Copiii-s ca înghețata de-o mănâncă americanii în filme

Știți cum în filmele de dragoste, americane, înghețata este aproape laitmotiv? Înghețată de aia la găleată, nu așa oricum.

Când personajul principal, după o zi proastă, cu decepții în dragoste ori dezamăgiri profesionale sau alte neajunsuri, ajunge acasă, seara, își aruncă repede pantofii, se duce și deschide hotărât congelatorul, scoate găleata și se pune pe mâncat înghețată cu lingura mare?

E panaceu înghețata asta. Mâncată de supărare, vindecă pe loc. Sau măcar ameliorează. Rezolvă aproape totul. S-au scris și cărți despre asta.

Și eu acum nu aș vrea să diminuez puterile impresionte ale înghețatei, nici să fiu nerespectuoasă față de acest desert, mai ales pentru că știu că e iubit tare și apreciat de lumea-ntreagă dar, pentru mine, înghețata e la coada preferințelor în materie de desert și nu numai. E devansată chiar și de chipsuri ori pufuleți. 

Deci nu aș putea mânca niciodată înghețată de supărare. M-ar lăsa rece, ca să zic așa.

Dar și eu fix ca ei, într-o zi nereușită din varii motive de-abia aștept să ajung acasă. Hmmmm Ice Cream. Ba deloc. Mai degrabă am nevoie de-o înghețată scrisă așa ”I scream”. De fapt de ”they scream, i listen”

Înghețata lor sunt fix copiii noștri.  

Într-o zi proastă, eu nu am nevoie de înghețată, dar am nevoie musai de ei.

Să țipe, să arunce cu piesele de lego prin casă, să se ciupească, să refuze să intre la duș, să-și pună mâna până la cot în compot, ca apoi, unul să facă turn înalt din piese de lemn și exact când e mai mândru de creație celălalt să-i trimită din partea cealaltă a holului o lovitură regulamentară cu mingea de fotbal. Și apoi să țipe iar. Unul la altul. Și amândoi la lună. 

Ice cream-ul lor mâncat de supărare e de fapt I scream-ul copiilor noștri de care avem nevoie, la fel, mai ales când avem zile proaste.

Și de-abia asta-i uimitor:

🍦Cum toate problemele zilei și neajunsurile vieții și frustrările momentului își pot găși rezolvare într-un zâmbet inocent de copil;

🍦Cum într-o lume în care nu ești sigur de nimic, un chip gingaș și plăpând pe care-l poți cuprinde în căușul palmei, îți oferă atâta siguranță și stabilitate și bine.

Sursa foto: Unsplash

About the Author

Anca Arau
Author with 444 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives