Așa mamă vreau să fiu pentru copiii mei, cum e ursul pentru Masha :))

El este idealul meu în parenting, vă zic! Ce cărți, ce sfaturi, ce mame cu de toate! Eu ca Ursul vreau să fiu.
 0
Cu câtă răbdare îi explică el de un milion de ori Mashei, cum se cântă la pian. Și ea face tot pe de-a îndoaselea, de parcă i-ar face în ciudă.
0
Și el îi mai explică, o dată și-ncă o dată. Și încă o dată. Și încă o dată.
0
Ea nu înțelege și nu ascultă. El nu țipă. Nici măcăr nu ridică vocea.
0
Își muscă buzele de nervi și frustrare, dar îi zâmbește și-i mai arată o dată. Parenting cu blândețe, cum ar veni:))
 
 
 
 
Cum îi face 25 de dușuri în ziua aceea, când se bălăcea în noroi și îi spală hainele tot de atâtea ori. Și nu ridică vocea la ea, și nu îi spune că e obraznică.
0
Deși este exasperat și obosit de la atâta spălat la mână, dar o lasă să se joace. Și o spală de câte ori e nevoie.
 
 
Cum vrea să țipe la ea, când ea nu-l ascultă dar își mușcă buzele și-și înghite cuvintele. O ia în brațe și vorbește cu ea, de la egal la egal și îi explică cu răbdare și înțelepciune. Și apoi îi repetă iar.
 
 
 
Cum găsește el varianta perfectă de a transforma competiția dintre cei doi copii- Masha și Ursulețul mic, venit în vizită, în ceva constructiv. Și se întrec la vopsit gardul și măturat casa și apoi ajung să facă și echipă.
0
Cum gătește el cu cei doi mici plăcinte, deși fac haos în bucătăria lui. Se ceartă și se întrec și toată făina ajunge jos. Dar îi lasă și nu-i ceartă. Nu-i pedepsește și nu-i trimite în camera lor.
0
Cum vrea timp pentru el și e așa bucuros când e liniște în casă, își ia o carte și-și face un ceai fierbinte. Zâmbește și se așază confortabil pe fotoliul moale. Și fix când deschide cartea, țipă Masha, face vreo nebunie, sparge vreun borcan sau trântește televizorul.
0
 
Iar el oftează blând, închide cartea necitită și se îndreaptă spre ea.
 
Numa’ zic:
 
Când simțiți că nu mai puteți, că prea țipă și haos fac copiii, inspirați adânc și gândiți-vă la URS. Dacă el poate, mai putem și noi puțin.
 
Când copilul nu învață atât de repede pe cât ne-am dori să cânte la pian sau să rezolve integrale, inspirați adânc și gândiți-vă la URS, cu cât calm și răbdare explică el de 15879278 ori.
 
Când, în joacă, murdăresc un perete ori sparg vreun bibelou, respirați, inspirați și gândiți-vă la URS. Dacă el nu țipă, putem și noi să ne păstrăm calmul.
 
Când temele sunt nefăcute, casa dezordonată, mâncarea nepreparată, baia nefăcută,  hainele necălcate, povestea necitită, patul nefăcut, prietenii nesunați, vinul nebăut, casa neaspirată, iarba netăiată, praful neșters, jocul nejucat, ora de somn depășită- nu intrați în panică- inspirați, respirați și gândiți-vă la URS, care-i părinte singur, și nu pentru orice copil, ci pentru năzdrăvana de Masha.
0
Deci, în încheiere, eu atât mai zic:
 
EU, AȘA MAMA VREAU SĂ FIU PENTRU COPIII MEI, CUM E  URSUL PENTRU MASHA:))
 

 
Sursa foto: Photo by Photo by Mick Haupt on Unsplash

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives