Să-i pieptăn și apoi să le complimentez capul ordonat, ăsta da afront

Se zburlesc. Și ciufulesc. La propriu. Și la figurat.

Numai să le zici ce frumos sunt pieptănați, ce bine le stă părul, ce ordonat arată capul, ce frumoși sunt, că ochii li se umplu de dezgust, de zici că i-ai înjurat cel puțin, și cu ambele mâini, frenetic, își freacă părul, ciufulindu-l în toate direcțiile.

Cum să iasă așa cu părul ordonat, dat într-o parte, ce o să zică lumea?

Radu are părul scurt, nu se piaptănă decât maxim de ziua lui. Poate și de Crăciun.   Și e și mare acum, nu-l mai pieptăn eu, oricum.

El, săracul, are o altă nemulțumire legată de păr. Are părul mai deschis la culoare. Nu blond, ci doar un șaten mai deschis. Foarte nemulțumitor i se pare acest lucru. Nu știe cum de el a ieșit cu părul mai blonduț și cât o să mai dureze chestia asta, că i-am promis de câțiva ani că o să i se mai închidă și el nu vede nicio îmbunătățire, încă. 

Prin luna mai, îmi zice așa serios:

Aoleu, când mă gândesc că vine vara….

Și m-am gândit că nu o așteaptă din cauza temperaturilor ridicate, că altfel de ce nu-ți placă vara?

Mi se deschide și mai mult părul. 

Ăsta da motiv să te enerveze vara.

Tudor e mai mic dar are părul mai mare și din când chiar mai trebuie pieptănat.

Am învățat ca atunci când îl pieptăn să o fac fără să observe și în niciun caz să nu exclam că îi stă bine ori că-i frumos. Că se ciufulește instant. Și la propriu și la figurat.

Iar săptămâna trecută, pe când eram la bunici, într-o dimineața devreme, profit de faptul că Tudor, acolo, nu ajunge să se vadă în oglinda de la baie, plus că era încă somnoros și îl pieptăn încet, în timp ce-l întreb ceva despre superputerile lui Superman. Îi dau părul într-o parte. Pleacă din baie.

Când se întâlnește cu bunica, aceasta îi spune că ce bine îi stă părul, s-a minunat de el că e și îmbrăcat și pieptănat, ce matinal și rapid este. Și ce bine îi stă părul, ești așa de frumooos.

Pfoaaaai, cred că de-abia atunci s-a trezit cu adevărat.  A făcut ochii mari și a fugit la oglinda din hol, cu mâinile în cap deja, ciufulindu-l bine, aducându-l în față. Așa prost s-a simțit săracul. Umilit, așa, să îi zici că e pieptănat ordonat.

Pentru că, nici părul lor, nici ei, nu sunt frumoși ci puternici, dacă tot vrei să le faci un compliment.

Mdeeeci, sper că așa sunt toți băieții, că nu mi s-ar părea corect altfel :))

Poza-i de la moț. Și atunci i se păreau plictisitoare aceste lucruri :))

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

1 Comment

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives