Un diagnostic greu, sărbători fără sens și noi…împreună, pentru Anastasia

Ea este Anastasia. Are 1 an și 6 luni. Are o soră geamană identică, deci la fel de nespus de frumoasă, pe nume Ecaterina. Mai are doi părinți mândri, a căror viață a fost dată complet peste cap, de la începutul lui noiembrie încoace…

Anastasia este fetița prietenei, prietenei mele. Și foarte pe scurt, o să vă spun aici o poveste care astăzi este tristă. Și vă povestesc, cu speranța, că împreună îi putem schimba deznodământul. Pentru că am convingerea că puțin  de la mine, cu puțin de la tine, și cu puțin de la un prieten din lista ta și de la unul din lista mea putem face o minune, și anume să-i aducem, Anastasiei, copilăria înapoi.

Împreună pentru Anastasia. Alături de Ecaterina. Alături de părinții ei.

Gemenele Anastasia și Ecaterina s-au născut în aprilie 2017. Provocări specifice oricărei familii cu doi copii, dar mai ales bucurie și veselie la dublu până la sfârșitul lui octombrie 2018.

Pe 28 octombrie, Anastasia a fost internată în spital cu diagnostic de pneumonie, din cauza unei tuse care nu îi dădea pace.

A doua zi de la internare, pe 29 octombrie nu a mai reușit să stea în picioare și să meargă.

Pe 30 octombrie nu a mai reușit să stea nici în funduleț, iar la începutul lui noiembrie era imobiliazată la pat.

Anastasia a fost inițial, suspectă de meningită, infirmată apoi după puncție lombară. Ulterior, în urma unui RMN a primit diagnosticul.

Pe 2 noiembrie, Anastasia a fost diagnosticată cu neurinom al sistemului simpatic paravertrebal.

Pe 5 noiembrie a fost operată, de urgență, la Bagdasar Arsenie. În dimineața operației, părinții au aflat, că de fapt vor fi necesare 2 intervenții chirurgicale.

Ulterior, după examenul histopatologic și după imunohistochimie, au aflat că vor fi transferați la Marie Curie, la oncologie pediatrică, pentru că fetița suferă de fapt de neuroblastom slab diferentiat al sistemului simpatic paravertebral.

Pe 24 noiembrie a început prima cură cu citostatice, însă, medicii de aici sunt rezervați.

Pe 10 decembrie a fost operată de urgență si pentru hidrocefalie, cel mai probabil o complicație a bolii de care suferă. 

În momentul de faţă, o varianta pentru tratamentul Anastasiei o reprezintă o clinică din Germania. Care estimează un cost de 165000 Euro și durata tratamentului 1 an.

Pentru că este o sumă mare iar vestea a venit complet pe neaşteptate, familia nu dispune de fondurile necesare. 

Au fost deschise conturi pentru donații, în lei și euro, pe numele mamei Anastasiei.

Cont RON: RO61BRDE410SV50347414100

Cont EUR: RO52BRDE410SV50347594100

Titular: Daniela Tabacaru

A fost creată, deasemenea și o pagină de stângere de fonduri. Se poate dona, orice sumă extrem de simplu. Aceasta este pagina de facebook fundraiser:

Let’s help Anastasia! Pentru Anastasia! 

Important de știut este că puteți dona orice sumă prin facebook fundraiser. După ce apăsați pe butonul ”donate” sunt niște sume predefinite și implicit este selectată suma de 85 lei dar dacă vă duceți spre dreapta, selectați ultimul buton ”other” și acolo treceți suma pe care doriți să o donați. Orice sumă.

Dacă aveți cum să ajutați, haideți să fim împreună pentru Anastasia, alături de Ecaterina, alături de părinții ei. Puțin cu puțin și încă puțin de la mai mulți poate însemna totul pentru Anastasia. Și un share este de ajutor, desigur!

Familia Anastasiei vă mulțumește tuturor pentru gândurile bune, implicare și ajutor!

About the Author

Anca Arau
Author with 443 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

17 Comments

  • Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 10 -16 decembrie 2018?
    December 19, 2018 - 15:18

  • Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 10 -16 decembrie 2018?
    December 19, 2018 - 15:27

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives