O mamă, un diagnostic crunt, un început de an fără speranță…și noi, împreună, pentru Cristina

Știți că nu obișnuiesc să scriu pe blog, articole, despre cazuri umanitare.

Rezonez și empatizez cu absolut toate cazurile dramatice pe care le văd pe peretele meu sau pe care le primesc pe e-mail ori prin mesaje.

Dar a scrie despre un caz umanitar și a ruga oamenii să nu rămână indiferenți, înseamnă din partea mea, o verificare amănunțită a celor prezentate. Ca să pot garanta, mai departe, veridicitatea cazului. Oricât mi-aș dori să ajut, nu pot verifica cazurile necunoscute și garanta pentru veridicitatea documentelor medicale. Pentru că nu mă pricep și pot fi foarte ușor indusă în eroare.

Și mai există situația când cineva în care am mare încredere și pe care îl cunosc foarte bine, cunoaște personal și foarte  bine, cazul respectiv. Și atunci da, pot scrie, că mi se pare că sunt cumva implicată.

 

În seara aceasta, vă rog să citiți, despre acest caz.

 

→Despre mama unei fetițe de 4.5 ani, diagnosticată, în urmă cu 3 luni cu cancer la sân. Are 34 de ani și este din Medgidia mea.

Zilele trecute am văzut pe facebook, o postare a unei colege din liceu, genul de persoană în care ai foarte mare încredere,  care spunea așa:

”De-a lungul timpului am distribuit strângeri de fonduri/sau donat deși nu aveam legătură directa cu persoanele aflate în suferință. Acum însă este despre EA- Cristina Iancu- soția unuia dintre prietenii mei buni din copilărie. Știți acea copilărie cum astăzi nu prea mai găsești. Este greu de descris acest moment și sper din suflet sa treceți cu bine peste fiecare încercare! Orice distribuire sau donație sunt șanse la SPERANȚA pentru Cristina!! Va mulțumesc anticipat celor din lista mea!”

Și mi-am propus atunci să-i cer mai multe informații/ detalii.

Astăzi, am primit un mesaj care spunea așa:

”Sunt fosta soție a prietenului bun și vecinul lui P. (soțul meu) din copilărie. Fina noastra, un om minunat și o mămică extraordinara are nevoie de ajutorul nostru. Știu ca ai o pagina adresata mămicilor și m-am gândit ca ar fi de ajutor dacă ai fi de acord sa postezi situația ei. Important pentru noi este sa vadă cât mai multa lume. Avem și articole pe acasă.ro, ele.ro, copilul.ro și qbebe.ro. Îți las mai jos povestea.”

 

Și scriu și eu aici povestea Cristinei. 

Care se împarte în două- înainte de 2019 și după 2019.

 

Înainte de 2019 este o poveste ca a mea și a ta. Soție, mamă și tot ce derivă de aici.

Apoi, la palpare a simțit un nodul.

Exact la începutul anului, momentul în care majoritatea lumii se simte plină de speranță și optimism, Cristina a primit un diagnostic crunt- o formă agresivă de cancer la sân.

A urmat o săptămână de panică și așteptare, Cristina si familia ei mergand, din disperare, la aproape toți medicii cunoscuți din țară și specializați în oncologie. Răspunsurile acestora i-au accentuat și mai mult teama că nu va reuși să învingă această boală incurabilă.

Medicii din țară îi spuneau că boala ajunsese într-un stadiu avansat, care necesită extirparea sânului, adica masectomie.

În țara, Cristina trebuia să aștepte si rezultatul biopsiei, care sa-i confirme malignitatea tumorii. Din păcate, rezultatul îl putea primi în 3 săptamâni, un timp prea lung, pentru o boală care avanseaza atât de rapid. Cristina avea nevoie de o confirmare mai rapidă, pentru a putea lua măsuri si a estompa dezvoltarea tumorilor.

A gasit o speranță în Turcia

A aflat că în Turcia există medici specializați în oncologie, în special în cancerul la sân, și a decis să plece să facă noi investigații. Cu ultimele economii, Cristina a ajuns la o clinica în Turcia, unde a făcut toate analizele necesare și a primit rezultatul biopsiei în doar doua zile.

 

Cristina a aflat pentru a doua oară că suferă de cancer la sân, iar forma cu care a fost diagnosticată este una agresivă, cu o tulpină rară.

 

Mai intâi i s-a recomandat chimioterapie, 6 sedinte inainte de operatie. Cristina a ajuns acum la cea de-a patra ședință de chimioterapie.

La chimioterapie face trei substanțe, care în mod normal în România doua dintre ele sunt decontate de stat, iar cea de-a treia este decontată doar pentru pacienții care prezinta metastaze, conform protocolului din Romania.

Drept urmare este nevoita sa faca chimioterapia în Turcia, unde o ședință costă 3.300 de euro.

Până acum, Cristina a cheltuit aproximativ 20.000 de euro, bani stranși de la familia ei, rude, prieteni apropiați și colegi de munca.

Pentru că vestea a venit complet pe neașteptate, familia nu mai dispune de alte fonduri.

Pentru operatia pe care urmeaza sa o faca in luna iunie, Cristina are nevoie de inca 25.000 de euro.

Puțin de la mine, cu puțin de la tine, poate însemna totul pentru Cristina. Șansa la viață pentru Cristina și șansa Nataliei de a crește mare alături de cea mai importantă ființă de pe pâmânt.

 

Cum putem ajuta? Prin puterea lui ”ÎMPREUNĂ”

 

Donații directe în cont.

Pentru donații au fost deschise următoarele conturi, pe numele Cristina Liliana Iancu:

IBAN Beneficiar: RO26INGB0000999904007804

Moneda: RON

Nume Beneficiar: Cristina Liliana Iancu Banca

IBAN Beneficiar: RO70INGB0000999909042088

Moneda: EUR

Nume Beneficiar: Cristina Liliana Iancu

Licitând. Vindem ce nu ne mai trebuie, alții cumpară pentru că le trebuie, banii ajung la Cristina. Mai jos linkul grupului de facebook

GRUP DE LICITAȚII PENTRU CRISTINA LILIANA IANCU

Donând pe facebook, prin pagina dedicată de strângere fonduri, orice sumă, începând cu 20 de lei. Mai jos linkul paginii de strângere fonduri

FUNDRAISING AJUT-O PE CRISTINA LILIANA IANCU

Distribuind (share) cazul.

În numele Cristinei și tuturor celor apropiați ei, vă mulțumesc pentru răbdarea de a citi acest mesaj. 

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives