Când frații împart același pat

Azi dimineața, pe la 7.20 fix:

-Hai că mă duc să-i trezesc repede pe băieți, îi spun lui P.

-Dar pe Tudor parcă l-am auzit mai devreme…am crezut că s-au trezit…

-Nu, nu, dorm amândoi! Nu vezi ce liniște e…

Întru tiptil la ei în cameră, ca să îi trezesc așa treptat cu mângâieli și pupici și gâdilat pe spate. Ca să nu-și înceapă ziua morocănoși, nu de alta.

Cum era încă întuneric, mă așez pe marginea patului când dau cu ochii de Tudor. Ridicat în capul oaselor, grămadă peste Radu.

Și de acolo îmi zâmbește cu toată gura:

-L-am trezit eu pe Radu!

-Aaaaaa, oricum trebuia să se trezească. I-ai șoptit tu că e dimineață?

-L-am ciupit de fund!

-Șiiiiii, mi-ai dat și un pumn în spaaaaate, completează Radu.

-Păi da, că voiam să trezești ca să te joci cu mine…

-Și ai dat și cu picioarele…

-Dacă nu te trezeai…Eu am vrut doar să te ciupesc de fund.

Trezirea în acest gen asta a fost azi dimineața și miercuri și marți, săptămâna asta :))

Duminică, în schimb….

S-au trezit amândoi (nu știu care pe care), au coborât din pat și s-au dus în sufragerie, s-au așezat pe canapea, au dat drumul la televizor și vorbeau șoptit. Din dormitor de la noi nu se auzeau decât șoapte. Ni s-a părut frumos din partea lor :)) 

Deci, cum ar veni, faptul că de acum dorm împreună mi se pare un fapt foarte simpatic. Bine pentru ei, excelent și pentru noi.

Până de curând, adică până acum nici 2 luni dormeau fiecare în camera lui, noi în dormitorul nostru și cel mai mult stăteam și ne jucam în sufragerie. În fiecare seară, fiecare adormea un copil, cu ritual de somn diferit. Radu, cu uscătorul, Tudor cu ținut în brațe. Radu cu P., Tudor cu mine.

Dar eu mereu mi-am dorit ca ei să împartă aceeași cameră. Și  de comun acord, împreună cu ei, am hotărât ca momentul acela să fie vara următoare. Când una dintre camere o transformăm pentru somn și joacă, cealaltă pentru ”studiu”. Și alegem ce mobilă, ce culoare, ce aranjament vor ei.

Eeei, și pe nepusă masă într-o seară, chiar înainte de somn le-am propus să dormim împreună 3 zile. Doar 3 zile, că ei trebuie luați cu ușurelul, sunt foarte consecvenți și greu acceptă ceva nou, fie el și un aranjament de somn ce părea avantajos. Am hotărât să dormim toți 3 (eu cu băieții) la Tudor în cameră, pentru că este comod și potrivit pentru 3 persoane și patul.

Și schimbăm cu ocazia asta și ritualul de somn. Ei merg la culcare cu mine (sau P. dacă nu sunt eu acasă), citim 20 de minute și apoi ne culcăm. Am dormit cu ei, așa, între ei vreo lună și ceva daaaar de câteva zile, i-am lăsat singuri. Să doarmă ei doi, nu numai în aceeași cameră dar și în același pat.

Că parcă așa împart și mai multe momente, fie ele și un ciupit de fund sau în genunchi în coaste. Scopul rămâne nobil. Voia să fie treaz ca să se joace împreună :))

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives