Haideți cu mine, pe un tărâm de poveste (p)

Dragi părinți,

Astăzi, vă propun o călătorie pe o planetă îndepărtată. Lăsăm Planeta noastră prăfuită în spate, și vizităm, împreună, un tărâm magic, unde citim, povestim și ne jucăm. 

Destinația este, așadar, Booklandia (ah, ce-mi place, numele acesta) și de acolo, fiecare pleacă unde vrea el.

Unii pasageri pot ”hoinări prin anotimpuri”, alții își pot petrece ”Crăciunul cu Pettson”, iar ce este cu adevărat magic, este că de pe acest tărâm fermecat, se poate ajunge foarte ușor ”În Țara de Dincolo de Gânduri” sau în ”Țara Minunilor lui Alice” 

Se poate pleca, de acolo, mai departe, ”la drum cu trenul” ori cu avionul, vaporul sau numai cu gândul. Cât ai zice ”pește”ai și pescuit cu năzdrăvanul Findus și bătrânul Pettson, care nu are chef de nimic sau putem afla adevărul gol-goluț despre străini, limite și intimitate.

Exaaaact, ați intuit bine! Este o planetă, ”construită” din temelii, cu pasiune și  din drag pentru copii, transformată, într-un tărâm de poveste.

Și am zis, că primul tur trebuie făcut de noi, oamenii mari, ca apoi să le povestim și lor ce minunată-i lumea asta mare. Și să-i invităm să o descopere pas cu pas

Cât suntem pe Booklandia, nu există restricții temporale și ce credeți, nici bariere lingvistice. Căci aici, se vorbește și româna și engleza și slovaca și maghiara și spaniola ori germana. Găsim cărți în toate aceste limbi.

Este aici o lume minunată, în care vom găsi numai cărți, jucării educative, puzzle-uri și voie bună. 

Și pentru că eu am fost de mai multe ori aici, vă iau cu mine într-un tur virtual.

Trenul e gata de drum! Eu sunt locomotiva, voi sunteți vagoanele, mâinile-s tampoane, vorba cântecului.

Ajungem la destinație. O țară magică, cu mai multe orașe, deci. După un drum lung, poposim să ne tragem sufletul în colțul de Artă și Hobby, unde, în funcție de pasiuni învățăm să tricotăm, să desenăm, să facem minunății din lână ori hârtie.

După ce ne-am făcut plinul de frumos, ne facem plinul de lectură, căci ce pustie ne-ar fi viața, fără acești prieteni de nădejde- cărțile. Și aici, avem de unde alege. Cărti pentru copii, cărți de parenting ori cărți Montessori.

Întemeietorii acestui tărâm de poveste știu desigur, cât de esențială este lectura pentru micii noștri de acasă. Dar chiar și așa, nu au uitat de importanța jocului. Și i-au alocat, un oraș întreg. 

Un oraș pentru copii, în care găsim castele colorate, curcubee-n echilibru, mașini de lemn și câte și mai câte.

 

 

Ne continuăm drumul și ne oprim pentru ultima oară, pe tărâmul lui Moș Crăciun, că doar e luna lui. Neapărat îi scriem o scrisoare, dacă vrem, îi înmânăm direct scrisoarea, tocmai în Laponia cea îndepărtată.

Ne punem apoi ”o dorință de Crăciun” și gata, vă las să vă încărcați cu daruri pentru cei pe care-i iubiți zi și noapte.

Aveți de unde alege!

Booklandia.ro-site

Booklandia.ro- pagina de facebook.

Sharing is caring!

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives