Ceai ori cafea dar făcute la ”buchia” mea

Un moment de păstrat bine în marea carte cu amintiri și de rememorat cu drag și nostalgie, peste ani este, cu siguranță, momentul servirii ceaiului sau cafelei dimineață. 

Dar nu orice ceai ori cafea ci acelea imaginare, dar foarte fiebinție care se prepară în ”buchia” lui Tudor și se servesc de cel mai iscusit chelner. Încă se prepară în ”buchie” deși știe să-i zică și mai corect de atât. Nu prea ne obosim să-l corectăm nici noi.

Ne întreabă dacă espresso să fie dublu ori simplu, așează cănuța albă pe poziții, dă drumul la espressor, apoi pune cu grijă cafeaua imaginară dar fierbinte pe farfurioră și ne-o aduce, încet la pat. La canapea adică, unde noi așteptăm cuminți.

-E bună?

-Pfoa, cea mai bună! Ești foarte priceput!

-Când mă fac maie o tă bau ti io cafa!

Și apoi poate începe ziua…

Iar într-una dintre diminețele trecute, cu laptopul în brațe și căștile pe urechi, mă roagă P. să-i fac o cafea tare, fără zahăr. Dar să fie tare. Că prefigurează  o zi lungă.

Tudor constuia un turn înalt din piese de lego duplo. Se oprește ca o statuie, cu mâna în aer pregătită pentru o îmbinare și cu un glas dezamăgit și trădat întreabă blând:

-Dar tati nu vei a buchia mea?

De piatră să fii și nu puteai rămâne neimpresionat de această întrebare. Datorită privirii și a felului în care a fost pusă, nu neapărat a cuvintelor.

P. și-a scos căștile, a lăsat laptopul deoparte, s-a așezat pe canapea și i-a răspuns:

-Sigur că vreau la bucătăria ta.

-Epeto dubu?

Iar joaca de a clientul,  chelnerul și bucătarul este cu siguranță joaca mea preferată de mamă. În mare parte pentru că stau 🙂

Eu stau pe canapea. Picior peste picior sau chiar tolănită. Comand chelnerului ce doresc, chelnerul transmite bucătarului, bucătarul pregătește tava, chelnerul servește clientul.

De exemplu, aici am servit o cafea, o supă de roșii cu crutoane și chifteluțe cu piure de la Ikea.

Sursă foto copertă: Unsplash.

Eu sunt Anca, mamă de-un băiat serios și altul haios. Amândoi frumoși, dar mai ales gălăgioși. Dacă dorești să fii la curent cu isprăvile noastre, poți da un like paginii de facebook a blogului sau te poți abona la newsletter, pentru a primi pe e-mail noile articole.

About the Author

Anca Arau
Author with 443 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives