Ne-am distanțat social dar ne-am apropiat familial

Părinți cu copii. Frate cu soră. Soră cu soră. Soț cu soție. Tată cu fiică, mamă cu fiu.

Și dintr-o dată, dintr-un du-te vino de dimineață până seară, cu ”hai odată, îmbracă-te, încalță-te, că întârziem la școală”, ne-am trezit forțați să trăim în tihnă.

De la ”hai că fug, să ajung la sală, duci tu copii și diseară îi iau eu și mergi tu la supermarket”, ne-am trezit forțați să mâncăm 3 mese și 2 gustări, împreună, zi de zi.

De la ”hai că ies la o cafea cu Diana, după muncă, culci tu copiii, te rog” la ”Oare cine va câștiga în seara aceasta la remi?”

De la prea mult, la prea puțin. Dar esențial.

Hai, las-o pe mami, să mai doarmă 10 minute și noi facem o casă din lego”.

Păi când în viața mea am mai auzit eu asta, într-o zi de marți din martie?

Știți cum vedem noi în filme, când doi oameni care nu se înțeleg ori vor să se înțeleagă mai bine :)) sunt încuiați într-o cameră ori uitați din greșeală în vreo cabană pe vârf de munte?

Ca să fie forțați să vorbească, să se (re)descopere, să se apropie, să vadă dacă interese comune și dacă este o relație ce merită salvată.

Ei, asta cred că acest virus poate face din multe familii. Îi poate apropia sau îndepărta definitiv. Dar măcar, după ce se termină pandemia știu o treabă.

Pandemia aceasta este cel mai bun psihoterapeut de cuplu. Și nici nu cere bani. Dar dă un verdict clar.

Să lucrezi de acasă cu un copil micuț în preajma este incredibil de greu. Că nu înțelege de ce vorbești în laptop, în loc să vorbești cu el, de ce tastezi frenetic tastele calculatorului în loc să înalți un turn de lego. Că doar ești acasă, nu la muncă.

Dar chiar și așa, ați observat cât de bine se simt copiii noștri? Cât de greu este pentru noi dar cât de frumos este pentru ei. Eu cred că după ce nebunia va trece, toți vom fi iremediabili schimbați. În Bine.

Păi de câte ori nu am strigat pe toți pereții ”Opriți planeta, vreau să cobor” Na, că a oprit dar cine mai are curaj să coboare, acum? :)))

Dar repet, eu cred că această experiență ne va schimba. În Bine.

#ParteaPlinaAPaharului. 


Sursa foto: Unsplash


Sub hashtagul #ParteaPlinăAPaharului adun experiențele pozitive cu care vom rămâne după ce toată nebunia va trece. Să fie ca un gând pozitiv, într-un ocean negativ.

About the Author

Anca Arau
Author with 372 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

1 Comment

  • Alina March 19, 2020 08.20 am

    Toata lumea vorbeste despre cat de mult ne apropie aceasta perioada, dar mie, personal imi este parca mai greu decat imi era de obicei… Da! Am scapat activitatile de dupa scoala (dansuri si inot), dar si eu si sotul mergem la munca. Noi suntem dintr-un oras de provincie, el are carte de munca la o firma in Bucuresti, si in fiecare luni dimineata la 7 tre’ sa-l las la gara si-l recuperez vinerea dupa 6…. In tot acest timp tre’ sa ne descurcam fara el…. Fata merge seara la mama, o recuperez apoi de la locul de munca al mamei cand ies eu de la munca, si dupa ce fac mancare, curatenie si plimb catelul urmeaza verificatul temelor si recomandarile pentru acestea si urmatoarele teme pentru a doua zi. Tre’ sa fim gata pana in 9 ca la acea ora trebuie sa merg sa o iau pe mama si sa o fuc impreuna cu fata la ea acasa, doar pt a o lua de la capat a doua zi…. In general pot spune ca termin cu tot plimbatul in jut de 10 seara…. Si asta in conditiile in care am investit ceva bani in ceva ce as vrea sa incep sa fac de acasa… ca o suplimentare sau o acoperire “just in case”….

    Reply 

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Magazin online de cadouri. Pentru a fi oferite cu drag unui copil isteț, frumos, poznaș și drăgălaș, așa ca toți copiii.

Archives

Cică dacă nu ai facebook, nu exiști. Am și eu ca să ne împrietenim mai ușor