Părinții contează cu adevărat- 3 lucruri mici care pot influența succesul copiilor- studiu.

Când ”de ce-urile” nu se mai termină, temele lor ne copleșesc, ne înnebunește rutina și ne dărâmă oboseala, amintiți-vă de acest studiu.

Este un discurs TED, se numește ”Lecții pentru o viață de succes”. Este de acum 4 ani, deci nu e ceva proaspăt scos din cuptor, dar  eu tot vreau să vă povestesc despre ce zice acest studiu sau dacă ați ascultat până acum discursul, să ne amintim împreună:

Nu sunt lucruri care ne uimesc,  dar nu strică să ne amintim de acest studiu de câte ori obosim să mai fim părinți dedicați. 

După cum ziceam, poate l-ați ascultat până acum, dar dacă nu, puteți viziona materialul mai jos, și las și eu, aici, pe scurt,  ideile dezbaterii.
 
Așa, pe scurt, cu ce trebuie să plecăm acasă și ce trebuie să ne amintim când răspundem pentru a o mia oară la aceeași întrebare sau când bem cafeaua rece la cel puțin 5-6 ore, de când am făcut-o 🙂
 
Iar discursul începe așa:
 
Câți aveți copii? Câți sunteți încrezători că știți să îi creșteți?
 
Și apoi vorbește de cel mai mare studiu, care s-a derulat vreodată având ca subiecți copii. 
 
Asadar, acest studiu s-a derulat în ultimii 70 de ani și au fost ”implicați” mai mult de 70.000 copii. Au fost studiați și urmăriți copii  născuți în 1958, apoi 1970, 1990 și cei născuți la începutul mileniului. 
 
Este cel mai mare studiu științic derulat vreodată. Li s-a urmărit evoluția și au fost studiați pentru a vedea de ce este legat succesul lor în viață. Și în acest discurs TED Helen Pearson împărtășește acest secret cu noi.
 
Prima lecție pentru o viață de succes și totodată constatare pentru o viață de succes este aceasta:
 
 

Alegeți-vă foarte bine părinții! Nu te naște în medii defavorizate sau familii sărace!

 
Evident sala zâmbește, desigur că nu se poate să-ți alegi părinții, iar Helen Pearson vorbește despre decalajul copiilor săraci. Lesne de înțeles de ce întâmpină greutăți în viață. Despre acest decalaj, mi-a plăcut foarte mult acest experiement, despre care am scris mai demult:
 
 
Dar să revin la Helen, și la cea de-a doua lecție, din care cred că putem învăța ceva:
 

PĂRINȚII CONTEAZĂ CU ADEVĂRAT

Citează un studiu, din 1970.
 
Au fost studiați 17000 de copii, iar după cu au studiat munți de date și au analizat situații și comportamente, au ajuns la următorele concluzii:
 
 
 
→ Aceia care au avut în primii ani de viață părinți implicați, care i-au ascultat și crescut cu blândețe și înțelegere, la 10 ani, aveau rezultate la școală net superioare celorlalți.
 
→ Copii, cărora părinții le-au citit și li s-a răspuns mereu la întrebări sau au fost împreună cu părinții în vacanțe și excursii, respectiv au petrecut timp de calitate cu aceștia, la 30 de ani aveau venituri mai mari decât ceilalți.
 
→Iar cel mai interesant studiu derulat pe 10,000 copii, pe mai mulți ani, a demonstrat că rutina de somn este extraordinar de importantă pentru dezvoltaterea armonioasă a unui copil.
 
                  ⇒ Copiii care se culcă la aproximativ aceeași oră în fiecare seară au rezultate mai bune la învătătură spre deosebire de cei la care ora de somn fluctuează, aceștia din urmă dezvoltând ulterior probleme comportamentele.  
 
Vă las mai jos tot discursul:
 
https://www.youtube.com/watch?v=8Dv2Hdf5TRg
 
 
 
 

Spor, inspirație și succes să avem să-i facem oameni mari,
Anca
 

About the Author

Anca Arau
Author with 428 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives