o sare de mare care se extrage din Atlantic, în Franța, pe coastele Britaniei. Este extrasa prin metoda celtică, respectiv se folosesc pentru extragere și uscare exclusiv unelte de lemn, fără metal, sarea fiind uscată în mod natural, la soare. Fiind o sare nerafinată, în compoziția ei se regăsesc toate cele 84 de oligoelemente prezente în apa de mare.

Studii efectuate pentru Sarea Celtică

Un studiu din 2013 a constatat ca sarea celtica are un continut mai mare de minerale decat sarea de masa. In particular, sarea celtica contine mai mult potasiu, calciu, magneziu si fier.
Studiul din 2013 a fost realizat de cercetatori de la Universitatea din Glasgow, Marea Britanie. Studiul a comparat continutul de minerale al sarii celtice cu cel al sarii de masa. Sarea celtica a fost colectata din Bretania, Franta iar sarea de masa a fost colectata din Regatul Unit. Studiul a constatat ca sarea celtica continea mai mult potasiu, calciu, magneziu si fier decat sarea de masa. De exemplu, sarea celtica continea de 10 ori mai mult potasiu decat sarea de masa.

● Un studiu din 2016 a constatat ca sarea celtica are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. Intr-un experiment, sarea celtica a fost eficienta in inhibarea cresterii bacteriilor Staphylococcus aureus si Escherichia coli. Studiul din 2016 a fost realizat de cercetatori de la Universitatea din Rennes, Franta. Studiul a testat proprietatile antibacteriene si antiinflamatorii ale sarii celtice.

● Un studiu din 2017 a constatat ca sarea celtica poate ajuta la reducerea inflamatiei articulare. Studiul din 2017 a fost realizat de cercetatori de la Universitatea din Bath, Marea Britanie. Studiul a testat efectele sarii celtice asupra inflamatiei articulare.

Cu toate acestea, este important de mentionat ca aceste studii au fost efectuate pe animale sau pe probe de laborator. Sunt necesare mai multe studii clinice pe oameni pentru a confirma aceste rezultate. In general, sarea celtica este considerata a fi o sare sanatoasa, cu un continut ridicat de minerale si proprietati antibacteriene si antiinflamatorii dar ca in cazul oricarei sarii, excesul este daunator.


Beneficii Sare Celtica


Sodiul existent in orice sare constituie un nutrient vital pentru organism, deoarece actioneaza ca un electrolit, insa sarea celtica se pare ca mai are si alte beneficii

1. Sarea Celtica este mai putin prelucrata decat alte tipuri de sare, ceea ce permite un continut mai mare de umiditate si de minerale, cum ar fi magneziu, calciu si potasiu etc.


2. Sarea Celtica are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. Intr-un experiment, sarea celtica a fost eficienta in inhibarea cresterii bacteriilor Staphylococcus aureus si Escherichia coli.


3. Exista si afirmatii despre sarea celtica cum ca ar avea legatura cu imbunatatirea hidratarii. Unele persoane au constatat ca un consum de sarea celtica combinata cu un pahar de apa i-a ajutat sa-si imbunatateasca aportul general de apa. Este adevarat ca adaugarea de sare la apa poate fi benefica, dar acest lucru se aplica in principal celor care pierd sodiu prin transpiratie abundenta sau in timpul exercitiilor fizice prelungite. Acest lucru face parte din stiinta din spatele bauturilor sportive. Pentru cei care fac exercitii fizice obisnuite, apa si obiceiurile alimentare regulate sunt, de obicei, suficiente. Daca obiectivul tau principal este simpla hidratare, in general nu este nevoie sa adaugi sare.

4. Sarea celtica deasemenea poate contribui la reducerea inflamatiei articulare.

Aici, un video despre beneficiile apei cu minerale (din sarea celtică).

Și revenind la topul cel mai cumpărate produse naturiste Niavis în 2023, acestea sunt:

1. Sare celtică (grunjoasă și fină);
2. Fulgi de ovăz fără gluten ecologici;
3. Ulei de Cocos Extra Virgin Ecologic;
4. Scorțișoară Ceylon pulbere ecologică;
5. Bicarbonat de sodiu;
6. Sirop de agave ecologic;
7. Turmeric Pulbere ecologică
8. Chia Semințe Ecologice;
9. Zahăr de Cocos Ecologic;
10. Spirulină pulbere ecologic.

 

 

 

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives