Oare câte începuturi încap într-un suflet de mamă?

Oare pe umărul cui își va găsi alinare la noua creșă?

Oare cine îi va lega șireturile la grădiniță? 

Oare cine o să-l facă să râdă azi? Cine îi va zâmbi? Cine-l va liniști?

Oare va mânca azi?

Oare va râde?

Oare va dormi?

Oare se va juca?

Oare se va supăra? Oare cum e doamna învățătoare? Dar colegii? Oare îi va plăcea la școală? Își va face prieteni? O să meargă cu drag la școală?

Oare câte începuturi încap într-un suflet de mamă?

Câte întrebări la ceas de noapte?

Câte vise ori coșmaruri?

Fără număr, din toate, cred :))

Așa că la fiecare început de ciclu mai ales, deși de fapt, mai bine, la orice început de an, le doresc copiilor dumneavoastră ceea ce le doresc și alor mei:

Să fie îndrumați de un campion

Cât de puternică ar putea fi lumea dacă am avea copii cărora nu le fie frică să își asume riscuri, cărora nu le e frică să gândească și care ar avea un campion?

Fiecare copil merită un campion, un adult care nu o să renunțe niciodată la el, care înțelege puterea legăturilor interpersonale și insistă ca el să fie cât de bun poate să fie.

Să fie oare o slujbă grea? Poți fi sigur de asta. Dar nu este imposibilă. O putem face. Suntem profesori. Ne-am născut să schimbăm vieți!

Așa își încheie Rita Pierson, profesoară de peste 40 de ani, celebrul discurs TED, discurs ce are milioane de vizionări, mii de distribuiri, este tradus în zeci de limbi, este apreciat și probabil vă este și foarte cunoscut. Îl las și aici, integral dacă vreți să-l (re)vedeți!

Cu toții am fost influențați de un profesor ori un adult. Și copiii noștri, la rândul lor vor fi influențați, cel mai probabil de un profesor, și ne dorim, desigur, să fie influențat pozitiv, de asta acum ne ghidăm după principiul ”o educație solidă nu are loc fără o relație solidă”

De asta este atât de important ca ai noștri copii să aibă la catedră un campion, un adult care să nu renunțe la ei.

Să aibă la catedră un campion. Un adult care să creadă în ei orice ar fi, un adult care să-i aprecieze, care să nu le frângă aripile în zbor, care să vegheze asupra lor, care să îi îndemne să țintească sus, să îi încurajeze când greșesc și să-i îndrume când se abat de la drum.

De asta, noi, părinții le suntem atât de recunoscători, dascălilor care știu că fiecare copil merită un campion și, prin urmare își doresc și sunt campioni pentru copiii noștri.

Mult succes și copiilor și părinților! Să fie un început cu bine!

Sursa foto: Photo by FreePik

About the Author

Anca Arau
Author with 444 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives