Jurnal de călătorie- Grecia, Porto Koufo (Sithonia)

Deeeci…ca să încep cu o concluzie, așa îi admir pe blogerii de travel…mie mi se pare o corvoadă să povestesc despre locuri și vacanțe (bine, nu chiar o corvoadă, dar în locul unui articol de travel aș scrie 50 din alea ”normale”).

Totuși, mi-am propus să scriu (de când am blogul), sub forma unui jurnal de călătorie, de câte ori vizităm un loc drăguț. Nu mi-a ieșit de fiecare dată, evident, prin urmare despre Grecia în vacanța de vară nu am scris niciodată.

Dar ia că scriu acum.

Noi, dacă alegem varianta de vacanță Grecia, preferăm să mergem fie la mijlocul lui iunie, fie în septembrie, să fie temperaturi cât mai prietenoase.

Buuuun! Anul acesta am mers în iunie, imediat cum au luat vacanță copiii. De alegerea locului de vacanță s-au ocupat niște prieteni (în care avem mare încredere când vine vorba de alegeri de vacanță) și am rezervat încă din februarie. 

Am ales anul acesta, așadar, Grecia, Sithonia, Porto Koufo, Hotel Porto Koufo.

Dar să o iau în ordine:


🚕 Drumul 

Noi am fost cu mașina și nu s-a părut deloc un drum obositor (copiii noștri au 7 și respectiv 3 ani) .

Waze-ul estima 10 h, noi am făcut cu tot cu vamă, opriri 12 ore. Am plecat la 4 am din București, am ajuns la 4 pm la destinație.

!Bine de știut! 

Ca să nu mai pierdeți timp, puteți lua vinietă pentru Bulgaria online și scuțiți alea 10-20-30 minute de stat la coadă, la intrarea în Bulgaria.

Am ajuns și primul și primul lucru pe care l-am făcut a fost să ne ducem direct pe plajă:

Asta am apreciat cel mai tare la acest loc, faptul că erai cazat fix pe plajă, mai ales noi care stăteam la parter. E foarte comod atunci când mergi cu copii mici să fii cazat fix pe o plajă liniștită, cu umbrele și șezlonguri.


Activități de vacanță

→În primul rând, plajă. Stat în apă ori pe șezlong, construit castele din nisip ori stat pur și simplu și admirat marea.

Am stat și nu ne-am bronzat, pe plaja noastră (Porto Koufo)

Ori la Ethnic Beach

Sau la Sarti Beach


→Snorkelling

Și mai în larg, nu numai la mal :))

→Vizite

O croazieră la muntele Athos pe care nu o recomand. Nu merită să pierzi o zi de plajă pentru asta. Dar au fost simpatici perscărușii.

Dar chiar și cu pescăruși cu tot, tot ne-am plictisit:

Totuuuuși, respectivă a fost salvată de o bălăceală târzie în mare, bine meritată, în timp ce soarele apunea cum numai la mare știe să apună.

Un prieten a surprins acest apus frumos, și profit că toți copiii sunt cu spatele ca să o folosesc 😛


Ce ne-a plăcut la capitolul vizite a fost un sătuc- Parhenopoli (patrimoniu Unesco)


→ Am mâncat :))

Din acest punct de vedere, pentru noi, Grecia este varianta ideală de vacanță de vară- ni se pare foarte ușor din punct de vedere ‘masă’

Pentru că Radu mănâncă cu plăcere și dintotdeauna scoici, calamari sau caracatiță la grătar, Tudor (care nu e mâncăcios) mănâncă bine, ca să zic așa peste, cum se vede mai jos :)) și fried zuchini (dovlecei), P. ar mânca in fiecare zi musaca și tzatziki iar eu orice combinație din cele de mai sus sau direct paste cu fructe de mare.

Daaaar, foarte important, pe lângă mâncarea pe gustul nostru, ne-a plăcut tare și panorama inclusă-n meniu tavernelor 🙂


Și gata! Înapoi acasă. Drumul de întoarcere a fost și mai ușor, vorba lui Radu:

Tot timpul drumul de întoarcere pare mai scurt. 

Nu numai că pare, dar chiar a și fost ( (10h30)

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives