Regulile casei

Ca orice casă care se respectă, avem și noi niște reguli de respectat. Ca de la noi, oamenii mari ai casei, pentru ei, oamenii mici..la stat doar! Am zis să fie zece la număr, că tot e numărul meu preferat!
1. Nu te mint, ca să nu mă minți nici tu! Când nu-ți convine ceva, te las să plângi cât ai tu nevoie, pentru că din păcate lucrurile nu pot fi numai pe placul tău. Dar să știi că, deși o să fac lucruri care nu îți sunt pe plac, nu o să te mint niciodată!
2. Te înțeleg, ca să mă înțelegi și tu! Te înțeleg când ești supărat și obosit și trântești și răbufnești și țipi și e imposibil să îți intru în voie! Te înțeleg, ca să mă înțelegi și tu, când am nevoie de o pauză de la tine, fie că este o baie lungă sau o vacanță în doi, numai!
3. Nu-ți impun, nu te oblig, nu te forțez, îți arăt! Vreau să faci ce fac și eu, nu ce îți spun eu! Dacă vreau să mănânci brocoli, mănânc cu tine, nu doar te informez că e un aliment sănătos!
4. Nu mă ascund de tine, ca să nu te ascunzi nici tu de mine! Decât atunci când ne jucăm de-a v-ați ascunselea! În rest, nu merg pe vârfuri prin casă, ca să nu ma vezi, nu ies pe furiș afară, ca să evit plânsetele tale, nu îți ascund dulciurile și nici tableta și mă bucur când ajungi singur la concluzia că îți fac rău.
5. Am încredere în tine, ca să ai și tu în mine! Te cred, când îmi spui că nu minți, nu împingi, nu scuipi, nu bați! Te cred și iti spun mereu, că mult mai tare mă supăr dacă mă faci să-mi pierd încrederea în tine decât atunci când le faci pe cele de mai sus! Te cred, ca să mă crezi și tu când nu am alte argumente pe care să le înțelegi și apelez doar la încrederea ta în mine!
6. Îti răspund la orice mă întrebi, ca să îmi răspunzi și tu! Nu vei auzi niciodată expresia: ‘ești prea mic, nu e treaba ta!’ Nu ești tu mic, ci, mai degrabă eu nepregatită cu răspunsuri pe măsura ta mică! Treaba ta e să întrebi tot ce îți trece prin cap și a mea să îți răspund! Mă bucur că ești curios!
7. Îti cer iertare când greșesc, că să știi că a greși e omenește! Recunosc în fața ta că am greșit, chiar dacă te văd dezamăgit sau șuieri printre dinți: “nu te iert” și te duci repede să îți pui costumul de polițist și să mă amendezi! Și iți spun că numai cine nu trăiește, nu greșește! Nu greșeala este problema, ci recunoașterea și asumarea ei!
8. Nu încalc legi, ca să nu le încalci nici tu! Nu traversez pe roșu indiferent de cât de grăbită sunt sau doar pentru motivul că nu trece nicio mașina!
9. Respect regulile de siguranță, ca să le respecți și tu! Nu pot să te iau din scaunul de mașină, în mers, nici dacă plângi, dar pot să opresc mașina să te liniștești! Nu pot să te las să pui mâinile în priză doar ca să nu îți creez frustrări dar pot să le securizez! Nu pot să te las să te apropii de cuptorul încins, dar pot să îți arăt ce înseamnă foarte cald! Și de multe ori, tot nu vei fi de acord să respecți regulile de siguranță! Și atunci, vei plânge! O dată, de două ori, de zece ori!
10. Te respect, copile drag ca să respecți și tu, la rândul tău!

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives