De 10 ori o întrebare, pentru o mamprenoare (#4)- LARISA POP

Deja știți, că în fiecare vineri seară, public pe blog, un profil de mamprenoare, ca parte a unei serii de interviuri cu mame-antreprenor, serie numită sugestiv:

 

De 10 ori o întrebare, pentru o mamprenoare.

 

Sunt rânduri numai bune de citit vineri seară, după o săptămână încărcată, sau în weekend la cafeaua de dimineață, ori de ținut minte și revenit când aveți nevoie de referințe (pentru că vor fi mame felurite, cu specializări diverse, pline de voie de bună și povești de viață), recomandări (pentru că invităm numai mame faine, așa ca toate mame) sau inspirație (pentru că ne vom identifica, cu siguranță, în funcție de domeniul de activitate, aptitudini și aspirațiile personale, cu mamprenoarele de aici)

 

Astăzi ne răspunde la cele 10 întrebări- Larisa Pop, manager comunitate- Mamaprenoare- Tg. Mureș și fondatoare a magazinului online de aromaterapie www.earome.ro

 

1. Cine ești? 

 

Numele meu este Larisa Pop. Sunt din Tg. Mureș, mămică a doi copii – un băiețel de 7 ani și o fetiță de 4 ani.  

Copiii, ca orice copii care își respectă fișa postului, mă scot mereu din zona de comfort, mă duc de la agonie la extaz (și invers) în maxim 5 secunde, mă pun față în față cu toți balaurii din mine pe care îi am de înfruntat și rezolvat, și mă învață lucruri despre mine, despre ei și despre lume, pe care nu le-aș fi bănuit niciodată înainte de a-i avea.

 

2. Ce pasiuni/ hobby-uri ai? 

 

Am multe pasiuni 🙂

→Cea care mi-a devenit și job și business e aromaterapia și uleiurile esențiale.

Le-am descoperit datorită băiețelului meu, care a fost diagnosticat cu astm și mai multe alergii. Căutând o cale cât mai naturală de a-l ajuta și de a-i ușura suferința, am dat peste puterea uleiurilor esențiale.

Inițial membră într-un MLM, mi-am dat repede seama că altul e drumul meu, așa că am păstrat pasiunea pentru uleiuri esențiale, dar am schimbat brandul – l-am creat pe al meu propriu, ZeNN, unde NN sunt inițialele celor doi copii ai mei.

 

 

→Alte pasiuni includ parentingul și cei doi copii ai mei, timpul petrecut alături de ei și de soțul meu, făcând diverse: jocuri de societate, jocuri și sporturi în aer liber, cărți, dans, teatru, filme, vizite la obiective turistice, plimbat cu bicicleta.

 

3. Cartea, filmul, culoarea și anotimpul preferate?

 

Sunt multe cărți și filme care îmi plac, dar dacă trebuie să aleg, aș alege ”Cei trei mușchetari”, de Alexandre Dumas iar filmul ar fi ”Hitch”, cu Will Smith și Eva Mendes.

Nu am o culoare preferată, toate îmi plac și îmi place ca totul să fie vesel și colorat.  Dar hai să spunem galben. Și fucsia 🙂

Anotimpul preferat este iarna pentru că e frig și putem sta în casă cu cei dragi la povești și jocuri și vara pentru că e cald și putem vizita locuri frumoase.

 

4. Cu ce te ocupi?

 

Sunt mândra fondatoare a www.earome.ro. Este un magazin online de aromaterapie, lansat în aprilie 2018.

Uleiurile pe care le comercializez – marca ZeNN – sunt 100% pure și terapeutice.

 

De fapt, am fost primul furnizor de uleiuri esențiale din România care a pus public, pe site, analizele chimice ale acestora, de unde reiese puritatea.

 

Sunt importate de la distilerii din Europa și de la furnizori intermediari care îmi facilitează accesul la distilerii de pe alte continente, la care altfel accesul ar fi mai dificil (dacă nu chiar imposibil).

Pe lângă uleiurile esențiale ZeNN, magazinul eArome.ro oferă și uleiuri vegetale, difuzoare pentru aromaterapie și alte accesorii.

(Fac o parenteză ca să vă spun că eu am tras cu ochiul pe site să văd, în primul rând ce spun clienții despre earome.ro)

De asemenea, am adunat acolo o colecție de rețete și moduri de folosire a uleiurilor esențiale, colecție la care adaug constant noi și noi rețete.

→Iar pe blog povestesc pățanii d-ale mele cu aromaterapia și prezint informații de la specialiști internaționali.

→Totodată, sunt manager de comunitate- MAMAPRENOARE- în Târgu Mureș.

 

5. Ce ai făcut înainte de a fi antreprenor?

 

Am terminat liceul la profil de biologie-chimie-bilingv engleză, ceea ce s-a dovedit acum a fi un plus pentru mine, căci cunoștințele de chimie și biologie dobândite atunci mi-au făcut mai ușoară viața în lumea aromaterapiei.

Chiar dacă, evident, am uitat multe informații, baza este totuși acolo și mi-a fost relativ ușor să îmi reîmprospătez și completez cunoștințele.

Facultatea am ales-o într-un total alt domeniu – Relații Internaționale și Studii Europene, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Am definitivat apoi studiile cu un master în Managementul Calității.

Experiența profesională include posturi administrative în câteva firme mici și mijlocii, și o scurtă perioadă petrecută în Orange.

De fapt, studiile nu pot spune că le-am încheiat, pentru că – de când cu businessul propriu – am participat și particip în continuare la cursuri, atât de antreprenoriat, cât și de aromaterapie.

Vorba aceea, omul cât trăiește, învață… 🙂

 

6. Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

 

O zi obișnuită începe cu pupicul de dimineață, de la fetița mea, care pleacă la grădi cu soțul meu. Continuă apoi cu tabieturile de dimineață și drumul până la școala Waldorf, unde învață băiețelul meu.

După ce îl las pe el în curtea școlii și ne dăm pupicii care să ne țină de noroc toată ziua, mă îndrept înspre birou. Mă bucur tare mult văzând comenzile plasate pe eArome.ro și, împreună cu colegii mei, mă ocup de procesarea lor și de celelalte treburi de pe agenda zilei.

Pe la ora 16 pornesc după copii la școală și grădi, apoi ne reunim și cu soțul meu, acasă.

Mâncăm împreună și povestim despre ziua fiecăruia.

După care, rezolvăm alte treburi cotidiene: cumpărături, curățenie, călcat de haine, grădinărit etc. După-mesele se încheie cu un joc sau cu o carte.

Seara servim cina și ne pregătim de relaxare și somn, pentru ca ziua următoare să fim odihniți și să avem spor.

 

7. Când ai luat decizia să lucrezi pe cont propriu?

 

Având în familie un exemplu de antreprenor – pe tatăl meu, care conduce cu succes propria firmă de construcții de peste 25 de ani – am avut cumva în ”programul genetic” această variantă.

 

După ce am fost câțiva ani angajată, am lucrat o bună perioadă de timp împreună cu tatăl meu.

În această perioadă, am învățat de la el multe despre ce înseamnă afacere proprie:

→oportunități, dar și provocări și obstacole;

→bucuria succesului, dar și gustul amar al eșecului;

→micile probleme de zi cu zi, dar și marile bucurii ale muncii bine făcute.

 

Decizia de a porni businessul meu a venit natural, din pasiunea pentru uleiuri esențiale.

 

Cum am spus mai sus, am început drumul în acest domeniu printr-un MLM – o afacere piramidală – , în care însă nu mă regăseam.

Nici ca mod de lucru și de abordare a clienților, nici ca etică a afacerii, nici ca program, nici ca libertate de a gândi mersul lucrurilor după mintea și inima mea. Așa că m-am desprins și mi-am creat propriul drum.

 

Privind înapoi, pot spune că sunt mulțumită de toți pașii pe care i-am făcut, căci ei m-au adus unde sunt azi.

 

8. Ce îți place cel mai mult la ”job-ul” de antreprenor?

 

Cel mai mult la antreprenoriat îmi place că am, în mare parte, posibilitatea de a-mi crea singură viitorul, de a modela afacerea după valorile și țelurile mele.

Îmi place și faptul că pot să gândesc și să acționez pe mai multe planuri, adică mă ocup și de marketing, dar și de administrare; de relațiile cu furnizorii, dar și de relațiile cu clienții etc.

Astfel, munca mea încorporează mai multe domenii și asta eu o consider atât o provocare, de a învăța mereu ceva nou, cât și marele avantaj de a nu mă plictisi făcând mereu același lucru.

Desigur, și programul flexibil este un aspect demn de menționat, căci îmi permite să îmi organizez ziua astfel încât să petrec și timp cu familia, să mă ocup câte puțin și de mine, și să îmi fac și treburile la serviciu.

 

9. Care ți se pare cea mai mare provocare în a fi antreprenor?

 

Cea mai mare provocare în a fi antreprenor, din punctul meu de vedere, este managementul timpului.

Consider că e nevoie de multă auto-disciplină și o foarte bună organizare pentru a nu ne lăsa distrași de mărunțișuri și pentru a fi mereu focusați pe îndeplinirea sarcinii mici, dar fără a pierde din vedere imaginea de ansamblu.

 

10. Unde te găsim?

 

→Pe mine mă găsiți pe www.earome.ro – aici e rezultatul muncii mele.

→Dacă vreți să conversăm sau aveți orice întrebare despre aromaterapie, răspund la email pe contact@earome.ro.

→Pe Facebook, mă găsiți pe pagina eArome.

→Totodată, am creat și grupul Aromaterapie de la A la Zen 

Sursă Foto: Arhivă personală Larisa Pop.

About the Author

Anca Arau
Author with 443 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives