Muzeul impresionant care găzduiește multiple recorduri Guinness ascuns pe o stradă pe la Unirii

Acum vreo 2 săptămâni mi-a scris Ana de la Urban Mom, că așa o am în telefon, deși o cunosc din cu totul alte contexte :)) dacă vreau să vizitez un muzeu, că a rămas super impresionată. Că se numește “Muzeul Recordurilor”, este pe la Unirii, nu este deschis publicului larg, se fac doar tururi organizate, pe bază de programare. Și se face un tur pe 26 noiembrie.

Ce zici? Vă trec pe listă? 

Sigur că da.

Nu am citit nimic, nu m-am uitat unde e, nimic, nimic. Îmi închipuiam o cameră așa, cu vreo minge de oină mai mare:)) și alte câteva obiecte.

Sâmbătă dimineață, pe 26, mă urc cu Radu în mașină, mă uit de adresă: Strada Parfumului 25.

Ajungem.

Din exterior Muzeul Recordurilor Românești nu este semnalizat, doar din curte este vizibilă sigla muzeului. Pentru că, repet vizitele se fac organizat, numai pe bază de programări.

Clădirea muzeului, situată pe strada Parfumului 25 din București, are 6 niveluri (sper că numărat bine) și sunt  absolut ticsite de zeci de mii de obiecte, frumos expuse. Am rămas super uimită.

Trivete, aparate foto vechi, aparate foto vechi, aparate de radio, gramofoane, fonografe, mașini de scris, telefoane, microscoape, samovare, mașini de cusut, lămpi, fiare de călcat, timbre, tirbușoane- zeci de mii din fiecare.

De exemplu, colecția colecția de tirbușoane a intrat în Cartea Recordurilor cu 23.965 bucăți, iar colecția de trivete (suportul pentru obiecte fierbinți) cu 10.290 bucăți. Bine nu le-am numărat, dar așa, din ochi, atâtea păreau:)

 

 

 

Museum of Romanian Records – un muzeu absolut inedit, impresionant, un reper pentru București, o atracție pentru turiști- o instituție privată care deține multiple recorduri Guiness (nu am reținut numărul), care a pornit de la inițiativa colecționarului Ion Chirescu, de profesie arhitect (o să mă interesez de istoria familiei Chirescu și fac un update la articol:D) 

 

 

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives