Meseriile trecutului și viitorului la Forbes Kids Festival

Sâmbătă, 6 iulie, de la ora 9, la Palatul Mogoșoaia, intrare liberă. O să fie frumos. Foarte frumos. O experiență pentru copii în lumea fascinantă a meseriilor. Unele neinventate (poate), altele de neînlocuit în timp.

Ca o paranteză o discuție despre meserii, de acum câțiva ani, când copiii mei erau mici (4 și 8 ani)

👨‍🔬Eu o să mă fac doctor, zice Radu
Te-ai gândit foarte bine! Ce fel de doctor?
Chirurg!
Super, mi se pare minunat, îi zic eu.

🦷Șiiii eeeeu o să mă fac dentist, intervine în discuția noastră și Tudor.
O alegere eeeextraordinară!
Dar pe mine nu mă întrebi ce fel de dentist???!!!??
(Pfoai ce copil deștept am, știe și la stomatologie specializările- s-o face ortodont, pedodont, entodont sau poate chirurg oro-maxilo-facial)
🤷‍♀️De care dentist te faci tu? întreb eu mândră
De picioare!!! 🦶

Dar, revenind la FORBES

“Practic, ne propunem ca prin această ediție Forbes Kids Festival să inspirăm, să educăm, să promovăm învățarea prin joc și, mai ales, să oferim o perspectivă practică asupra diverselor meserii, punând accentul pe două domenii captivante: meseriile bazate pe tehnologie și meșteșugurile tradiționale.

Puncte de atracție Forbes Kids Festival 2024


Zona High Tech: De la programare și robotică la realitate virtuală, copiii vor avea șansa de a experimenta tehnologii de vârf, ghidați de profesioniști pasionați. Vor putea să-și dezvolte abilitățile digitale și să exploreze provocări interactive, pregătindu-se pentru meseriile viitorului.

Zona Art & Crafts: Pentru micii exploratori pasionați de creație manuală, atelierele de meșteșuguri le vor oferi o incursiune captivantă în lumea artizanatului tradițional. Înconjurați de meșteri iscusiți, copiii vor învăța să lucreze cu mâinile lor și să descopere magia meseriilor a căror valoare nu se pierde, nu, ci crește în timp. Printre acestea: olăritul, cusăturile populare, țesutul, sculptura în lemn, pictura pe sticlă și… multe-multe altele.

Zona Fun & Play: Ateliere interactive pe diverse tematici, spații de joacă și relaxare, decor de poveste, carusel, echitație, vânătoarea de comori, provocări sportive, tombole și cadouri pentru întreaga familie.

Zona Food: Standuri cu delicii tradiționale și internaționale pentru toate gusturile, stilurile, preferințele din familie. Opțiuni sănătoase, cum ar fi fructe proaspete de sezon, sucuri naturale în culori vesele, deserturi magice.

Scena: muzică și dans pentru copii, piese de teatru și spectacole artistice; reprezentații cu acrobați, jongleri și magicieni; show de baloane de săpun și multă-multă distracție.

 

About the Author

Anca Arau
Author with 443 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives