Băi, dar ușor e c-UN copil!

Vă amintiți de planurile pe care vi le-ați făcut înainte de copil, da?

Pfoa, să vezi timp, nene, de-abia aștept concediu ăla prelungit, descarci vreo 100 de filme de pe toți torenții, îți comanzi de pe site-urile de specialitate cam 125 de cărți, faci tu așa o medie, că citești o carte la 3 zile, că doar copilul o să doarmă ce o să faci, 24 de luni? Dar chiar și așa pregătit cu filme și cărți, îți faci griji că nu vei ști cum să-ți umpli timpul. Știi că bebelușii, în primele luni dorm între 18 și 20 de ore. Deci mai rămân doar 4-6 ore în care ai treabă cu el….adică mai puțin decât atunci când mergeai la muncă…

Acum inspirați adânc și după aia puteți să bufniți în râs:)

Apoi minunea se întâmplă..puiul de om face ochi și-și ia viața-n piept..dă lichidul amniotic pe aerul nostru tare..(tare cum vreți voi, adică)

Acum inspirați adânc din nou și amintiți-vă realitatea!

Se pare că din alea 18 ore de somn, vreo 12, pe puțin, îți iau ție să-l adormi.

Și parcă când îl schimbi nu-i tot un zâmbet cum vezi tu în reclamele la scutece, nu chiuie și nu face bicicleta singur, așteptând nemișcat să îi aplici un scutec curat.

Și parcă nici fundul lui nu arată așa catifelat ca ăla din reclame, și nici nu are culoarea piersicii, e mai mult roșu și iritat.

La baie nu dă frumos din mâini, atât cât îi permite spațiul, cum arată reclamele de la șampon și nici nu-ți zâmbește cu ochii deschiși în timp ce-l clătești zâmbind și tu, cu un prosop aruncat pe un umăr, căci ți-e suficientă o mână.

Nu, tocmai ai aflat că o mână se transformă-n 4, ca să fie toți părinții implicați. Îi face bine copilului, nu de alta:)

Nici când are febră nu așteptă gângurind antitermicul cum te învață reclamele și nici după 15 minute de la administrare nu adoarme zâmbind până dimineața.

Adică stai acasă, ce faci toată ziua?

Nu după multă vreme constați că erai mult mai odihnită după o zi de muncă de birou, dar acum, te-ai pricopsit cu concediu prelungit, așa că treci înapoi în vacanță. Tot în vacanța ești, nu-i problema, numai că tu sperai la un 5 stele, all inclusiv și ai aterizat la 2 stele, fără plan de masă.

Planul înainte de copil era să savurezi o cafea aromată dimineața, în timp ce copilul doame în coș lângă tine, dar realitatea de după e așa. Unii fac amprente in ipsos, pe noi ne-a suprins Tudor cu niște amprente spontane în cafea:

.

Buuuun, acum sunt două variante: copilul vostru a fost bebelușul din reclame sau nu. Dacă a fost cum vedeați voi în filme iar sunt 2 variante: fie ați avut noroc cu carul, fie (și varianta asta e mai plauzibilă) ați avut așteptări scăzute.

Acum, inspirați din nou și gândiți-vă ce bebeluș de reclame a fost al doilea…exact, ei sunt similari, dar cum așteptările de data asta sunt reale, parcă e altceva…

E bine să ai așteptări scăzute, nu vei fi dezamăgit. Adică așa, cum m-a învățat Radu:)

Și cum a fost prima zi de grădiniță? Cred ca s-au făcut mari și colegii tai! Acum te înțelegi cu ei ca și cum ai vorbi cu niște adulți.
A da, pai si M. doar m-a scuipat o dată la bucătărie. Atât. Și F. azi trecea pe lângă noi, fără sa ne bată..doar trecea așa, răspunde bucuros Radu.
Păi vezi, s-a făcut și el mare! adaug eu
Sau că era prima zi!!! încheie discuția Radu.

Dar ce nu știu cei cu un copil e că, chiar poți avea parte de o vacanță de 5 stele all inclusive: tot ce trebuie să faci e să faci al doilea copil. Stați așa că asta nu e de ajuns, dacă l-ați făcut deja știți că unde crește unul, nu crește și al doilea….condiția ca să ajungeți la 5 stele e ca primul să nu fie acasă, fie că e vorba că e plecat în tabară, la bunici, dar, musai undeva, unde să-i placă lui și să nu scăpați de el până nu-l trimiteți acolo. Să fie alegerea lui expresă să plece de acasă câteva zile, și să aibă unde se duce bineînțeles:))

Cazul nostru, Radu a plecat la bunici marți, noi urmând să ajungem vineri…deci 3 zile și 3 nopți de viața-n 3.

Băi, dar ușor e c-un copil!

Și rămași cu un copil, am avut timp, pentru toate cele de le aveam în minte pe vremea când aveam un singur copil. Să fim 2 la 1 păi e infinit mai bine decât 2 la 2:)

Adică stai așa, să nu auzi, non-stop mami decât dintr-o gură, păi asta e ca un masaj la tălpi bonus, în vacanța all inclusive

Tudoooor, nu mai striga tot timpul la mami. Ai răbdare și tu!! Ia mai bine, hai să ne numărămnoi doi. 1, 2, da, deci noi suntem doi, corect? Și mami e una, da! Și acum am eu nevoie de ea. Maaaamiii!!!

Așa i se adresa Radu lui Tudor, pe un ton certăreț, cu foarte puțin timp în urmă.

Și, când din doi rămâne unul este mai mult decât orice liniște.

Liniște, liniște, liniște și mami dintr-o singură direcție și baie la un sigur copil și pregătit masă pentru un singur copil, pregătit de somn un singur suflet. Floare la ureche, atâta timp pentru mine nu am am avut de vreo 6 ani:) În astea 3 zile am văzut și filme în doi, am ieșit, am citit…Așa de ușor mi se pare cu un singur copil, la doi aduți:)

Dar ți se pare, nu țipă nimeni, eu sunt leu, Tudor este puiul de leu și ne pregătim de vânătoare, noi suntem lei, tu ești gazelă, mami, dacă vrem te mâncăm acum

Dacă la primul copil faci comparație cu viața de dinainte de copil, iar schimbările sunt importante, la al doilea copil, faci comparație cu viața cu un copil, iar schimbările sunt insesizabile din acest punct de vedere, sesizabile pe alte planuri.

Pe scurt e mai greu să ieși din casă. P.U.N.C.T. – de la mersul cu mașina, la făcutul bagajelor pentru deplasări mai lungi, de la alegerea vacanței la vacanța propriu-zisă.

Nu că în casă nu ar fi schimbări sesizabile, în general gălăgie multă, combinată cu tabieturi și rutina proprie pentru fiecare copil din dotare.

Gălăgie ca-n junglă la noi

Dar când din doi copii, rămâi acasă cu unul singur, apăi asta da schimbare! Constați că viața ta cu un bebeluș poate fi exact ca în filme:)

În sfârșit te poți bucura de vacanța de 5 stele bine meritată și plătită cu vârf și îndesat.

Părinți cu doi copii, nu aveți același sentiment? De cei cu mai mulți de doi nu mai zic nimic, cred că atunci când rămân acasă doar cu un copil se simt ca în vacanța de 7 stele, deși au plătit doar pentru 5 stele.

Da, e mai ușor cu un copil, dar infinit mai bine cu doi. Asta nu mă râzgândesc în veci. Eu am zis:

Cel mai bun motiv pentru al doilea copil este faptul că există primul!

Sharing is caring!

Sursa foto: arhiva personală

About the Author

Anca Arau
Author with 443 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

3 Comments

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives