Când nu știi ce să alegi între atâtea caracteristici ale obiectelor pentru bebeluși, mizează pe simplitate. S-ar putea să fie răspunsul corect!

Știți care mi se pare cel mai greu lucru pentru o mamă în devenire? Mai greu, chiar și decât nașterea cum ar veni 😛

Să aleagă dintre sute de produse, dintre mii de oferte, din zeci de magazine, ținând cont de milioane de opinii și de tot atâtea feedback-uri care se bat cap în cap, produsele, cremele, mobilierul și toate cele necesare bebelușului.

Mi se pare o activitate care te seacă de energie, te sleiește de puteri.

Alegi, cercetezi, te informezi și de la capăt și alegi tot greșit de cele mai multe ori.


Mamele în devenire întreabă, alte mame răspund.

Cum să fie cădița bebelușului?

 

Și vin răspunsurile.

Cu suport anatomic, curbată, cu termometru, cu hamac, cu suport metalic. Sunt zeci de accesorii pentru cădița de baie scoase la vânzare de site-urile de specialitate. 

 

Iar eu din experiența mea,  aș zice că trebuie să să fie cât mai simplă. Și atât! 

Noi am cumpărat la primul copil, cădița basic din Ikea iar la al doilea un lighean mai mare din Kaufland. Roz bombon pentru proaspătul noastru băiețel, că nu mai așa aveau.

Daaaar, până să ajungem la ligheanul din Kaufland, am cumpărat o cădiță verde, cu broscuțe desenate, cu suport anatomic, furtun de umplere și toate cele. Și bineînțeles termometru pește. 

Nu le-am folosit niciodată :)) Cădița verde a fost înlocuită cu ligheanul roz iar termometrul cu cotul.

Deci foarte bine ne-am înțeles, cu cădițele noastre foarte simple, care au fix aceeași utilitate și costă de 10 ori mai puțin decât cele ”șmechere”!

Ca să știți.


Cum să fie căruțul?

 

Păi cu cadru de aluminiu, roți gonflabile, suport pentru pahar, mâner reversibil, cu 3 roți, cu 4 roți mari, solid, voluminos etc

Și parcă câteodată între atâtea caracteristici ale unui cărucior, părinții pot pierd din vedere ”specificul” lor.

Dacă stai la bloc, atunci e musai să intre în lift.

Să fie ușor, că-l vei căra în brațe- pe scări, urcând și coborând borduri.

Să se plieze rapid, că bebelușii nu prea au răbdare să te aștepte pe tine până te lupți să îmblânzești monstrul și să-l convingi să intre în portbagaj.

 

Deci o caracteristică de luat în seama:

 

Să îți fie cât mai ușor cu el! Toate cărucioarele respectă normele de siguranță dar nu toate ți se potrivesc. 


 

Cum să fie olița copilului?

 

Să cânte când face pipi, să aibă volan, mâner, jucării atașate, formă de broască ori câine.

Noi nu am avut oliță deci nu știu să zic din experiență dar aș fi cumpărat cea mai basic variantă. Nu mi-ar fi plăcut să stea cu orele pe oliță, cu pantalonii-n vine, învârtind volanul sau fredonând melodiile copilăriei.


Cum să fie tricicleta?

 

Păi să aibă cadru metalic,  inel de protectie, suport de picioare pentru odihna,  claxon, roțile cu apărătoare, poziție de somn, pliabilă.

Iar acum, 2 triciclete mai târziu, zic că cea mai importantă caracteristică a unei triciclete este să fie ușor și simplu de manevrat. Altfel, chiar și cu toate extra-dotările tot nefuncțională o vei considera.


Ce jucării să îi cumpăr bebelușului meu de 1 an?

 

Păi telefon de jucărie cu lumini, mașini de poliție și ambulanțe cu butoane ori telecomandă, căței de jucărie lătrători, păpuși care dansează, plușuri mari

Și aici aș merge tot pe simplitate- Jucării cât mai simple. Fără muzică ori lumini de-ți joacă ochii-n cap 3 zile după o sesiune de joacă. Din lemn. În culori de bază. Simple și intuitiv de folosit.


Deci, tot ce voiam să zic în acest articol, este ca aunci când nu știi ce să alegi între atâtea caracteristici ale obiectelor pentru bebeluși, copii, mizează pe simplitate. S-ar putea să fie răspunsul corect!


 

About the Author

Anca Arau
Author with 444 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives