Când un bărbat își bate soția, aia nu e familie tradițională ci dis-func-ți-o-na-lă

Că eu nu mai pot cu această ”familie tradițională” care-i pe buzele tuturor, mai ales de când cu referendumul familiei de acum 2 ani.

Nu, nu este relevant în ce tabară ne situăm, dacă susținem sau nu căsătoria între persoanele de același sex ori ba, dacă suntem credincioși ori nu, dacă suntem de la țară sau de la oraș, deștepți ori inculți.

Nu, eu nu mai pot cu familia aceasta tradițională. De la acel referendum încoace, nu cred să fi existat știre cu soți violenți, copii chinuiți, privați de școală, abuzați sexual, neveste omorâte-n bătaie, bărbați și femei înșelate, alcoolici care beau alocația copiilor ș.a.m.d fără să fie etichetate toate aceste comportamente îndoielnice și absolut condamnabile cu ”familia tradițională”. Dar în majoritate covârșitoare, nu așa de unul, doi. Din 100 de comentarii, 85 cel puțin vor da vina pe, bineînțeles, familia tradițională. Bau-bau-ul societății moderne.  

Că de aia e violent bărbatu’, alcoolică soția și chinuiți copiii, ”că nah, familia tradițională”

Nu, familia tradițională suntem noi. Noi doi. Căsătoriți în fața legii și ai lui Dumnezeu. Și atât. Punct. Tot ce se întâmplă de la acest punct încolo, nu mai are de-a face cu faptul că suntem o familie tradițională ori ba.

Când îți bați soția, familia ta e una disfuncțională, nu tradițională. Adică, da, este tradițională, că ești căsătorit cu ”acte-n regulă”, dar așa cum se folosește acest termen în cel mai peiorativ mod cu putină, de 2 ani încoace, pare că familia tradițională asta înseamnă- violență, ură, chin și alcool.

Când îți înseli soțul ori soția o fi pentru că nu-l mai respecți, nu-l mai iubești, vrei altceva de la viată, ai un moment de rătăcire  sau ce motive o avea fiecare, dar nu-l/o înșeli, pentru că ”nah, familia tradițională”

Nu, familia tradițională suntem noi. Noi doi. Căsătoriți în fața legii și ai lui Dumnezeu. Și atât. Punct. Tot ce se întâmplă de la acest punct încolo, nu mai are de-a face cu faptul că suntem o familie tradițională ori ba.

Că se uită tinerii aceștia la noi, frumoși, liberi și moderni. Și gândesc ce-i mai rău de căsătorie, statornicie, familie și copii.

Familia tradițională- bau-bau-ul societății moderne.

Că, doar se știe, dacă te căsătorești cu acte-n regulă, la primărie și apoi mai treci și pe biserică, femeia, de a doua zi, va mirosi a tocăniță de ceapă iar barbatul nu o va mai dori, și-și va căuta companie la domnișoare care nu fac tocăniță și nu cresc copii.

Eeeei, dar alta e situația când ești în aceeași relație de 25 de ani cu fata/ băiatul visurilor tale dar pentru că nu ai hârtia aceea de la primărie, ea va fi coafată mereu iar el va rămâne suplu toată viață. Că, doar se știe hârtia aceea miroase a tocăniță și îngrașă. Plus că ești și foarte demodat dacă ești tradițional.

Măi, așa de irelevantă este acea hârtie, e adevărat, iubirea, respectul și binele dintr-o familie, în niciun caz nu trebuie să treacă pe la biserică ori primărie. Asta în niciun caz.

Dar, dacă totuși a trecut (și pentru mine a fost foarte important să treacă), în esență, cele două familii sunt la fel. Iar agresivitatea, răul, adulterul, violența, crimele trebuie condamnate pentru ceea ce sunt, nu aruncată vina asupra familiei tradiționale.


Sursa foto: Photo by Umanoide on Unsplash

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives