#MamaTimeOut: Ritualuri de îngrijire

Mama time out, că acest articol nu este despre copii:D Ci despre cum ne răsfățăm pielea, părul, despre mici ritualuri care ne bucură, ne relaxează și ce mai vreți voi.

Ia, că vă întreb, ce ritual de îngrijire aveți voi?

Că eu în afară de demachiat seara, cremă de soare ziua și vopsit la 3 luni, nu prea am. Ce măști, ce uleiuri, ce creme hidratante, ce tratamente speciale.

Daaaaaaaar, toate au un început. Iar pentru mine, 40 de ani e acel început:)))) Nu-mi fac eu o rutină de îngrijire a tenului? Și mă duc și la sală, și la masaj, și la cosmetică, și toate, până începe școala, că după aia mă duc la fotbal, baschet, engleză germană, în parc, la zile de naștere de 8 ani, de astea:)))

Ia fiți atente aici, dacă vreți și voi să vă îngrijiți pielea și părul. Via Niavis.

7 produse naturale cu beneficii uimitoare pentru piele și păr

Uleiul de cocos. Cunoscut pentru proprietățile sale hidratante și hrănitoare, uleiul de cocos este un ingredient esențial în rutina de îngrijire a pielii și a părului. Datorită conținutului său ridicat de acizi grași, acest ulei este excelent pentru hidratarea intensă a pielii, lăsând-o catifelată și elastică. De asemenea, are proprietăți antimicrobiene, antiinflamatorii și antioxidante, care contribuie la protejarea pielii împotriva radicalilor liberi și a efectelor nocive ale mediului.

Uleiul de jojoba. Uleiul de jojoba este renumit pentru similitudinea sa cu sebumul natural produs de pielea umană. Această caracteristică îl face un excelent agent de hidratare și regenerare a pielii. Uleiul de jojoba penetrează în straturile profunde ale pielii, menținându-i hidratarea și contribuind la echilibrarea secreției de sebum.

Uleiul de avocado. Cu conținutul său bogat de acizi grași esențiali și vitamine, uleiul de avocado este o alegere tot mai populară pentru îngrijirea pielii și părului. Acest ulei hrănește în profunzime pielea și o face mai elastică, contribuind la menținerea aspectului tânăr și sănătos.

Uleiul de argan. Uleiul de argan este recunoscut pentru capacitățile sale puternice de hidratare. Conține acizi grași esențiali care ajută la menținerea nivelului optim de hidratare a pielii. Prin aplicarea uleiului de argan, pielea este hrănită și hidratată în profunzime, oferindu-i un aspect catifelat și neted.

Vitaminele A și E: Vitamina A și Vitamina E sunt antioxidanți puternici care au efecte benefice asupra sănătății și frumuseții pielii. Dacă vitamina A stimulează producția de colagen, ajutând la menținerea elasticității pielii și la reducerea ridurilor, vitamina E are proprietăți hidratante și antioxidante, care protejează pielea de radicalii liberi și de efectele dăunătoare ale expunerii la soare.

Apa de trandafiri. Obținută prin distilarea petalelor de trandafir, apa de trandafiri are multiple beneficii pentru piele. Acest ingredient natural are proprietăți calmante și antiinflamatorii, care ajută la reducerea roșeții și calmează pielea iritată. De asemenea, hidratează pielea, echilibrează pH-ul și îi conferă un aspect luminos și sănătos.

 

Gata, acum că știu cum ce produse aș putea folosi, mă duc să cumpăr….rechizite.

About the Author

Anca Arau
Author with 443 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives