De 10 ori o întrebare, pentru o mamprenoare (#6)- LAURA ION

Deja știți, că în fiecare vineri seară, public pe blog, un profil de mamprenoare, ca parte a unei serii de interviuri cu mame-antreprenor, serie numită sugestiv:

De 10 ori o întrebare, pentru o mamprenoare.

Sunt rânduri numai bune de citit vineri seară, după o săptămână încărcată, sau în weekend la cafeaua de dimineață, ori de ținut minte și revenit când aveți nevoie de referințe (pentru că vor fi mame felurite, cu specializări diverse, pline de voie de bună și povești de viață), recomandări (pentru că invităm numai mame faine, așa ca toate mame) sau inspirație (pentru că ne vom identifica, cu siguranță, în funcție de domeniul de activitate, aptitudini și aspirațiile personale, cu mamprenoarele de aici)


Astăzi ne răspunde la cele 10 întrebări -LAURA ION- mamă a doi copii, economist de profesie și fondator SMART MUMS.

Până să îi dau cuvântul Laurei, pot să vă scriu și ce impresie mi-a lăsat mie Laura, pentru că m-am ”intersectat” de mai multe ori cu ea.

Hotărâtă, inteligentă, pragmatică, sociabilă, determinată, empatică, prietenoasă. Este un ”tot” bine conturat. Cred că experiența ei în analiza de business și calitățile dobândite ori șlefuite în tot acest timp se împletesc într-un mod tare armonios cu cele înnăscute, cu personalitatea,  cu felul ei de fi. Are încredere în ea și în oameni.

Gata, îi dau cuvântul Laurei.


1. Cine ești? 

 

Laura Ion este numele meu.

Sunt mamă a doi copii minunați, economist de profesie, cu experiență de peste 10 ani în analiza de business și fondator Smart MUMS.

 

2. Ce pasiuni/ hobby-uri ai? 

 

Îmi place foarte mult să citesc, îmi place să-mi petrec timpul în natură, peisajele care îmbină albastrul mării cu verdele muntelui sunt preferatele mele.

Îmi place și mă relaxează foarte mult să mă joc cu cei doi câini ai mei, îmi place să-mi petrec timpul cu copii mei și să mă cuibăresc în brațele soțului meu.

 

3. Cartea, filmul, culoarea și anotimpul preferate?

 

Cartea preferata – îmi e greu să-mi aleg una. Parcă în fiecare etapă a vieții mele am avut câte o carte preferată.

În timpul facultatii cartea preferată era ”Pe aripile vantului,  scrisa de Margaret Mitchell”, apoi am devenit fan al cărților scrise de Robert Kiyosaki iar acum îmi plac foarte mult cărțile de psihologie, drept urmare, cartea pe care o citesc acum este ”Cum sa-ti reinventezi viata de Jeffrey E. Young si Janet S. Klosko”.

Filmul preferat – “The Pursuit of Happiness” în care Will Smith a jucat absolut senzațional. Un film emoționant și motivant în același timp.

Culoarea preferata – mov.

Anotimpul preferat – toamna.

An de an avem câte o ieșire, pentru “a admira toamna”. Natura ofera un spectol de culori care îmi încarcă bateriile pentru un an intreg.

Culorile pădurilor, mirosul aerului rece de dimineață, foșnetul frunzelor, razele soarelui blând, totul, absolut totul este senzațional in acest anotimp! 😊

 

4. Cu ce te ocupi?

 

În prezent mă ocup, împreună cu partenera mea, Roxana Fer, de Smart MUMS, o frumoasă comunitate pentru mame smart.

Statisticile arată că peste 50% dintre mame suferă de singuratate și izolare după nașterea primul copil.

Am simțit și eu, pe propria piele, acest sentiment neplăcut , care alături de oboseală, m-a facut să cred că sufar de depresie, deși din punct de vedere clinic nu sufeream.

Așadar, am hotărât să creez o comunitate pentru a le facilita mamelor comunicarea cu alte mame și specialiști în domeniile lor de interes, sperând ca în felul acesta, vom crea noi prietenii și vom învăța lucruri noi.

Ne propunem asadar, sa organizam întâlniri între mamele din comunitatea Smart MUMS și specialisti de top din diverse domenii pentru a discuta despre teme de interes comun precum parenting, educația si dezvoltarea copiilor, dezvoltare personală a mamei, educație financiara, îngrijirea mamei după naștere, somnul bebelușului etc.

Am avut deja mai multe întalniri.

De exemplu am discutat impreuna cu Oana Zaharia, Seful sectiei de Obstretica a spitalului Regina Maria Baneasa cu experiență de peste 17 ani în domeniu, despre metodele contraceptive recomandate mamelor. 

Într-o altă intalnire am discutat împreună cu Dominica Petrovai Psiholog Clinician și Psihoterapeut, cu o experiență de peste 20 de ani în consilierea și psihoterapia familiei și terapia cuplului, despre cum să regăsim pasiunea în cuplu după apariția copiilor.

Specialistii invitați sunt specialiști de top asigurându-ne în acest fel că informațiile care ajung la mamele ce participa la întalniri sunt de calitate superioară.

Comunitatea creste frumos si ma bucur de acest lucru. Zilnic sunt mame care ori sunt invitate de mamele mebre să se alature ori solicită singure să devina membre Smart MUMS.

 

5. Ce ai făcut înainte de a fi antreprenor?

 

Înainte de a deveni antreprenor am lucrat ca și analist de business la multinationale de top. 

Un job fain, interesant în care am avut ocazia să învăț multe lucruri noi, să mă perfecționez în altele și să cunosc profesioniști adevărați și oameni minunați deopotrivă.  

 

6. Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

 

Mă trezesc între 6:45 si 7, în funcție de cât de devreme se trezește băiețelul meu de doar 1 an.

Imediat după ce își termină al meu prințisor “micul dejun” îmi pregătesc o cafea miraculoasă care mă ajută să-mi deschid ochii larg pentru a mă bucura de o noua zi frumoasă.

Urmează trezirea fetiței, care trebuie trezită încet cu pupici și vorbe dulci și apoi pregatită de gradiniță.

În drumul lui spre birou, soțul meu, o lasă la gradiniță. Îl predau pe cel mic în grija bunicii și mă pregătesc pentru a-mi începe ziua de lucru.

Uneori mă închid în cameră cu laptopul, agenda și cea de-a doua cafea, alteori îmi aleg o cafenea faină de unde sa lucrez. Am câteva locuri preferate care au o energie bună și care îmi dau un feeling de “birou”, Bob Cafe fiind una dintre ele (spațiul de la etajul 2 este cumva creat pentru lucru, vi-l recomand).

La 2,30 am un “hard stop” pentru că atunci trebuie să merg la gradiniță să o iau pe fetiță.

Dupa ce se culcă copiii, mai pot lucra putin sau mă pot bucura de o seara liniștita alături de soțul meu.

 

7. Când ai luat decizia să lucrezi pe cont propriu?

 

După ce am devenit mamă am început să văd lucrurile dintr-o altă perspectivă.

Am inceput să-mi pun întrebari pe care pana atunci nu mi le-am pus. Mai important de atât este că am început să găsesc și răspunsurile la aceste întrebări. Așa am luat decizia să încep proiectul Smart MUMS .

 

8. Ce îți place cel mai mult la ”job-ul” de antreprenor?

 

Prin intermediul mai multor ședințe de coaching am reușit să-mi reamintesc ce-mi place să fac și ce ma împlinește. Am redescoperit ca, de mică, îmi doream să ajut oamenii din jurul meu.

Ideea de a fonda Smart MUMS a plecat de la aceasta dorință, de a ajuta.

Asadar, ceea ce imi place cel mai mult la  “job-ul” de antreprenor este faptul ca imi ofera ocazia de a ajuta mamele cu ajutorul  comunitatii Smart MUMS.

Desi proiectul este înca la inceput, feedback-urile nu au întarziat să apară, validând astfel că scopul comunității este atins.

 

9. Care ți se pare cea mai mare provocare în a fi antreprenor?

 

Sunt inca la ineput și  nu pot spune că am avut provocari prea mari.

Am învățat să văd provocările ca pe ceva pozitiv care mă ajută să cresc și să mă dezvolt.  

 

10. Unde te găsim?

 

Pe facebook mă găsiți la @smartmumsbucuresti.

Veti găsi acolo o pagină publică dar și un grup la care puteți cere acces.

Pe instagram #smartmumsbucuresti


Sursă foto- Arhivă personală Laura Ion

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives