Unii copii adorm cu povești, altul mângâiat, al nostru..uscat.

Mda. Exact așa. Am zis că aștern și eu pe hârtie, povestea de dragoste dintre Radu și uscătorul de păr, atunci când se termină…ca să vorbesc despre ea la trecut, să-i dau o notă simpatică. Să i se pară amuzant și lui (că ieșit din comun e) când o citi peste ani și ani, cum adoarmea el când era mic.

Aaaa, pardon, cum adoarme el si cand e mare. Povestea continua.

Radu are 6 ani și același ritual.

Mami, mă usuci? Sau vine tati să mă usuce?

Această frază înseamnă: sunt gata de somn.

Exact nu știu când am început “nebunia”, dar știu că o continuăm și astăzi. Bebelușilor le plac zgomotele albe (le amintește de perioada intrauterină), deci faptul că îi plăcea să adoarma pe sunet alb de uscător de păr, în primul an de viață, nu e ceva tocmai ciudat.

Mai interesant devine după primul an, când cerea să fie adormit cu uscătorul adevărat, nu să asculte doar așa niște sunete albe pe ipad.

Iar noi, parinti asculatori, ne-am conformat. 6 ani si 3 fheoane mai târziu, iată-ne în prezent.

Seară de seară, dintotdeauna merge uscătorul 10 minute, 1 oră, 3 sau 10 ore. Povestesc imediat.

Majoritatea părinților se bucură că au crescut copiii și acum adorm singuri, e floare la ureche, față de perioada când erau mici. Fix așa ne bucurăm și noi.

Ieeeei, ce bine că s-a făcut mare, Radu. Îl usuci 20 de minute și gata, doarme dus. Și noaptea se trezește doar o dată să fie uscat…și nu se trezește chiar în toate, toate nopțile. 

Într-o noapte, pe când avea 2,5 ani, îmi amintesc așa…Am ținut minte căci mi s-a părut amuzant.

Mami, me utuți?

Îl usuc, ce să fac, ascultătoare, cum mă știți.

Adoarme.

Dupa 2 ore.

Mami, utută-mă!

Horrr, borrrr, forrr,  hoorrr, zicea uscătorul.

Daaaar..în loc de copil adormit, avem un copil în capul oaselor, contrariat.

Te-i aia? Nu-i a meu. Adu meu. A C U M.

Și acum, dacă tot i-a sărit somnul de tot, în miez de noapte, am zis să-i explic că uscătorul LUI s-a încins de acum 2 ore, când a vrut să fie uscat o ora și i-am adus uscătorul MEU, care e aceeași firmă și jur că amândouă cântă aceeași melodie. Nu si pentru niște urechi odihnite sau obosite după caz, de 2 ani.

Radu a avut perioade în care a dormit cu noi în pat, în care a cerut să citim înainte, să-l mângâiem pe spate sau pe burtă. Daaar,toate până la adormit. Când îl ia somnul, nu scăpăm fără: usucăăăăă-măăă!

Apoi, îmi amintesc, în continuare, cum la 3,5 ani s-a stricat DE TOT uscătorul lui. A mers, aproape fără oprire 10 ore (eu uscător mai rezistent nu am cunoscut), încercând să-l adoarmă și readoarma și readoarma și readoarma pe Radu cel cu enterocolită.

Și am fost atunci convinsă, că asta a fost. Că e ca atunci când și-a pierdut suzeta și aia a fost, nu a mai cerut alta.

Long story short, săptămâna viitoare Radu face 6 ani. În fiecare seară, adoarme uscat. 

Cu un uscător maaare, că doar și el e mare acum, respectiv cu difuzorul meu. Și-a scos banii, m-am liniștit, mi-era că iar m-am entuziasmat să cumpăr un obiect pe care îl voi folosi de două ori. Daaaar, chiar nu e cazul:)) 

About the Author

Anca Arau
Author with 448 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

2 Comments

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives