ABC2-club de educație acvatică pentru bebeluși deschis recent în zona Primăverii

Cercetările arată că înotul început de la vârsta de 4-6 luni poate dezvolta abilități de comunicare și socializare, reglează apetitul și programul de somn, reduce anxietatea de separare și întărește sistemul imunitar. De asemenea, educația acvatică duce la creșterea stimei de sine și a încrederii în propriile forțe și pune baze solide în tranziția către alte contexte de învățare, cum ar fi limbile străine sau alte sporturi.

#ȘTIRE 

Acvatic Bebe Club deschide al doilea club, în zona de nord a Capitalei, oferind lecții de educație acvatică pentru copii cu vârsta între 2 luni și 4 ani. Ședințele de educație acvatică pentru bebeluși și copii mici se desfășoară exclusiv individual, după metoda proprie, în condiții de maximă siguranță sanitară. 

Însă succesul unei lecții de înot la vârste timpurii vine însă din metoda de abordare. Astfel, fiecare ședință de educație acvatică în cadrul Acvatic Bebe Club este structurată în așa fel încât copilul să se poată acomoda treptat cu apa, organismul să fie pregătit pentru efort, iar apoi să se înceapă activitatea propriu-zisă, în funcție de vârstă, lecția în sine desfășurându-se după metoda proprie elaborată de specialiștii clubului.


Ședințele de educație acvatică: 30-50 de minute


Durata unei ședințe este între 30 și 50 minute, iar pentru a se adapta ritmului diferit de evoluție  fiecărui copil, clubul desfășoară ședințe de educație acvatică doar cu instructor individual, numărul maxim de participanți simultan la o ședință fiind 3. Clubul inaugurat în luna ianuarie este dedicat copiilor cu vârstă între 2 luni și 4 ani, iar ședințele de educație acvatică se desfășoară în condiții de maximă siguranță sanitară.

În momentul de față, echipa Acvatic Bebe Club Primăverii este formată din 4 instructori experimentați și, în zilele următoare, echipa se va extinde cu alți doi instructori, foști sportivi de performanță, care predau după metoda unică, dezvoltată la nivelul celor două cluburi.

60% dintre copiii care participă la lecțiile de educație acvatică în cadrul Acvatic Bebe Club au vârste între 4 și 36 luni, mai mult de jumătate având până în 2 ani. 22% dintre copii continuă lecțiile mai mult de un sezon, media frecventării cursurilor în cazul acestora fiind de 2 ani. 15% dintre părinți decid să revină la clubul de educație acvatică și în cazul celui de-al doilea copil.

Despre Acvatic Bebe Club

Primul club de educație acvatică din cadrul grupului a fost înființat în 2012, fiind dedicat, de la
început copiilor cu vârste între 4 luni și 6 ani. În cei peste 9 ani de activitate, peste 3.000 de copii au urmat lecții de înot la ABC, cu beneficii vizibile în dezvoltarea lor fizică, psihică și emoțională. Mai mult, studiile spun că participarea la lecțiile de înot poate reduce riscul de înec al copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani cu 88%.

Clubul de educație acvatică dispune de o sală de așteptare și de o zonă de adaptare treptată a
confortului termic de la temperatura din zona bazinului, la temperatura exterioară și viceversa.
Părinții pot urmări live activitatea din piscină prin intermediul monitoarelor din sala de așteptare și la finalul fiecărei sesiuni primesc feedback din partea instructorilor.

ABC este singurul club de profil din București unde tratarea și dezinfecția apei se realizează prin
intermediul unei instalații mixte bazate pe UV și ozon, completată cu un sistem de electroliză salină pentru obținerea unui efect superior asupra calității apei, dar și a aerului din jurul piscinei. Prin sistemul de ventilație și dezumidificare, se păstrează permanent un microclimat ideal pentru desfășurarea programelor de educație acvatică. Temperatura apei are constant o valoare cuprinsă între 31,5 și 32 grade, iar cea a aerului între 32,5 și 33 grade.

*comunicat presă

About the Author

Anca Arau
Author with 446 posts
More about Anca Arau

Visătoare, optimistă, mamă fericită de băieți & more

Related Articles

Leave a Comment

Bună, eu sunt Anca

Visătoare, optimistă, mamă de băieți și așa mai departe ;)

Archives