Colmar, o destinație inspirată pentru cu city-break de primăvară

Prima dată, am vizitat Alsacia în noiembrie 2021. Așa scurt, de un weekend. Am închiriat mașină din Luxemborug, am plecat sâmbătă dimineață, am înnoptat în Strasbourg, ne-am întors duminică seara înapoi în Luxembourg. Am prins și ploaie și tot absolut spectaculoase mi s-au părut sătucele acestea din Alsacia. 

 

 

 

     

A doua oară, am ajuns la Colmar, în martie 2023. Am prins o vreme excelentă, fără ploaie, frumos. Pfoai, abia acum zic cât de pitorească e zona aceasta. Și cât de ușor de ajunge, și cât de pline pot fi 3 zile.

Din punctul meu de vedere, e o destinație excelentă pentru un city break de primăvară mai ales, numai că nu m-aș fi gândit, sincer, dacă nu vedeam o postare prin ianuarie la The Happy Kid Blog și Travelista.

Alina și Dana organizau o excursie ladies-only, chiar în weekendul după 8 martie, la Colmar. Idee mișto, program fain, destinație perfectă. Au scris despre toate experiența aici.

Așa că mi-am întrebat și eu prietenele, “hai, mergem și noi, să bem un vin?”

 

 

Nu ni se potrivea perioada, daaaaaar am mers un weekend mai târziu. Nu am putut merge în gașcă,  am fost doar doua:)- eu și Deea, prietena mea.

 

 

3 zile în Colmar

16-19 martie- orar bun de zbor, cu plecare la 7 dimineață joi, retur duminică pe la 7 seara. 3 zile pline, pline. Am zburat până în Basel și de acolo am luat trenul, cam 30 minute. Cu WizzAir, am dat pe ambele bilete până în 600 lei.

Și a fost mi-nu-nat.

Colmar este absolut fermecător. Plin de magnolii înflorite, străzi pietruite, case cu arhitectură medievală foarte bine conservate, vinuri bune, canale pitorești- chiar cred că este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Europa:)

Noi nu am avut mașină închiriată, iar în aceste 3 zile am văzut Colmar, Ribeauville și Strasbourg. Timp berechet, cu toată greva francezilor, de asta vă zic că e o destinație foarte potrivită pentru un citybreak.

 

    

 

Deci, să mergeți că e tare frumoasă Alsacia:) Plus că e patria vinului, vorb-aia:)

 

 

 

 

 

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives