Un diagnostic greu, sărbători fără sens și noi…împreună, pentru Anastasia

Ea este Anastasia. Are 1 an și 6 luni. Are o soră geamană identică, deci la fel de nespus de frumoasă, pe nume Ecaterina. Mai are doi părinți mândri, a căror viață a fost dată complet peste cap, de la începutul lui noiembrie încoace…

Anastasia este fetița prietenei, prietenei mele. Și foarte pe scurt, o să vă spun aici o poveste care astăzi este tristă. Și vă povestesc, cu speranța, că împreună îi putem schimba deznodământul. Pentru că am convingerea că puțin  de la mine, cu puțin de la tine, și cu puțin de la un prieten din lista ta și de la unul din lista mea putem face o minune, și anume să-i aducem, Anastasiei, copilăria înapoi.

Împreună pentru Anastasia. Alături de Ecaterina. Alături de părinții ei.

Gemenele Anastasia și Ecaterina s-au născut în aprilie 2017. Provocări specifice oricărei familii cu doi copii, dar mai ales bucurie și veselie la dublu până la sfârșitul lui octombrie 2018.

Pe 28 octombrie, Anastasia a fost internată în spital cu diagnostic de pneumonie, din cauza unei tuse care nu îi dădea pace.

A doua zi de la internare, pe 29 octombrie nu a mai reușit să stea în picioare și să meargă.

Pe 30 octombrie nu a mai reușit să stea nici în funduleț, iar la începutul lui noiembrie era imobiliazată la pat.

Anastasia a fost inițial, suspectă de meningită, infirmată apoi după puncție lombară. Ulterior, în urma unui RMN a primit diagnosticul.

Pe 2 noiembrie, Anastasia a fost diagnosticată cu neurinom al sistemului simpatic paravertrebal.

Pe 5 noiembrie a fost operată, de urgență, la Bagdasar Arsenie. În dimineața operației, părinții au aflat, că de fapt vor fi necesare 2 intervenții chirurgicale.

Ulterior, după examenul histopatologic și după imunohistochimie, au aflat că vor fi transferați la Marie Curie, la oncologie pediatrică, pentru că fetița suferă de fapt de neuroblastom slab diferentiat al sistemului simpatic paravertebral.

Pe 24 noiembrie a început prima cură cu citostatice, însă, medicii de aici sunt rezervați.

Pe 10 decembrie a fost operată de urgență si pentru hidrocefalie, cel mai probabil o complicație a bolii de care suferă. 

În momentul de faţă, o varianta pentru tratamentul Anastasiei o reprezintă o clinică din Germania. Care estimează un cost de 165000 Euro și durata tratamentului 1 an.

Pentru că este o sumă mare iar vestea a venit complet pe neaşteptate, familia nu dispune de fondurile necesare. 

Au fost deschise conturi pentru donații, în lei și euro, pe numele mamei Anastasiei.

Cont RON: RO61BRDE410SV50347414100

Cont EUR: RO52BRDE410SV50347594100

Titular: Daniela Tabacaru

A fost creată, deasemenea și o pagină de stângere de fonduri. Se poate dona, orice sumă extrem de simplu. Aceasta este pagina de facebook fundraiser:

Let’s help Anastasia! Pentru Anastasia! 

Important de știut este că puteți dona orice sumă prin facebook fundraiser. După ce apăsați pe butonul ”donate” sunt niște sume predefinite și implicit este selectată suma de 85 lei dar dacă vă duceți spre dreapta, selectați ultimul buton ”other” și acolo treceți suma pe care doriți să o donați. Orice sumă.

Dacă aveți cum să ajutați, haideți să fim împreună pentru Anastasia, alături de Ecaterina, alături de părinții ei. Puțin cu puțin și încă puțin de la mai mulți poate însemna totul pentru Anastasia. Și un share este de ajutor, desigur!

Familia Anastasiei vă mulțumește tuturor pentru gândurile bune, implicare și ajutor!

About the Author

Anca Arau
Author with 362 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

17 Comments

 • Alice Chirica December 14, 2018 06.33 pm

  Buna, ma poti pune in legatura cu parintii, te rog? Am trecut si noi printr-o situatie asemanatoare, ii pot ajuta cumva, inclusiv cu pasii pe care sa ii faca pt obtinerea formularului E 112.
  Multumesc anticipat.
  Adresa mea de mail:alice.dumitriu@gmail.com

  Reply 
  • admin December 14, 2018 09.23 pm

   Mulțumesc mult. Îi transmit!

   Reply 
 • Sergiu December 15, 2018 03.24 am

  Asiciatia Salvati o inima ar mai putea sa ajute. Ati apelat si la ei ? Nu stiu unde sa ma duc pe Facebook. Aveti un link ?

  Reply 
 • Oana Nagy December 15, 2018 02.42 pm

  Fetita ă fost vaccinata? Ar putea fi o reacție la vaccin si din cauza asta sa-i fie de folos un tratament de chelare a metalelor grele din organism. Puteti sa intrati pe grupul Vaccinuri cunoaște riscurile unde sunt sute de părinți cu copii vătămati di vaccinuri. Acolo puteti gasi si multe sfaturi. Totodată, v-sr putea fi de mare folos doctorul Pavel Chirilă sau doctorita Sorina Soescu. Le găsiți datele de contact pe internet. Multa sanatate micutei si putere si curaj părinților!

  Reply 
 • Anamaria December 18, 2018 12.53 am

  Va rog, luati legatura cu dr Coman Ioan din Bucuresti. A vindecat multi bolnavi de cancer.https://comanioan.wordpress.com

  Reply 
 • Roxana December 18, 2018 10.59 am

  Doamne ajuta-i pe toti copilasii bolnavi!Doamne ajuta-i!

  Reply 
 • Raluca December 18, 2018 08.18 pm

  Unde merg pentru pagina de foundraiser,? Un link va rog !

  Reply 
 • Alexandra December 19, 2018 08.02 am

  Ar putea fi eligibili sa plece cu S2 sau cu Ordinul 1011, daca nu se poate face in tara ceea ce trebuie facut. Si ma indoiesc ca se poate. Lasati-mi o adresa de e-mail sa va scriu mai multe.

  Reply 
  • Anca Arau December 20, 2018 03.01 pm

   Sigur! Mulțumim! Îi puteți scrie mamei fetiței (daniela.tabacaru@gmail.com)

   Reply 
 • Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 10 -16 decembrie 2018?
  19 December 2018 - 15:18

 • Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 10 -16 decembrie 2018?
  19 December 2018 - 15:27

 • Loredana December 19, 2018 09.33 pm

  Am donat!!!Doamne Ajuta!!!Sanatate si multa putere parintilor!!!

  Reply 
 • Dan Jivan December 31, 2018 05.45 pm

  Unde pot sa donez? Mai e nevoie de sange? sunt din Timisoara.

  Reply 

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Magazin online de cadouri. Pentru a fi oferite cu drag unui copil isteț, frumos, poznaș și drăgălaș, așa ca toți copiii.

Archives

Cică dacă nu ai facebook, nu exiști. Am și eu ca să ne împrietenim mai ușor