Medgidia, orașul meu de atunci, de acum, dintotdeauna

Mami, iti place ce am desenat?

Mnnda, sigur!

Dar nu ai vrea să te gândești să desenezi ceva care să reprezinte ceva? De exemplu o mașină sau o casă, niște copii.

Păi da, dar mie îmi place să fac steaguri. Uite, dacă Medgidia ar fi o țară și ar avea, deci, steag, ăsta ar fi steagul ei: albastru, verde, maro. Știi de ce? Adică cerul, iarba și pământul, mai ales noaptea.

4 ani și jumătate avea Radu, după cum se poate observa și din talentul de pictor. Ok, pictează ca un copil mic, aici nu e niciun dubiu, dar răspunsul lui m-a redus la tăcere.
Ah, atât de simplu și frumos! Asta înseamnă pentru el Medgidia! Înseamnă liniște, bunătate, joacă, bunici și multe dulciuri.
 
Daaa, are dreptate, Radu, asta înseamnă Medgidia și pentru mine, în primul rând liniște, numai că, până să-l aud pe el nu m-am gândit niciodată.  Ce înțelepți sunt copiii! 
Înseamnă liniște și relaxare, pentru că am plecat de acasă de 15 ani.
Am dat orașul meu natal pe capitală, iar stresul, munca, oboseala și rutina vieții le leg de București, Medgidia fiind acum un fel de citybreak de 2 zile sau, când am mai mult noroc, o vacanță de o săptămână.
Oriunde mă va duce viața, Medgidia va fi parte din mine, va fi parte din soțul meu, născut și crescut tot 19 ani, în Medgidia, va fi parte din copiii noștri, pentru că, aici este casa celor 4 bunici ai lor.
Vom tresări toți 4, de câte ori vom auzi menționat, de bine sau de rău, numele Medgidia.
 
Desigur, pentru mine și soțul meu, Medgidia are și alte semnificații decât pentru Radu și Tudor.
Medgidia înseamna în primul rând locul unde ne-am cunoscut, respectiv strada Theodor Aman, nr 44, ‘Școala Generală nr. 3’, locul unde am legat prietenii pe viață.
 
Înseamnă Liceul Nicolae Bălcescu, prima clasă de la parter, unde ne-am continuat prieteniile. Și, pentru că în clasă ne exprimam simpatiile mai greu, ne-am găsit un loc drag și intim, ‘Green’, unde mai săream peste vreo oră de fizică sau chimie, trăgând de un ceai de 2000 lei.
 
Înseamnă ‘Pătrat’, unde ne-am petrecut atâtea sâmbete vesele și ‘Teacher’s’ unde petreceam mai ales vinerea. Vineri seară dansam, după ce joi tot aici, vedeam vreun film, aruncați pe canapelele cele albastre.
Am dansat, am râs și mai ales am chefuit la ’11 trepte’, locația noastră de majorate.
 
Ne-am împărtășit secrete, aspirații și am pus țara la cale ‘La Cais’ sau la ‘Gove’.
Medgidia înseamnă și ‘Pub Galaxi’, desigur, pentru că ne-am emancipat și după ce terminam de spus povești la Pătrat, ajungeam la club, ca tot adolescentul devenit major..sau nu.
 
Medgidia înseamnă ‘parcul din centru’, unde ne-am petrecut zilnic zilele de vacantă de vară, ‘faleza’ unde ne plimbam și ‘Delfin’, unde ne energizam.
Medgdia înseamnă și ‘biserica din centru‘, ce credeați? Unde mergeam în fiecare an să luăm lumină, ca apoi să avem motiv să ne încălzim, creștini și musulmani la un loc, cu un ceai la ‘Tanța și Costel’.

Medgidia înseamnă locul unde am cunoscut cei mai frumosi oameni, prietenii mei de suflet și-n prezent.

Înseamnă părinții, doamna învățătoare, doamna dirigintă si profesorii care m-au făcut OM MARE.

Înseamnă izvor nesecat de amintiri, zâmbete, emoție și nostalgie.

Medgidia înseamnă ACASĂ.

About the Author

Anca Arau
Author with 448 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

7 Comments

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives