Miserupist/a, miserupiști/ste, adj., argou dar atât de nou

Nepăsător, zice dex-ul.

Adică ca atunci când vii din zonele roșii, mai ales, deși acum toată Europa este mai mult sau mai puțin o zonă roșie și nu înțelegi ce înseamnă autoizolare. În limbaj popular #tiserupe de toți și toate.

Sau ca atunci când autotăritățile se organizează, fac eforturi incredibile, alocă resurse de toate felurile și închid școlile, plătesc campanii de informare bine puse la punct și tu îți duci copilul în mall sau la locul de joacă. Că e foarte greu să ții un copil în casă. Cel mai argument, desigur. De parcă noi am fi copiii și nu ei.

Sau când te apucă plecatul și aventura, fix acum. De parcă am avea 5 ani și când știm că ceva e interzis ne apucă tantrumurile și nu ne potolim până când nu obținem acel fruct interzis.

Când tu ești optimist, nu ți-e frică de nimic, ai o atitudine pozitivă, prin urmare decizi să nu mai urmărești nimic, să nu respecți nicio regulă, să nu asculți de niciun sfat. să te porți ca și cum nimic nu s-a schimbat. Pentru că tu nu ești vreun panicat.

Când îi expui în mod voit pe alții. Adică ca atunci când vii din Italia și te duci să-ți vizitezi nepoțica de 1 an, pentru că, nah, ți-era foarte dor de ea. Dorul tău s-a transformat în cazul cu numărul 93. 

Când te urci pe mine la coadă, la rândul ăla unic, că nu înțelegi ce-i cu acei 80 de cm liberi în fața mea și faci joc de gleznă și întrebi întruna la care casă merg.

Când te porți de parcă statul ăsta degeaba în casă e cea mai mare pedeapsă, cea mai mare corvoadă. Cum ți se întâmplă tocmai ție această nedreptate, de a lenevi în casă. Curierii, vânzătorii, farmaciștii și mai ales medicii ar vrea să aibă privilegiul nostru de a sta degeaba acasă.

Când minți, iei în derâdere toate eforturile autorităților, te încăpățânezi, ești egoist, nu-ți pasă, știi mai bine, faci cum vrei, nu asculți de nimeni.

Hai să nu fim miserupiști/ste și să stăm acasă, pentru că ne pasă. 

About the Author

Anca Arau
Author with 443 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives