Fantezia-i interbelică, dar gențile sunt contemporane (p)

Nu demult vă povesteam cum eu plec așa cu gândul în trecut de câte ori drumul meu prin oraș, spre rezolvarea sarcinilor cotidiene mă duce pe Calea Victoriei. De povestit v-am povestit, dar de-abia acum pot să vă exemplific vizual.

Să vedeți cum îmi închipui eu.  

Că plec de la muncă. Îmbrăcată corespunzător zilelor noastre, cu o geantă chic dar serioasă așa. Cum ar fi:

Las Dâmbovița pe stânga și cotesc dreapta pe Calea Victoriei, cu treabă contemporană, nu așa oricum. Și gata…până aici mi-a fost. Deja am ajuns cu gândul în perioada interbelică.

Mă dezbrac de straiele contemporane și îmi schimb și geanta.

Merg, așadar, agale, pe trotuar, într-o fustă clopot, pastelată, dintr-o dantelă metalică iar talia mea de albină era subliniată, desigur cu ajutorul unui corset.
Umerii, îmi sunt acoperiți, romantic de un șal din cașmir iar în părul lung, arămiu și buclat stau prinse 2 pene exotice. Una albastru intens, alta verde smarald. La gât port, desigur, mărgele lungi, iar lobul urechii este împodobit cu cercei metalici, în formă de triunghi.

Cu mâna dreaptă, țin o umbreluța cu broderie alb cu bleu pal iar de brațul stâng îmi atârnă, cochet o gentuță chic, cu pene, volane de piele și perle.

Hai să v-o și arăt mai bine. Iat-o!

La fiecare pas, taftaua fustei pastalele, fâșăia ușor, iar zgomotul plăcut era acompaniat de clinchetul inelelor artdeco de la mână stângă și a brățărilor în stil egiptean de la mâna dreapta.
Eram, nespus de frumoasă, desigur, iar trecătorii, toți, îmi zâmbeau discret, dar contemplativ, în mod admirativ, fermecați de ochii mei fumurii, încadrați de sprâncenele fine, subțiri și arcuite cu boltă. Și buzele, ah, buzele, ce roșu intens! Suceam mințile și întorceam capetele, nu altceva!

Știu, dar nah, e fantezia mea! Închipuită, desigur, că d-aia e fantezie, dar gențile Lyria sunt din zilele noastre, să știți.

Îmi continuu călătoria.

Admir clădirea somptuoasă a CEC-ul și mă opresc, privind, insistent și  contemplativ magazinul Victoria, care în fantezia mea se numește tot Lafayette, ca pe timpul interbelic în care am poposit. Îmi închipui că intru, în celebrul magazin pentru a-mi cumpăra ciorapi de mătase fină, o rochie vaporoasă și romantică cu talia cazută și pantofi de lac cu toc mic. Cum pentru ce-mi trebuie? Păi în 10 minute ajung la Cercul Militar:)

Voi credeți că eu pot să trec pe lângă Cercul Militar, fără să dansez un tango? Păi nu, că petrecerile mi-au plăcut dintodeauna.

Și ar fi și păcat să nu ajung la petrecere la Cercul Militar, dacă tot am geanta potrivită. La alegere, chiar.

Pășesc în trecut, dar am licăriri de prezent și semnale din timpurile noastre. Nu uit că gențile sunt contemporane și mai mult, create special pentru mine (generic vorbind, desigur).

Mă identific cu ce spune Armina:

“Am vrut prin această colecție să venim în ajutorul femeii urbane, care are nevoie de accesorii smart, versatile. Care nu trebuie să se ducă acasă pentru a-și schimba ținuta doar pentru că seara are o petrecere, ci este suficient să schimbe capacul genții. Am pus accent pe elemente sofisticate, cum ar fi perlele sau penele pentru că orice femeie are nevoie de puțin mister și de puțină strălucire, iar gențile Lyria oferă tocmai acest lucru. Am creat astfel, un fel de partener pentru întreaga zi”,

Și vă dați seama, dacă reușesc eu să duc gențile astea în 1930, cât de ușor mi-ar fi să le asortez și integrez în zilele noastre?

Vă exemplific mai jos  versatilitatea de care vorbește Armina Popeanu, creatoarea brandu-ului. 

În mână țin o singură geantă, cu 3 capace interschimbabile (se pun, se scot, se pun iar ușor, desfăcând și închizând apoi ușor 2 capse), și astfel obții 3 genți chic- una de piele simplă, alta de piele și blăniță și a treia cu pene, perle și volane de piele.

Am găsit gențile perfecte pentru toate stările și dispozițiile mele fanteziste sau contemporane:)

Noua colecție Lyria este creată în spiritul slow fashion, încurajând investiția în accesorii de calitate, cu o durată lungă de viață și ușor de purtat în orice moment al zilei.

Am vrut în acest articol să vă iau cu mine în călătorie și să vă arăt ce ușor ne descurcăm cu o singură geantă. Nu numai că ne descurcăm, dar mai întorcem și toate privirile pe Calea Victoriei. Întoarcem privirile bărbaților și stârnim admirația sau invidia doamnelor. Îi împărțim în două cete, facem cale printre ei și înaintăm gingaș ca niște balerine ce suntem. 

Vă închipuiți, da? Dacă nu vă puteți imagina, iată ce gingașe suntem.

Sharing is caring, desigur! Să ajungă la domni să le dăm idei de cadou! Să ajungă la doamne că ne-am emancipat, putem să ne cumpărăm și singure ce ne place:)

About the Author

Anca Arau
Author with 444 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives