Fratele la nevoie se cunoaște, vă zic :))

Acum 2 săptămâni:

La consultul stomatologic ortodontic, medicul ortodont îi spune lui Radu:

Dintele acesta lateral nu se mișcă prea tare dar acesta e cel mai bun moment în care trebuie scos, să se alinieze cum trebuie cel definitiv…poți încerca să-l mai împingi cu limba, să mănânci alimente tari.

Săptămâna trecută:

La un alt consult stomatologic ”clasic”, medicul pedodont îi spune:

Radule, trebuie să forțăm un pic dintele ăsta să iasă dar poate cade el până la următorul consult. Ar trebui aplicată o forță, slăbim un pic rădăcina și gata cu el. Oricum mai mușcă cu poftă din măr și aia-i forța care-i trebuie.

Astăzi.

Plec la Medgdia cu copiii. Radu și Tudor și verișoara lor, E.

Buuuun. Și zic eu:

Radu, pot să pun înălțătorul tău în lateral și să pun scaunul Majestății Sale (verișoara lor), lipit de al lui Tudor.

Nuuuu, nu merge așa, păi nu-ți dai seama ce o să se certe? Cred că o să se ia și la bataie. Stau eu între ei, ca să-i potolesc.

Bineeee, chiar ai dreptate, mai bine să fii tu între ei.

Îi fixez pe toți 3 în centuri, călare peste ei, că foarte greu cu 3 ocupanți în dispozitive speciale pe bacheta din spate și Radu constată  că o să ajungă îndoit la Medgidia.

Îndoit n-a ajuns dar nici intact :)) Pentru că bune intenții, câteodată costă. 

Plecăm.

Tudor ne spune că-și dorește o baghetă fermecată (de vreo lună își dorește cu ardoare această baghetă, cred că cel puțin 21794 pe zi își exprima această dorință, că dacă ar avea o baghetă fermecată nu ar trebui să se mai spele pe mâini, că ar ruga bagheta sau că dacă ar fi avut bagheta făcea o magie și ajungea la Medgidia cât ai zice ”vrajă”). 

Ea ne spune că și-ar dori ciocolată. Dar multă de tot. Radu îi spune că vrea ciocolată pentru că îi este somn și să se culce. Ea răspunde că vorbește numai prostii Radu.

Apoi spune Tudor ceva, ea îl contrazice. Deși nu auzise ce a zis Tudor. Tudor repetă, ea nu e de acord cu ce zice el, înainte să audă ce are el de spus. Tudor se enervează. Țipă. Radu le zice să nu mai facă gălăgie că e și foarte aglomerat.

Tudor repetă încă o dată foarte tare, Ea îi spune că nu-i așa. Radu le spune să nu mai țipe.

Tudor se enervează și mai rău și să spunem că din greșeală, gesticulând, dă cu cotul în gura lui Radu. Începe să plângă, îi curge un pic de sânge din gingie. I-a dat cu cotul tare fix în dintele acela de care povesteam mai sus. Nu aveam cum să opresc mașina.

S-a mai liniștit, am fost convinsă că i-a zburat și dintele, cum a crezut și el, văzând sânge și durându-l tare dar apoi a realizat că dintele tot acolo, numai că atunci când dă cu limba îl impinge foarte muult. Dar mult. Și dacă nu îi cade până mâine dimineață, îl scoate singur, că acum se mișcă rău. Dintele pe care zicea doctorul că ar trebui aplicată o forță. Ca să-l slăbim și să cadă.

(Later Edit-  Dintele nu a mai așteptat dimineață ca să-l scoată Radu, a căzut noaptea:D)

Dacă nici fratele nu se cunoaște la nevoie….Așa sper să-și sară-n  ajutor toată viața :))


Poza e mai veche. Din cabinetul de cosmetică (i-am luat cu mine), nu de la dentist, că nu stăm așa tolăniți acolo :))

 

About the Author

Anca Arau
Author with 448 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives