Necesar practic: Construirea unei truse de machiaj pentru acasă

Hai că despre make-up chiar nu vorbisem pe acest blog. Mai ales că nici nu prea știu cu se mănâncă. Dar ar trebui să încep să știu. 

Ca să-ncep cu începutul, acum câțiva ani, o colegă de muncă primise de ziua un curs de automachiaj. Pfoa, o idee geniala mi s-a părut. Să îți povestească cineva 2-3 ore ce creme ți s-ar potrivi, fără nume de branduri și recomandări scumpe, să te învețe care este ritualul de îngrijire a tenului, să-ți spună ce să conțină trusa de machiaj, cum îți poți realiza un machiaj cât de cât așa, eventual în timp ce copilul cel mic se încalță și cel mare își fixează șapca pe cap.

Da, genial, fac și eu, mi-am zis. Eeeeei, șiiiii 6 ani mai târziu, cine a făcut un curs de automachiaj? Eu, eu! Am aștepat 6 ani că am zis să se maturizeze bine de tot tenul 😛

Așadar, într-o zi de vineri, printre pasteluri de culori, miros de cafea și fete frumoase, să vedeți ce am aflat de la Mihaela Rotaru.

În primul rând am aflat că toate femeile sunt frumoase, iar machiajul nu face decât să evidențieze acea frumusețe.

Da, da, asta știe toată lumea, dar cum facem asta?

Așadar, primul pas pentru a ne evidența acea frumusețe este un machiaj corect, care presupune în primul rând adaptarea la forma feței și a ochilor, respectiv

Fața ovală– considerată ca fiind forma ideală, datorită proporțiilor simetrice, rareori are nevoie de corecții.

Fața rotundă– Corecția se face cu ajutorul unui corector sau fond de ten cu două nuanțe mai închis decât culoarea naturală a tenului, aplicat sub pomeți, în zona tâmplelor și a mandibulei, pentru a subția și alungi.

Fața în forma de inimă- Sfatul cel mai bun este să accentuăm zonele care ne avantajează, pomeții sau ochii, pentru a distrage atenția din zona bărbiei.

Fața pătrată- Dacă ne dorim să pară mai ovală, corecția se face prin aplicarea unui corector sau fond de ten cu două nuanța mai închis în zona tâmplelor și a mandibulei iar centrul feței se va lumina cu ajutorul unui corector sau fond de ten cu două nuanțe mai închis decât culoarea naturală a tenului

Fața în formă de pară- Nu vom ilumina niciodată centrul feței dacă aceasta are o frunte bombată, nas coroiat sau bărbie proeminentă.

Fața în forma de diamant- Nu necesită corecții, întrucât este echilibrată și expresivă. 

Aaaaa, foarte important, pot să vă recomand acest ghid de frumusețe al femeii moderne ”Frumoasă cu orice chip”, Mihaela Rotaru. chiar trainerul nostru:

Sunt atââââât de multe informații acolo, de la cum alegem culorile, fototipurile pielii, cum alegem fondul de ten, cum conturăm sprâncenele, cum evidențiem ochii în funcție de formă lor, cum îngrijim pielea, cum alegem și îngrijim pensulele etc etc etc.

Vai, câte am învățat! Cum ar fi că rimelul (mascaraua) se aplică în zigzag. Și așa nu se lipesc genele și au și volum.

Toate, ca toate, dar eu tot cu culorle neutre mă voi machia și de acum încolo :))

Să nu uitați de blush și evidențator, da?


Hai că mi-am făcut și codiță. Am făcut-o, cât să-mi dau seama că nu-i de mine:D

Și, înainte să trec la subiectul cu trusa, cel mai important lucru pe care doresc să vi-l transmit este exact ce știți cel mai bine- să demachiați foarte bine fața. Să nu vă culcați niciodată cu machiaj pe față sau mascara pe gene. Ni-ci-o-da-tă! Țin să vă transmit asta, pentu că știu de câte ori adormim, așteptând copiii să adoarmă….ăăăă….din 7 seri, în 3-4, sigur se întâmplă asta, că doar mame suntem :))

Deeeci, revin la subiect.

Necesar practic: Construirea unei truse de machiaj pentru acasă

Piața de profil ne invadează cu sfaturi despre ce ar trebui să conțină trusa de machiaj și are nenumărate variante de truse gata formate, astfel încât să vândă cât mai multe produse de machiaj. Găsiți mai jos acest necesar practic și prietenos cu bugetul fiecăruia, creat de Mihaela:

1. Produse de demachiare și hidratare. Foarte important și de nelipsit- crema și demachiantul potrivit tenului nostru. Aaaa, și nu uitați să vă demachiați foarte bine, da, înainte de somn. Știu că e o provocare:)

2. Primer. Care poate fi înlocuit și cu crema hidratantă.

3. Fond de ten.

4. Corector. Dacă avem nevoie să corectăm imperfecțiunile tenului.

5. Pudră. O pudră translucidă care se potrivește oricărei culori a pielii și una închisă pentru conturarea feței.

6. Farduri de pleoape. Eu am învățat că mie îmi sunt suficiente 3 culori de maro.

7. Creione eyliner. Ar trebui să avem negru și maro. Eu nu am nici, nici :))

8. Eylener de tip tuș. Eu v-am spus că nu-i de mine.

9. Mascara.

10. Blush. Eu prefer pudră.

11. luminator.

12. Ruj și gloss. Eu folosesc rar ruh, dar ”strugurelul” roz este nelipsit.

13. Pensule. Pentru blush o putem folosi și pentru aplicarea pudrei. Pentru ochi. Pentru sprâncene.

14. Bureți sau beauty blender pentru fond de ten.

15 Pensetă.

Și gata suntem fetelor

About the Author

Anca Arau
Author with 443 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives