Zidurile care spun: Curaj, copile, o să te faci bine, cât ai spune ”superkid”!

Cum, care ziduri?

Alea de bine, pictate prin implicarea și efortul a două asociații non-guvernamentate minunate (Asociația Zi de Bine și Asociația EDIT),  ziduri care au ieșit uimitoare datorită talentului extraordinar al băieților de Sweet Damage Crew și care nu ar fi fost deloc fără susținerea financiară a celor care au donat pentru această cauză, de la oamenii excepționali care au donat pentru #ZiDdeBine, până la companiile care au susținut această cauză (Kaufland Romania – cu ajutorul cărora s-a putut finaliza cu brio campania lunii iunie, LifeBox care au avut grijă ca artiștii să fie bine hrăniți și energizați, Vimuro Paints care au ajutat să pictăm cu vopseluri care reduc poluarea din atmosferă și Italia Star, care au ridicat cu liftul artiștii, sus, sus de tot, că e vorba de picturi mari, vorb-aia.


Așadar, s-au luat 2 ziduri. Gri, cenușii, ca oricare altele din București.

Apoi ele au primit haine noi și au devenit #ZidDeBine și sunt mândre-n toate cele, cum e fecioara între sfinți și luna între stele.

Pentru că, sunt primele. Primele din România care să găzduiască o pictură murală în curtea unui spital pediatric.

Primul a fost un zid al Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu, unde a poposit un #SuperKid, un copil ca oricare altul, însă cu mască și mantie de erou, care să le insufle copiilor internați curajul de visa la zile mai bune. Să le inspire forță să se facă bine numaidecât. Pentru că, doar ei sunt niște supercopii. Curajoși, voioși și foarte curând sănătoși.

S-au obținut avize, s-au strâns bani, s-au înfruntat ploi, s-au montat schele, și cu multă inspirație, a fost gata primul #ZidDeBine.

Și această superechipă a muncit mult, cu un unic gând: să schimbe lumea peste noapte. Și au reușit.

 

 

Și apoi, s-a luat un copil și s-a întrebat ce părere are. Că, până la urmă copiii sunt cei mai sinceri critici.

David, vrei să-i spui ceva eroului?
Da! Să nu alerge prea repede!
De ce?
Pentru că eu am alergat prea repede și am căzut! Super-eroii nu cad!
Știi care e secretul?! Super-eroii se ridică! Astăzi ești și tu Super-erou!
Super-eroul David?
Daaa!

Și atunci, superechipa de mai sus, a răsuflat ușurată.

Muralul le va aduce zâmbete, povești, magie și bine, copiilor internați acolo. Să uite măcar un pic de durere. Să-și găsească superputerea de a se face repede bine și a pleca acasa.

**Copil„Prima dată când am intrat aici mi-a fost foarte frică, dar după ce l-am văzut pe el m-am mai liniștit.”

Copil„Cred că are super puterea minții. Cum se gândește el la orațul lui și e frumos. Îi ajută super mult pe copiii care vin aici.”

Livu Zorilă, Asociația EDIT: „Noi am reușit cumva să aducem la aceeași masă artiștiii și insituțiile publice și ne-am dorit și ne dorim în continuare să arătăm publicului larg diferența dintre vandalism și artă. Ce am eu acum în spate este clar artă și acest fel de artă nu se găsește doar aici în spital, ci în multe alte locuri din București. Am reușit să convingem autoritățile publice să ne lase să facem artă, pentru că este în interesul nostru comun, al tuturor.”

Melania Medelanu, Asociația “Zi de Bine”„Copiii au nevoie de culoare. Bucuria este despre culoare și cred că atunci când poți să te pierzi într-o culoare, iar ei, într-un astfel de moment, în care este atât de mult gri în jurul lor, au nevoie să se piardă într-o culoare sau să-și ia din ea un strop de curaj sau de speranță.” **


Și apoi, s-a trecut la următorul #ZidDeBine. Acesta. De la  INSMC “Alessandrescu-Rusescu.

S-a scorojit tot griul și s-a muncit și tot muncit pentru a fi umplut cu multă culoare și stare de bine, călăuziți de un singur gând:

Acela, ca prichindeii internați aici să fie întâmpinați de o imagine pozitivă, care să le dea curaj și o stare de bine, atât de importante în procesul de vindecare:

 

 

 

Acesta din urmă este chiar ”spitalul nostru”, spitalul la care ajungem  și noi cu copiii, de câteva ori pe an, pentru febre ridicate, infecții în gât, otite și alte ”neajunsuri”

Iar data viitoare când ajungem, sper ca, măcar pentru un moment efectul de OAU să ne fure grijile, supărarea, durerea, temerile și ne dea nouă dar mai ales lor, curajul și încrederea că totul va fi bine iar grijile să se zboare sus, sus, ca aceste baloane colorate.

Și pentru asta mai ales, le suntem profund recunoscători tuturor celor implicați și minunați care ne-au adus culoare sub formă de curaj.


** text preluat din articolul Strile Pro Tv.

” Inițiativă emoționantă pentru copiii din spitale. Picturile cu supereroi care le dau curaj: „Mi-ar plăcea să zbor”

 

About the Author

Anca Arau
Author with 443 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives