Ca să arăți bine “trebuie să ai cu 10 kilograme mai puțin decât înălțimea”

Mă rog, ați înțeles voi, că sigur așa se zicea și pe la voi:)) Adică cum că cifra kilogramelor trebuie să fie cu 10 mai mică decât ce e după virgulă la înălțime. Dacă ai 1,60 cm, ca să arați bine trebuie să cântărești 50 de kilograme. Sau hainele să aibă măsura Xs sau maxim S. CA SĂ ARĂȚI BINE. Ce de…etichete, vorba aceea:))!

Nu mă pricep în zona asta, nu țin și, mai ales, nu cred în diete drastice, nu practic sport zilnic, dar dintotdeauna mi-am zis că nu există un număr (și atât) de kilograme perfecte pentru fiecare persoană.

Logica îmi spune că greutatea trebuie să țină de vârstă, masă musculară, compoziție corporală. De CUM SE VEDE cu ochiul liber că arăți. Că o persoană care poartă M sau L, dar face sport, are corpul tonifiat și râde cu gura până la urechi:) arată mult mai bine decât multe alte fete slabe. În fine, că deviez. Și despre diete, dar mai ales, stil de viață voiam să vorbesc.

Despre cum succesul unui program de slăbit nu ar trebui să se măsoare în kilograme multe și spectaculoase pierdute în prima lună, ci în schimbarea stilului de viață, despre greutate optimă (ca să arătăm bine:))), dar pe termen lung, nu până la Revelion ca să ne încapă rochia cu paiete argintii.

Hai că nu am mai scris de multă vreme despre asta:)) între timp au crescut și copiii, aș putea să țin și eu diete, că nu mai am scuza copiilor mici- mă rog, nu sunt sigură că aș putea, dar să zicem.

Să ții cură de slăbire este greu oricum, dar să fii mamă și să ții dietă mi se pare ceva inimaginabil

Mi-a zis mie foarte de curând un șofer de bolt că “știți care e cea mai mare problemă a românilor? Perseverența, da, asta ne lipsește. Să vedeți acum câtă lume iese la sport în ianuarie și câți mai sunt în martie”.

Bine, noi vorbeam despre cu totul altceva, despre reprofilare profesională, despre schimbarea unor mentalități, despre cum ne complacem într-o anumită situație, de frica de necunoscut (ca să fiu sinceră, eu doar ascultam, domnul vorbea, dar vorbea frumos și din propria experiență, că după 25 ani pe șantier, făcuse multe schimbări recent)

Deci, to sum up, la rubrica “Afaceri românești“, voiam să vă povestesc despre o platformă de e-health, IKANOS se numește, dezvoltată de doi antreprenori din Timișoara, cu deja câteva mii de clienți care au slăbit sănătos și, mai ales, au rămas acolo și după 6 luni, 1 an sau 2.

Să vă uitați cum arată un program de slăbit sustenabil care în 16 săptămâni te poate face să ARĂȚI BINE, că tot am început în nota asta, cu ce înseamnă să arăți bine și să te simți bine.

Să citiți cum abordează slăbitului, cum îmbină componenta emoțională cu cea educațională.

Astfel, ajungem să ne înțelegem corpul, mintea, emoțiile, limitările și învățăm bazele unei alimentații corecte și sănătoase.

Scriu acum, să știți dacă aveți nevoie, că vine acuși ianuarie, iar studiile spun că în topul celor mai comune rezoluții de anul nou, “să slăbesc” e acolo în frunte. 

Deci, dacă vreți să slăbiți nu vă înfometați, nu vă propuneți ținte de astea nerealiste și nesănătoase, vorbiți cu un nutriționist, faceți mișcare, citiți, zâmbiți – astea sunt sfaturile care îmi plac mie:))

Iar dacă auziți pe cineva că “se laudă” (să vorbesc și eu cum vorbesc copiii) că a slăbit 20 de kilograme într-o lună, să-i spuneți doar: “Să fii sănătos”

Creează obiceiuri sănătoase

Ce este?

Ikanos este o metodă completă care îmbină componenta emoțională cu cea educațională. Astfel, ajungem să ne înțelegem corpul, mintea, emoțiile, limitările și învățăm bazele unei alimentații corecte și sănătoase. Pierdem în greutate printr-un proces blând, sustenabil, cu toată libertatea de care avem nevoie. În ritmul nostru, dictat de voința noastră și de metabolismul nostru.

Cum funcționează?​

Totul începe cu un test gratuit, care ne spune mai multe despre relația cu mâncarea și diete, despre emoții și prezintă o imagine a stilului de viață. În prima parte a programului vei avea acces la informații și studii de nutriție și alimentație corectă, cu susținerea și prezența unui specialist în domeniu. Totul se desfășoară online, în aplicație, iar coach-ul tău va fi la un click distanță.

Scopul?

Dezvoltarea unei relații sănătoase cu mâncarea și să ajungi să controlezi emoțiile care țin de ea. O stare de echilibru între corp și minte. Pentru că fiecare din noi are un ritm diferit, metabolism diferit și poveri emoționale diferite. Tocmai de aceea,  tot procesul trebuie privit cu răbdare și blândețe și  compasiune față de minte și corp.

 

Intrați pe site (e foarte documentat, completat, de vizitat și dacă nu vreți să slăbiți), întrebați în stânga și în dreapta dacă au folosit IKANOS (că e posibil să da, există de mai bine de 2 ani), dacă au fost mulțumiți, dacă s-au menținut, dacă au dobândit obiceiuri sănătoase, țineți minte și dacă vreodată aveți nevoie…..ați făcut bine că ați deschis acest articol:)

Aaaa, mi-a mai plăcut ceva și gata, mă duc să-mi fierb un vin:))).

Ce înseamnă IKANOS

Ikanos = Capabil să faci ce ți-ai propus

Ikanos = Cu toate resursele la tine însuți, înzestrat natural

Ikanos înseamnă că îți ești suficient, că poți, deși poate tu nu știi că poți.

 

​Nice, ce încheiere frumoasă mi-am găsit! We can do it! Cheers! 

Sursa foto cover: Unsplash

 

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives