De 10 ori o întrebare, pentru o mamprenoare (#1)- IZABELA MARINESCU

În acest început de weekend, dau startul, aici pe blog, unei serii de interviuri cu mame-antreprenor, serie numită sugestiv: 

 

De 10 ori o întrebare, pentru o mamprenoare.

 

În fiecare vineri seară, voi publica pe blog, un profil de mamprenoare –  10 întrebări, la care ne va răspunde o mamă-antreprenor.

Sunt rânduri numai bune de citit vineri seară, după o săptămână încărcată, sau în weekend la cafeaua de dimineață, ori de ținut minte și revenit când aveți nevoie de referințe (pentru că vor fi mame felurite, cu specializări diverse, pline de voie de bună și povești de viață), recomandări (pentru că invităm numai mame faine, așa ca toate mame) sau inspirație (pentru că ne vom identifica, cu siguranță, în funcție de domeniul de activitate, aptitudini și aspirațiile personale, cu mamprenoarele de aici)

Așadar, declar deschisă seria de povești.

0

1. Cine esti? 

0
Mă numesc IZABELA MARINESCU. 

Sunt din București și am doi băieți de 7 și 4 ani.

0
2. Ce pasiuni/ hobby-uri ai? 

0

Îmi place mult să călătoresc și abia aștept să le arăt și mai mult lumea puștilor mei!

Aș planta flori cât e ziua de lungă, desi grădina mea nu e foarte ofertantă ca întindere.

Mi-aș dori să am disponibilitatea de a-mi lua câteva luni măcar, doar pentru scris.

Și nu în ultimul rând, camera de filmat- mai mult să stau în fața ei, decât să surprind eu însămi imagini.

0
3. Cartea, filmul, culoarea și anotimpul preferate?

0
Acestea pot varia în funcție de etapa vieții în care mă aflu. Am citit recent, cu mult interes “Călătoria către sine”, dr. Irvin Yalom. Prefer scrierile autobiografice, în general.

Deși îmi plac mult comediile, m-a impresionat de curând “The Music of Silence”, un film bazat pe memoriile tenorului Andrea Bocelli. 

Culoarea preferată a tot fost galbenul, dar înclin spre verde în ultima vreme.

După ce mi-a plăcut mult timp ploiasa toamnă, cu căldura ei îndoită, prefer acum primăvara.

0

4. Cu ce te ocupi acum? 

0
Din antreprenoriatul cu punct de lucru și angajați am făcut exit în 2018, iar în acest moment îmi împart activitatea profesională în mai multe direcții:

0
→Sunt consilier pentru dezvoltare personală și consultant pentru cei care vor să dezvolte un business în sectorul serviciilor pentru copii.

→De formare jurnalist, îmi hrănesc pofta de televiziune realizând singura emisiune TV pentru părinții din România- Parenting XXI, care se difuzează live, în fiecare marți, de la ora 17, pe Canal 33.

 

 

Debutul ca autor, vine în sprijinul mamelor de bebeluși care încep diversificarea cu volumul “Rețete aburite pentru mămici grăbite”- rețete gătite la abur, ponturi din bucătărie, un ghid al alimentelor și spicuiri din ghidurile OMS și EPSGHAN.

 

 

Experiența de viață, fie ea personală sau profesională, m-a așezat în rolul de manager de comunitate.

În numai trei luni, am reușit să dublez aproape numărul membrelor cu drepturi depline în cadrul comunității Mamprenoare București.

0
5. Ce ai făcut înainte de a fi antreprenor? 

0

Televiziunea obișnuia să fie a doua mea casă în urmă cu câțiva ani. Am fost musafir în casele ieșenilor, mai întâi, apoi în ale tuturor românilor, prezentând cele mai importante știri de peste zi.

Am fost corespondent de știri pentru importante stații TV si radio, editor, producător – am trecut prin toate etapele de formare ca jurnalist.

Am schimbat la un moment dat tabăra, asigurând consultanță pentru imagine, PR și relații cu presa pentru instituții guvernamentale (Ministerul Mediului) și centrale (Primăria Capitalei).

0

6. Cum arată o zi obisnuită din viața ta?

0
Cel mai des, alarma sună la 5.45. Ca să am timp pentru mine, să mă dezmeticesc în liniște. Copiii îi trezesc pe rând, pentru că cel mare insistă să ajungă să deschidă școala (la propriu!).

Vrea să fie acolo în jur de 7, deși cursurile încep la 8.

Imaginați-vă cum afost toată iarna! Îi mulțumesc totuși, pentru că traficul e vis la acea oră a diminieții, o jumătate de oră mai târziu toți șoferii sunt deja în mașini și ne mișcăm ca melcii.

Cel mic însă, ar vrea să ajungă la grădiniță după mic dejun (sau deloc!), căci încă nu renunță la tabieturile de acasă.

La 9 practic începe ziua mea de muncă.

Cu agenda pe masă, cu laptopul deschis și telefonul încărcat. Biroul îmi poate fi acasă, la sediul clientului, într-o cafenea sau la cabinet.

Sunt zile când trebuie să condensez totul până la ora 13, când “se sună” la grădiniță, sunt altele când abia apuc să-i pup pe băieți de noapte bună.

 

 

Dar sunt și zile când îmi permit luxul de a sta cu ei acasă, să ne jucăm sau în parc să ne alergăm.

0
7. Când ai luat decizia să lucrezi pe cont propriu?

0
Rochia de mireasă nu cred că mi-am visat-o vreodată, dar mamă mi-am dorit dintotdeauna să fiu.

Și nu mi-am imaginat altfel, decât să-mi cresc copiii. Cu toate astea, mi se părea că statul acasă chiar ar putea să însemne stat – ceea ce nu m-ar fi caracterizat deloc.

Așa că, în timpul primului concediu care presupunea doar creșterea și îngrijirea copilului, eu m-am apucat de un business care, în timp, a ajuns să însemne creșterea și educarea câtorva zeci de copii.

Nu m-am mai putut întoarce la serviciu, pentru că nu aș fi avut timp de construirea afacerii, pe care initial o gândisem să o pot gestiona cu copilul alături.

Mai mult, credeam că lucrul pe cont propriu ar fi putut însemna o libertate mai mare.

0
8. Ce îți place cel mai mult la ”job-ul” de antreprenor?

0
Nu oricine își permite să fie antreprenor. Siguranța salariatului (cu mult mai multe dreptui decât angajatorul practic) greu poate fi întrecută de libertatea patronului.

Personal, în postura în care sunt acum, cel mai mult mă bucură că îmi pot vedea copiii crescând. Că nu mi se povestesc trăznăile, reușitele ori durerile lor.

Că am avut șansa de a-mi da timp să fiu, să fac, să spun, să greșesc, să repar, să ne fie dor, să respir, să trăiesc. Toate treptat, iar nu impus.

0

9. Care ți se pare cea mai mare provocare în a fi antreprenor?

0
Când pleci spre libertate habar n-ai ce-ți dorești de fapt. Nu mai ești specialistul pe un anumit domeniu când te arunci în antreprenoriat.

Trebuie să mai înveți și puțină contabilitate, și un pic de legislație, și niște resurse umane, și gestiunea deșeurilor, și protecția muncii, și unde e Registrul comerțului și cât de grețoase pot fi drumurile până la ghișee, și angajați, și clienți și… mai avem spațiu să mai scriu?!

Dar cu răbdare și încredere se așează toate!

0
10. Unde te găsim? 

0
→Profil facebook: Izabela Marinescu
→Site: www.izabelamarinescu.ro
→Pagina oficială facebook: Izabela Marinescu

→YouTube: Izabela Marinescu

___

Sursă foto: Arhivă personală- Izabela Marinescu.

About the Author

Anca Arau
Author with 443 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives