Serialele-n 2, parte din rutina mea, pe care le voi asocia, mereu, cu momente de bine. Și cu copiii mai mici sau mai mari.

Cu siguranță, toți părinții învață la un moment dat, mai greu sau mai ușor, cât de importantă este rutina pentru bebelușul lor.

Învață că un copil se odihnește mai bine, este mai vesel și mai bine bine dispus dacă are un program bine stabilit.

Părinții, mai obosiți sau mai odihniți, învață până la urmă, cât de important este, pentru liniștea casei, să respecte o oră de culcare și un ritual de seară. 

Baie, masaj, cântecele și somn sau de la caz la caz, căci ”câte bordeie, atâtea obiceie”, dar rutină să fie. 

Copilul este mult mai puțin agitat și mai cooperant, având un ritual ”monoton” zilnic, pentru că se simte în siguranță, anticipând ce va urma.

Nu este niciun  secret pentru nimeni că bebelușii au nevoie de monotonie. Au nevoie de rutină. Au nevoie să știe ce va urma.

Eeeeei, dar ce credeți?

În toți anii ăștia opt, ce au trecut de când avem copii,  eu am învățat despre mine că și mie îmi place rutina și monotonia, întocmai ca unui bebeluș. Ca să mă odihnesc bine, și eu am nevoie să știu ce va urma.

 

Am nevoie de seri liniștite, mai mult decât de somnul în sine.

 

Și pentru că, așa cum toate ”manualele de parenting” ne învață cât de important este să ne conectăm cu copilul (respectiv să petrecem timp de calitate, 1 la 1, în care să fim prezenți 100% etc), și pentru că toate comportamentele lui necorespunzătoare au la bază lipsa acestei conectări, la fel de important mi se pare mie să ne (re)conectăm, în fiecare seară și cu partenerul, să petrecem timp în doi, 30 minute, o oră 2 sau 3.

 

Eeeei, și noi ne-am găsit această rutină și liniște și conectare, în serile ”zilnice” ca să zic așa. După ce culcăm copiii, până le culcăm noi. Iar rutina noastră, cel mai des a implicat un serial pe care-l urmărim împreună, nu mai mult de 50 minute, în fiecare seară sau cât de des se poate.

Eu ies din camera copiilor, până în ora 21, duș fac înainte să-l adorm pe Tudor iar Radu adoarme singur, de multe ori după ce ies eu de la ei (copiii noștri nu mai dorm la prânz de la 3 ani, dimineața se trezesc înainte de 7, din acest motiv încheiem serile devreme)

 

Și de la 21,30 până la 22,30 ne uităm la un serial, împreună iar de culcat ne culcăm spre 12.

Și aici voiam să ajung, la serialele pe care le urmărim împreună, de cel puțin 3-4 ori pe săptămână.

Serialele mai bune sau mai proaste sunt parte din rutina mea și le voi asocia tot timpul cu momente de bine. Plăcute. Seara este momentul meu preferat de liniște, dintotdeauna. Și ele îmi vor aminti de copiii noștri, bebeluși, toddleri, preșcolari sau școlari.

”Boardwalk Empire” o să-mi amintească tot timpul de Radu bebeluș. A fost primul serial pe care l-am urmărit, împreună, după ce am devenit părinți. Mi-e atât de drag să-mi amintesc de el, deși este un serial destul de sângeros, eu îmi amintesc de el cu gura până la urechi. Ne uitam la el, în timp ce noi luăm cina, după ce îl culcam pe Radu, până la prima lui trezire.

Mike și Molly și Anger Management, de Tudor bebeluș.

King of Queens, Two and a half man, Big Bang Theory și Modern Family de viața cu doi copii mici, când ne așezam pe canapea, la ore variabile, într-o seară la ora 22, în alta la 21, ori la 23 și urmăream, împreună ce se nimerea pe Comedy Central.

Breaking Bad o să-mi amintească de perioada când Tudor doar ce împlinise 2 ani. Știu exact asta, pentru că a fost primul serial pe care l-am urmărit după ce concediul de creștere copil a luat sfârșit. Mi l-a recomandat o colegă, în primele zile de muncă, țin perfect minte și acum 🙂 Breaking Bad și Ozarks, vizionate chiar în această, ordine, unul după altul.

Frankie and Grace, de acest februarie și martie iar Metoda Kominsky . de o serile unei săptămâni ori 2 dintr-un aprilie în care nu aveam voie să ieșim din casă.

Ozarks seria 3 îmi amintește de momentul de față 🙂

Actualizez lista aceasta mereu și când or pleca la facultate, le reluăm, nostalgici 🙂

Iar Seinfeld, Everybody loves Raymond și mai ales Friends îmi amintesc de viața dinainte de copii. Acestea 3 sunt singurele seriale, pe care le putem urmări la nesfârșit. Sunt nemuritoare pentru noi 🙂

A, și Sex and the City dar ăsta mai mult e nemuritor pentru mine :)) 


 

About the Author

Anca Arau
Author with 404 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Magazin online de cadouri. Pentru a fi oferite cu drag unui copil isteț, frumos, poznaș și drăgălaș, așa ca toți copiii.

Archives

Mulțumesc și mulțumesc