Indiciu: Mi-am așteptat soțul timp de 20 de ani. Eu sunt…

Nu eu, că eu îmi cunosc soțul de la 7 ani. Nicio așteptare pentru mine, ba dimpotrivă:))

…Eu sunt Penelopa. Care spune așa:

De câte ori nu am văzut golindu-se clepsidra mea- strămoșul ceasurilor voastre- așteptând întoarcerea lui Ulise? Oare există ceva mai puternic pentru verificarea fidelității a doi soți?  Răbdare îmi spun, și curaj…Într-o bună zi, soțul meu rătăcitor se va întoarce….

Cred că și voi, la fel ca noi, ați citit cu bucurie și entuziasm când erați copii ”Legendele Olimpului”.

 

Ce fascinați eram, mai știti?

 

Soțul meu știe cu lux de amănunte și acum, toți zeii, toate zeițele, toate puterile lor, ce făceau, cu cine trăiau, ce copii aveau, ce au făcut în viață, de ce au murit.

Eu am memoria ceva mai scurtă, ba îi mai și încurc, câteodată, pe cei din mitologia greacă cu cei din romană. Iar soțul meu, atotștiutorul din casă în ale mitologiei le tot povestește copiilor de zeii din mitologia greacă și romană și îl bate pe Radu la cap să citească ”Legendele Olimpului”, că nu știe ce pierde.

 

Am cumpărat niște cărți cu Zeii din mitologia greacă, dar nu a mers lectura. Și, cum tatăl lor consideră că degeaba te faci mare dacă nu știi cine e Zeus, ce a făcut Afrodita și câte a îndurat Ulise, așa că…..am găsit un joc. L-am comandat, l-am luat cu noi în vacanță, l-am jucat în mașină.

CINE este? CE este? Zei și eroi din Mitologia greacă.

 

Și așa, am pornit să descoperim zeii și eroinele pe potecile Greciei Antice și pe valurile stăpânite de Poseidon. Destinația noastră de vacanță era chiar Grecia, iar waze-ul până în Sithonia ne arată 12 ore. O grămadă de timp să înveți despre toți zeii și toate zeițele.

 

Așa am zis noi. Copiii- PRAF:))) Vă povestesc imediat.

 

Jocul conține 30 de jetoane față/ verso cu trei niveluri de dificultate. Scopul jocului este acela de a ghici cât mai multe personaje.

Noi am jucat fără timp, fără alte reguli, fără mimă, doar să ghicim personajul, după indicii sau descriere.

La desert, aș înghiți cu plăcere vreo 14 tineri. Eu sunt….

…..Minotaurul. Și apoi citeam ce este cu această creatură monstruoasă cu cap de om și corp de taur.

Fiul meu se numește Temelac. Eu sunt…

….Odiseu. Sunt cunoscut și sub numele de Ulise.

N-ar fi trebuit să mă întorc. Eu sunt…

…..Orfeu. Când degetele mi se plimbă pe lira cu nouă corzi, toate vietățile își țin răsuflarea pentru a mă asculta.

Cel care va îndrăzni să se îndrăgostească de mine va fi transformat în cerb. Eu sunt….

….Artemis. Fiică a lui Zeus, și soră geamană a lui Apolo, sunt la fel de frumoasă ca fratele meu, la fel de pricepută la tir, la fel de întreprinzătoare, dar mai puțin prietenoasă.

Eu sunt soția foarte geloasă a unui zeu foarte puternic. Eu sunt….

….Hera. Zeiță a fecundității (am drept emblemă rodia) și a maternității, nu sunt totuși un model de înțelegere conjugală, Aventurile amoroase ale lui Zeus îmi provoacă o gelozie permanentă, iar eu nu sunt genul femeii care suferă în tăcere.

Eu am un cod de extra-reducere de 25% care se aplică la coșul final (pe lângă celelalte reduceri existente), pentru orice achiziție pe site-ul DPH. Eu sunt…..

….Anca. Asta ca să închei într-un spirit de glumă :)) Dar, serios, vorbind dacă aveți nevoie de cărți ori jocuri pentru vacanță- puteți folosi și codul acesta pentru o extra-reducere.  Codul este ANCAARAU.

 

De fapt, nu, nu închei încă până nu zic de ce sunt praf copiii. În afară de Zeus nu știu pe nimeni. A, ba da, și-au amintit și de Afrodita. Și, desigur, de Spiderman, Superman, Black Panther, Iron Man, Doctor Strange, că acolo puteri miraculoase, nu în Grecia Antică. 

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives