20 de revelioane împreună, din totalul de 34

Acest revelion 2018 a fost al 20-lea la rând pe care îl petrec împreună, cu cel devenit între timp, soțul meu. Din cele 20 de revelioane, unul singur a fost în doi!

20 de revelioane împreună, din totalul de 34.

Eu fac parte din categoria aia de oameni care prin septembrie te întreabă ce faci de revelion. Mereu am făcut ceva de revelion. Dintotdeauna. Când eram copil aveam musafiri de revelion și ne uitam la Stela Popescu, Arșinel, Nae Lăzărescu și Școala Vedetelor. Mâncam porc și beam suc.

La 14 ani am sărbătorit pentru prima dată, cu prietenii trecerea dintre ani. 8 colegi de clasă. 4 fete, 4 băieți. La Gabi, acasă.

Apoi anul următor, și mai mulți prieteni la Georgiana acasă.

Trecerea în 2000 am sărbătorit-o, tot în gașcă la mine acasă iar revelionul milenar la P. acasă, cam în aceeași formulă.

Au urmat apoi niște revelioane, prin localuri din Medgidia sau București.

Cum ar fi în 2005, în Bavaria Pub din Regie.

În 2006 am făcut revelionul la Băile Tușnad, iar din 2007, am plecat cu același grup de prieteni în citybreakuri scurte.

Trecerea în 2007, am sărbătorit-o la Istanbul.

Pe 2008, l-am întâmpinat la Barcelona.

2009 ne-a găsit la Budapesta, iar 201o în Valencia.

Următoarele două revelioane ne-au prins în Olanda.  În 2011, în Harrlem, la casa de atunci a fost primul revelion în doi, iar în 2012, în Hoofddorp,  foarte însărcinată. 3 săptămâni mai târziu, avea să se nască și Radu.

În 2013, am ciocnit paharele de șampanie,  din nou, la Istanbul.

Iar în 2014, am întrerupt seria ”revelionul în alte țări” și am petrecut bine la Siver Church în București.

În 2015, ne-am urat un an nou bun, la Baia Mare, în timp ce anul următor ne-a găsit cu bebeluș nou născut.

Am sărbătorit, așadar, trecerea în 2016, acasă, în București, cu prietenii noștri, cu bebeluș de câteva luni, în timp ce ceilalți prieteni vizitau Atena.

În 2017, am cântat la mulți ani în Madrid.

Iar în 2018, după 20 de ani, am făcut revelionul, acasă, la Medgidia, în familie.

Și zăbovesc un pic asupra revelionului din 2018, căci doar ce a fost.

La fel cum pentru noi doi, petrecerea dintre ani este ceva important, la fel este și pentru Radu (la Tudor nu pot să mă pronunț, căci este încă mic, nu s-a prins care-i treaba cu revelionul)

Dar lui Radu îî place de sărbătoarea asta mult. El, în afară de un Revelion la București (când Tudor nu avea nici 2 luni), a petrecut Revelionul la Medgidia, la bunici. Și l-a perceput mereu ca ceva festiv. A ajutat mereu, la aranjarea mesei festive, în sufragerie, a băut suc și a avut mereu șampanie de copii, de culoarea celei de oameni mari, pe care a servit-o din pahare de sărbătoare.

A mâncat tort și friptură, a numărat secundele pentru trecerea dintre ani, a ieșit afară să se felicite cu vecinii și să vadă artificiile din centrul orașului. Ne-a anunțat că stă până la 2 noaptea.

Și s-a pregătit pentru acest revelion. A ajutat-o pe Mi, bunica lui, la umplutul unui curcan mic, dar mai ales la asamblatul tortului de ciocolată.

La 12 noaptea, am ieșit afară, am văzut artificiile în depărtare, dar mai ales a băut șampanie.

De Tudor nu prea am ce să povestesc la acest Revelion. Își amintește că în timp ce verișoara lui era îl alerga, era îmbrăcată, parcă mai festiv:

El a cerut ”nani, nani, puiu, nani”, exact în momentul servirii aperitivelor. Undeva, în această poză, se vede și mânuța lui mică, fluturându-și arătătorul către un ”nu” hotărât mâncării.

Mulțumesc 1983-2017! Bine ai venit 2018!

About the Author

Anca Arau
Author with 287 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Magazin online de cadouri. Pentru a fi oferite cu drag unui copil isteț, frumos, poznaș și drăgălaș, așa ca toți copiii.

Archives